Convenio colectivo - Urbaser SA (Serveis de Neteja Viària i Recollida de Residus Sòlids Urbans de Vilassar de Mar), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4373 de 28/04/2005

RESOLUCIÓ

TRI/3779/2004, de 9 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Urbaser, SA (serveis de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans de Vilassar de Mar) per a l'any 2004 (codi de conveni núm. 0813071).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Urbaser, SA (serveis de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans de Vilassar de Mar), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 22 de juny de 2004 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Urbaser, SA (serveis de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans de Vilassar de Mar), per a l'any 2004 (codi de conveni núm. 0813071) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 9 de novembre de 2004

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Urbaser, SA (servei de neteja viària i recollida d'escombraries de residus sòlids urbans de Vilassar de Mar), per a l'any 2004

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni és d'aplicació al personal de l'empresa Urbaser, SA, que presta els seus serveis en la concessió de les diferents tasques que es realitzin en la recollida dels residus sòlids urbans (RSU) del municipi de Vilassar de Mar.

Article 2

Vigència, durada i pròrroga

Amb independència del dia de la seva signatura, aquest Conveni entra en vigor a tots els efectes l'1 de gener de 2004, excepte aquelles clàusules i conceptes retributius que s'indiquin expressament.

La durada d'aquest Conveni és d'1 any: de l'1 de gener de 2004 al 31 de desembre de 2004.

Aquest Conveni s'ha d'entendre prorrogat per reconducció tàcita si cap de les parts no formula una denúncia per a la seva rescissió amb 1 mes d'antelació a la data de la seva expiració.

Article 3

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible i s'han de considerar globalment a l'efecte de la seva aplicació pràctica. El Conveni resultarà nul totalment i no tindrà eficàcia si l'autoritat laboral competent en declara nul tot el contingut o una part.

Article 4

Absorció i compensació

Les retribucions que estableix aquest Conveni compensen i absorbeixen totes les que hi ha quan entri en vigor, siguin quins siguin la naturalesa i l'origen de les retribucions.

Els augments de retribucions que hi pugui haver en el futur per disposicions legals d'aplicació general, conveni col·lectiu o contractes individuals només poden afectar les condicions que estableix aquest Conveni si considerades les noves retribucions en còmput anual superen les pactades en aquest Conveni. En cas contrari, han de ser compensades o absorbides per aquestes darreres i s'ha de mantenir aquest Conveni amb els seus termes.

Article 5

Dret supletori

En tot el que no preveu aquest acord cal atenir-se al que estableixen el Conveni col·lectiu del sector de neteja pública i viària, de regs, de recollida, tractament i eliminació de residus i de neteja i conservació de clavegueram i la resta de normativa de rang superior d'aplicació general.

Capítol 2

Condicions de treball

Article 6

Jornada laboral

El 2001, la jornada de treball en còmput setmanal ha de ser equivalent a 39 hores de treball efectiu.

L'any 2002, a 38,5 hores còmput setmanal de treball efectiu.

Els anys 2003 i 2004 han de ser de 37,5 hores en còmput setmanal de treball efectiu.

Com que es tracta d'un servei públic que exigeix que la feina es faci tots els dies de l'any, inclosos diumenges i dies assenyalats com a festius, la distribució de la jornada ha de ser anual i s'ha de fer mitjançant l'establiment d'un sistema de torns de descans. Els treballadors es comprometen a fer el servei tots els dies de l'any, tret dels dies 24 i 31 de desembre, mentre ho determini el plec de condicions o ho autoritzi l'Ajuntament de Vilassar, sempre que els treballadors assumeixin el compromís de retirar totalment les escombraries que hi hagi a la població els dies següents a les dates esmentades, sens perjudici de les compensacions econòmiques que s'acordin en aquest Conveni, les quals es reflecteixen als articles següents.

El 23 de juny, el servei s'ha d'iniciar a les 16 hores, prèvia autorització de l'Ajuntament. Si els dies 24 o 31 coincideixen amb un dia de descans d'un treballador, s'ha de substituir aquest dia per un altre dia de descans compensatori.

En aquest sentit s'acorda que els descansos setmanals s'han de fer en qualsevol dia de la setmana, d'acord amb els torns que s'estableixin a aquest efecte, i s'ha d'abonar a més el plus extraordinari de descans que regula l'article 16 d'aquest Conveni.

Així mateix s'ha de treballar els dies assenyalats com a festes nacionals o locals que corresponguin a cada treballador d'acord amb el seu sistema de treball i descansos. Sens perjudici de les compensacions econòmiques que per la feina en aquests dies fixa l'article 17 d'aquest Conveni, a partir de 2002 l'empresa ha de compensar els treballadors amb 12 dies de descans compensatori. Per fer els dies de descans compensatori, prèviament el treballador s'ha de posar d'acord amb l'empresa i ho ha de comunicar a l'empresa amb 15 dies d'antelació com a mínim. S'ha de gaudir dels dies de descans compensatori en 2 períodes com a màxim, amb una durada mínima de 4 dies per cada un dels períodes el 2002 i els anys 2003 i 2004 amb una durada mínima de 6 dies en cada període.

Article 7

Permisos

El personal regit per aquest Conveni té dret a sol·licitar permisos retribuïts de la manera que estableixen l'Estatut dels treballadors, el Conveni general del sector i la Llei orgànica de llibertat sindical.

Si la seva antiguitat és de 2 anys o més també pot sol·licitar una excedència de 6 mesos com a mínim i 2 anys com a màxim. Si sol·licita el reingrés amb com a mínim 30 dies d'antelació a la fi de l'excedència, la integració a la plantilla serà immediata, sense minva dels drets anteriors, tret de l'antiguitat corresponent al període d'excedència.

El treballador que ha gaudit d'excedència no en pot sol·licitar una altra fins que transcorrin 2 anys des de la darrera reincorporació.

Permisos:

  1. Per matrimoni, 15 dies.

  2. Per naixement de fills i per mort o malaltia greu de parents de fins a segon grau de consanguinitat o afinitat, 2 dies de permís. El permís s'ha d'incrementar de 3 dies quan el treballador hagi de fer un desplaçament fora de l'àmbit territorial de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

  3. El permís s'ha d'ampliar d'1 dia en el cas de mort de cònjuge, pares o fills i de 3 dies si, arran del part de l'esposa, aquesta queda afectada per una malaltia greu.

  4. Per matrimoni de pares, fills o germans, 1 dia de permís si té lloc a Catalunya i 3 dies si té lloc fora de Catalunya.

  5. Per trasllat de domicili habitual, 1 dia.

  6. Pel compliment d'un deure públic i personal, inclòs l'exercici del sufragi actiu, el temps indispensable.

  7. Per fer funcions sindicals o de representació de personal, en els termes establerts legalment o convencionalment.

  8. Per raons de guarda legal d'un...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR