Convenio colectivo - Xocolates, Bombons i Caramels, Gerona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4512 de 17/11/2005

RESOLUCIÓ

TRI/3234/2005, de 4 de juliol, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de xocolates, bombons i caramels de la província de Girona per als anys 2005-2006 (codi de conveni núm. 1700585).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector de xocolates, bombons i caramels de la província de Girona, subscrit, d'una banda, per l'Associació de Fabricants de Xocolates, Bombons i Caramels de la província de Girona, i de l'altra, per la UGT i CCOO en data 24 de febrer de 2005, i d'acord amb el que estableixen l'article 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de l'Estatut dels treballadors; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de la Generalitat de Catalunya; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1 Ordenar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector de xocolates, bombons i caramels de la província de Girona per als anys 2005-2006 (codi de conveni núm. 1700585) al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Indústria a Girona.

.2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquests Serveis Territorials.

.3 Disposar que el Conveni esmentat es publiqui al DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 4 de juliol de 2005

Núria Arnay i Bosch

Directora del Serveis Territorials

a Girona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de xocolates, bombons i caramels de la província de Girona.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

Els pactes d'aquest Conveni obliguen la totalitat de les empreses i treballadors de les activitats laborals de xocolates, bombons i caramels de la província de Girona inclosa l'activitat de fabricació de productes dietètics on la matèria bàsica sigui la xocolata o el caramel.

Article 2

Àmbit territorial

L'eficàcia territorial d'aquest Conveni comprèn els límits de la província de Girona; resten, per tant, afectats tots els centres de treball situats dins els esmentats límits.

Article 3

Àmbit personal

Es regeixen per les disposicions d'aquest Conveni tots els treballadors que en aquest moment, o en el futur, treballin en les empreses compreses en els límits assenyalats, qualsevol que sigui la seva categoria professional o el caràcter de les seves relacions laborals.

Article 4

Àmbit temporal

La durada d'aquest Conveni és de 2 anys a partir del dia 1 de gener de 2005. S'han de negociar, però, per al any 2006, les taules salarials que figuren al final del present Conveni.

Article 5

Absorció i compensació

Totes les millores econòmiques establertes en aquest Conveni, són compensables i absorbibles fins on arribin els augments, els incentius plusos i les millores voluntàries que hi hagin a cada empresa i amb aquelles que es puguin establir mitjançant disposicions legals promulgades en el futur.

Article 6

Garantia personal

S'han de respectar aquelles situacions personals que, amb caràcter global, excedeixin del pactat i s'han de mantenir estrictament com a personals.

Capítol 2

Article 7

Jornada i condicions econòmiques

El personal comprès dins d'aquest Conveni, i per als anys 2005-2006, té una jornada de 40 hores setmanals de treball efectiu de mitjana en còmput anual, amb un màxim de 1.784 hores a l'any. Aquestes hores es poden fer tant en jornada continuada com en jornada partida i es poden distribuir a cada empresa o centre de treball de la forma que convingui a les necessitats de la campanya. Els límits d'aquesta distribució són els establerts per l'article 34 de l'Estatut dels treballadors.

Les empreses que a data 1 de gener de 2005, estiguin computant dins la jornada de treball el període de descans dedicat a l'entrepà, tenen l'obligació de seguir mantenint aquest acord mentre duri aquest Conveni.

Article 8

Hores extraordinàries

Quan per la bona marxa de l'empresa, pel que fa a la producció, sigui necessari que el personal realitzi hores extraordinàries, respectant sempre que són de lliure acceptació per part del treballador, aquestes s'han de pagar segons el que marca l'Estatut dels treballadors.

Es consideren com a hores extraordinàries estructurals les realitzades pels conceptes següents:

Manteniment d'instal·lacions.

Períodes punta de producció.

Absències imprevistes.

Canvis de torn.

S'entén que aquesta relació és a títol enunciatiu i no exclusiu.

La cotització a la Seguretat Social s'ha de fer de conformitat amb el que estableix la Llei 2/2004, de 27 de desembre.

Article 9

Denúncia i revisió del Conveni

La denúncia on es proposi la iniciació, revisió o pròrroga d'aquest Conveni, s'ha de fer amb una antelació mínima de 3 mesos respecte de la data del seu venciment davant l'autoritat laboral competent.

En un termini màxim de 2 mesos, des de la presentació de la denúncia, s'ha de lliurar un projecte raonat sobre els motius d'aquesta i els punts a deliberar. Les deliberacions s'han d'iniciar als 13 dies hàbils des de la presentació de l'esmentat projecte raonat.

Si les negociacions es prorroguen per un termini que excedeixi la vigència del Conveni, s'ha d'entendre que aquest queda prorrogat fins a acabar les negociacions.

Article 10

Complements a prestacions de la Seguretat Social

  1. Malaltia comuna i accident no laboral: en cas d'IT derivada de malaltia comuna o accident no laboral, l'empresa ha d'abonar, a partir del dia 21 de la baixa i fins a les 24 setmanes, un complement a les prestacions de la Seguretat Social que consisteix en la diferència entre el salari base, plus personal i plus conveni, que cobri el treballador i la prestació de la Seguretat Social.

  2. Accident de treball i malaltia professional: En els supòsits d'IT derivada d'accident de treball o malaltia professional, l'empresa ha de complementar la prestació que abona la mútua fins al 100% de la base reguladora des del 1r dia de la baixa i fins al dia de l'alta de l'accident, amb el màxim legal de 18 mesos. La base reguladora diària que ha de complementar l'empresa ha de ser la que surti de dividir la suma de les bases reguladores dels 12 mesos complerts immediatament anteriors al dia de la baixa per 365 o 360, depenent que el salari que cobri el treballador sigui diari o mensual, respectivament. En cas que el treballador pateixi l'accident un porti menys d'1 any d'antiguitat a l'empresa, la quantitat que ha de complementar per l'empresa surt de sumar tot el salari percebut pel treballador des del 1r dia de feina dividint-lo pels dies treballats fins al dia de l'accident.

    Article 11

    Vacances

    Tot el personal inclòs dins...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR