Convenio colectivo - Personal Laboral del Ajuntament de Roquetes, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4451 de 19/08/2005

RESOLUCI”

TRI/2401/2005, de 16 de juny, per la qual es disposa el registre i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu entre l'Ajuntament de Roquetes i el personal laboral per als anys 2004-2007 (codi de conveni n˙m. 4301462).

Vist el text del Conveni col∑lectiu entre l'Ajuntament de Roquetes i el personal laboral per als anys 2004-2007, subscrit per les parts negociadores en data 24 de febrer de 2005, i presentat per les mateixes parts en data 6 de juny de 2005, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1††Disposar el registre del Conveni col∑lectiu entre l'Ajuntament de Roquetes i el personal laboral per als anys 2004-2007 en el Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Ind˙stria a les Terres de l'Ebre.

.2††Disposar-ne la publicaciÛ en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni col∑lectiu.

Tortosa, 16 de juny de 2005

FermÌ AndrÈs i Molins

Director dels Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

TranscripciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu entre l'Ajuntament de Roquetes i el personal laboral, 2004-2007

Article 1

¿mbit d'aplicaciÛ

El present conveni, regula les relacions laborals entre l'Ajuntament de Roquetes, els seus patronats municipals i el personal laboral contractat per prestar-hi serveis.

Article 2

¿mbit personal

AllÚ disposat al present conveni, ser‡ d'aplicaciÛ per a tot el personal laboral contractat en les diferents seccions de l'Ajuntament.

Article 3

VigËncia i durada

El present conveni entrar‡ en vigor a partir de la seva signatura pels representants del personal i de la CorporaciÛ, prËvia aprovaciÛ de l'Ajuntament en ple, i tindr‡ efectes econÚmics des de l'u de gener de dos mil quatre.

La durada del conveni ser‡ fins el trenta-un de desembre de dos mil set, i es prorrogar‡ autom‡ticament per anualitats si cap de les parts signants no el denuncia amb una antelaciÛ mÌnima de tres mesos.

Les condicions pactades durant la seva vigËncia, no podran ser modificades ni alterades per un altre conveni, fins i tot d'‡mbit superior.

Article 4

VinculaciÛ a la totalitat

Les condicions pactades en aquest conveni, valorades en el seu conjunt global, compensen i substitueixen la totalitat de les que s'apliquin en el moment de la seva entrada en vigor, qualsevulla que sigui la naturalesa o l'origen de la seva existËncia.

Article 5

AbsorciÛ i compensaciÛ

Les condicions pactades al present conveni, a la seva entrada en vigor, compensaran i absorbiran en cÚmput anyal a les ja existents, qualsevol que sigui la seva naturalesa o l'origen d'aquestes, llevat de les millores que puguin ser acordades per disposicions de car‡cter general i, valorades en el seu conjunt, en cÚmput anyal, fossin superior a les pactades.

Article 6

Garantia personal

Es respectaran aquelles situacions personals que amb car‡cter global i cÚmput anual excedeixin de les pactades, mantenint-se estrictament ad personam.

Article 7

ComissiÛ parit‡ria

A partir de l'entrada en vigor del present conveni, es crear‡ una ComissiÛ Parit‡ria de seguiment i interpretaciÛ del mateix. La ComissiÛ Parit‡ria es constituir‡ als 15 dies de la signatura del conveni.

La ComissiÛ estar‡ constituÔda pel president i cinc vocals, dos d'ells en representaciÛ de la CorporaciÛ, els quals hauran d'exercir la condiciÛ de regidors de l'Ajuntament; els tres restants seran els representants dels treballadors (a mÈs del representant de personal, els dos que escullin la resta de treballadors); tambÈ la integraran un secretari i els assessors intervinents per les parts.

El secretari i els assessors tindran veu sense vot.

El c‡rrec de president recaur‡ en la figura de l'alcalde o alcaldessa.

Article 8

Jornada laboral

S'estableix una jornada de 1633 hores a l'any i de 37,5 hores en cÚmput setmanal, com a m‡xim, de dilluns a divendres amb les estones de descans establertes per la Llei. El temps de treball es computar‡ de manera que tant a l'inici com al final de la jornada di‡ria, el treballador es trobar‡ en el seu lloc de treball; el personal de la brigada es trobar‡ als magatzems municipals.

Durant el perÌode comprÈs de l'1 de juny fins el 30 de setembre, la jornada laboral queda establerta de 7:00 fins les 14:30. La resta de mesos de l'any ser‡ jornada partida en horari de 8:00 a 13:00 i de 15:00 fins a 17:30.

Els treballadors que realitzin jornada continuada tindran dret a 25 minuts diaris per esmorzar, computats en tot moment com a temps de treball efectiu.

Resta de personal laboral segons el lloc de treball ocupat:

Per al personal de la brigada d'obres, es crear‡ un servei de gu‡rdia localitzable durant el perÌode de jornada continuada, els dies laborables, fins tres hores desprÈs de finalitzar la jornada de treball, per tal de resoldre les eventualitats urgents que puguin sortir.

Malgrat tot, per tractar-se d'un servei p˙blic, la comesa de les funcions quedar‡ conclosa al seu terme, bÈ sigui di¸rn o nocturn, percebent-se l'excÈs de jornada com a extraordin‡ria, excepte que les motivacions de la prolongaciÛ obeeixen a les previstes en l'art. 35.3 del Reial Decret Legislatiu 1/95 de 24 de marÁ, i en tot cas, les mateixes tindran el car‡cter d'estructurals.

Previ acord entre les parts, podr‡ modificar-se l'horari de treball, respectant-se en tots els casos les estones de descans entre jornades.

El personal laboral de l'Ajuntament de Roquetes podr‡ disposar de nou dies de permÌs per assumptes personals sense justificaciÛ, anyalment o proporcionalment al temps treballat. La concessiÛ d'aquests dies de permÌs estar‡ subordinada a les necessitats del servei. Part d'aquests dies es podran gaudir per hores, sempre que sigui per assistir a cursos de formaciÛ que no estiguin relacionats directament amb el lloc de treball. El cÚmput total en hores d'aquests 9 dies Ès de 67 hores 30 minuts l'any, i es podran acumular als de vacances.

Aquests dies de permÌs es podran gaudir del 1 al 31 de gener de l' any seg¸ent si no s'han pogut gaudir abans.

La peticiÛ per gaudir d'aquests dies s'adreÁar‡ al seu cap immediat superior.

Pel fet de tractar-se d'un servei p˙blic, el personal adscrit a l'‡rea de serveis, romandr‡ obligat a realitzar les tasques adients i prÚpies de cada secciÛ, sempre que sigui necessari.

Article 9

ClassificaciÛ professional

9.1††La classificaciÛ del personal tÈ per objecte la determinaciÛ, ordenaciÛ i definiciÛ de les diferents categories professionals que puguin ser assignades als treballadors d'acord amb les tasques i funcions que efectivament desenvolupin.

9.2††En matËria de classificaciÛ del personal cal atenir-se al que disposa l'article 22 de l'Estatut dels Treballadors, el Decret 214/1990, de 30 de juliol, que aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, i allÚ pactat en aquest conveni.

9.3††En virtut de la tasca a realitzar, el contracte ha de determinar el grup en el qual s'ha d'integrar la persona contractada, d'acord amb els coneixements i les experiËncies necess‡ries en relaciÛ amb les funcions a desenvolupar.

S'estableixen els grups professionals seg¸ents, segons el nivell de titulaciÛ, coneixements i experiËncia exigits per al seu ingrÈs:

Grup A: TÌtol universitari de grau superior o equivalent, o capacitaciÛ provada en relaciÛ amb el lloc de treball, exclusivament quan s'hi accedeixi per canvi de destinaciÛ (promociÛ i trasllat), llevat dels casos en quË per llei s'exigeix la titulaciÛ.

Grup B: TÌtol universitari de grau mitj‡ o equivalent, o capacitaciÛ provada en relaciÛ amb el lloc de treball, exclusivament quan s'hi accedeixi per canvi de destinaciÛ (promociÛ i trasllat), llevat dels casos en quË per llei s'exigeix la titulaciÛ.

Grup C: TÌtol de batxillerat, tÌtol de tËcnic superior, corresponent a cicles formatius de grau superior, tÌtol de tËcnic especialista, corresponent a formaciÛ professional de 2n grau, o equivalent , o capacitaciÛ provada en relaciÛ amb el lloc de treball, exclusivament quan s'hi accedeixi per canvi de destinaciÛ (promociÛ i trasllat).

Grup D: TÌtol de Graduat en EducaciÛ Secund‡ria, Graduat Escolar, TËcnic corresponent a cicles formatius de grau mitj‡, TËcnic especialista, corresponent a formaciÛ professional de 1r grau, o equivalent, o capacitaciÛ provada en relaciÛ amb el lloc de treball, exclusivament quan s'hi accedeixi per canvi de destinaciÛ (promociÛ i trasllat).

Grup E: Certificat d'escolaritat.

9.4††Per a la cobertura de places mitjanÁant promociÛ interna per als grups professionals C i D s'assimilar‡ a la titulaciÛ el fet d'acreditar la capacitat provada per al lloc de treball, mitjanÁant el desenvolupament de tasques de la categoria inferior a l'ofertada, durant un mÌnim de 5 anys.

Els treballadors contractats en pr‡ctiques o en aprenentatge, quedaran inclosos dins del grup professional que correspongui, de conformitat amb les pr‡ctiques o l'aprenentatge a realitzar.

Article 10

PerÌodes de prova

En les relacions de treball, sigui quin sigui el seu tipus, podr‡ estipular-se un perÌode de prova en funciÛ de la categoria professional a ostentar pel treballador (la qual cosa s'haur‡ de reflectir en el respectiu contracte).

Els esmentats perÌodes seran els que s'especifiquen a continuaciÛ:

Grups A i B: sis mesos

Grups...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR