Convenio colectivo - Logística e Ingeniería de Servicios, SL, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Noviembre de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4559 de 26/01/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3782/2005, de 14 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Logística e Ingeniería de Servicios, SL, per al període 1.11.2004-31.12.2008 (codi de conveni núm. 0813442).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Logística e Ingeniería de Servicios, SL, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 4 d'octubre de 2004 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Logística e Ingeniería de Servicios, SL, per al període 1.11.2004-31.12.2008 (codi de conveni núm. 0813442) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 14 de juliol de 2005

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Logística e Ingeniería de Servicios, SL, per al període 1.11.2004-31.12.2008

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Conveni col·lectiu estableix les bases per a les relacions entre l'empresa Logística e Ingeniería de Servicios, SL, i els seus treballadors.

Així mateix, el present Conveni és d'aplicació als treballadors que van subscriure els seus contractes de treball quan l'empresa es denominava "Logística Integral y Subcontratas, SL", tenint en compte que s'ha produït un canvi de denominació de la companyia sense que això alteri les relacions laborals existents.

Article 2

Àmbit territorial

El present Conveni col·lectiu és d'àmbit estatal, i hi queden inclosos tots els centres i/o els llocs de treball a què fa referència l'àmbit funcional que estiguin situats al territori espanyol.

Article 3

Àmbit funcional i personal

El present Conveni és d'aplicació a l'empresa Logística e Ingeniería de Servicios, SL i als seus treballadors, dedicats conjuntament a prestar els serveis externs inclosos al seu objecte social i totes les activitats que directament o indirectament estiguin relacionades amb les esmentades funcions i també serveis propis estructurals.

Article 4

Àmbit temporal

El present Conveni entra en vigor el dia 1 de novembre de 2004, sigui quina sigui la data de publicació al Butlletí Oficial de l'Estat, i manté la seva vigència fins al 31 de desembre de 2008. Quedarà prorrogat íntegrament any rere any fins a la seva substitució per un altre del mateix àmbit i eficàcia llevat que sigui denunciat d'acord amb els termes que estableix l'article següent.

Article 5

Denúncia

Qualsevol de les parts signants pot denunciar el present Conveni col·lectiu amb 3 mesos d'antelació a la data del seu venciment.

Posat cas que tingui lloc la denúncia del Conveni, les parts es comprometen a iniciar les deliberacions del proper com a màxim el dia 1 de novembre de 2008 o una data similar en anys successius, a fi de concloure-les, en la mesura que puguin, abans del venciment del present Conveni o de les seves successives pròrrogues.

Si una vegada denunciat el Conveni no s'arriba a un acord substitutori abans de l'expiració del seu venciment, el present Conveni perdrà la vigència pel que fa al contingut obligant i es mantindran vigents les clàusules normatives.

Article 6

Revisió salarial anual

Anualment s'ha d'aplicar l'increment salarial pactat entre les parts i la representació dels treballadors. A l'annex s'estableix la taula salarial per a l'any 2004.

Article 7

Comissió Paritària

Es constitueix una comissió les funcions de la qual són les següents:

  1. Interpretació de la totalitat dels articles d'aquest Conveni.

  2. Conciliació preceptiva en conflictes col·lectius que suposin la interpretació de les normes del present Conveni.

    1. En aquests casos s'ha de plantejar per escrit la qüestió objecte de litigi davant la Comissió per a la interpretació, conciliació i arbitratge, la qual s'ha de reunir necessàriament en el termini de 7 dies naturals a partir de la data de recepció de l'escrit i ha d'emetre informe en el mateix termini.

    2. S'estableix el caràcter vinculant del pronunciament de la Comissió en l'arbitratge dels problemes o qüestions derivats de l'aplicació d'aquest Conveni que li siguin sotmesos per acord d'ambdues parts.

    3. La Comissió ha d'estar integrada per 2 membres de l'empresa i 4 membres de la representació social, signants d'aquest Conveni.

    4. La Comissió fixa com a seu de reunions el domicili social de l'empresa: av. de Madrid, 95-97, 4t 1a, 08028 de Barcelona. Qualsevol dels components d'aquesta Comissió poden convocar les esmentades reunions. La part convocant està obligada a comunicar-la a tots els components, per carta certificada amb justificant de recepció, dins de les 72 hores anteriors a la convocatòria.

    5. Perquè les reunions siguin vàlides hi han d'assistir com a mínim 2 membres de l'empresa i qualsevol representació social signant en aquest Conveni i han de ser degudament convocades, tal com especifica l'apartat 4 d'aquest article.

    6. Aquesta Comissió s'ha de reunir tantes vegades com calgui a petició de qualsevol de les parts, mitjançant una notificació formal amb l'ordre del dia dels temes a tractar. S'han d'estendre actes de les reunions que incloguin els acords adoptats dins de la seva competència o, si s'escau, els vots particulars amb el seu fonament.

    7. Els acords dins de cada representació s'han de prendre per unanimitat de les representacions que conformen la Comissió. Les reunions de la Comissió Paritària s'han de fer en el termini màxim de 7 dies laborables, per mitjà de la petició escrita de qualsevol dels vocals de l'esmentada Comissió. En el termini màxim de 7 dies laborables, la Comissió Paritària ha d'emetre dictamen sobre tots els temes plantejats. En el cas de no emetre dictamen en el termini esmentat, s'ha d'entendre per finalitzat el tràmit, i ambdues parts queden lliures per adoptar les mesures legals que corresponguin en cada cas.

    Article 8

    Prelació de normes

    Pel que fa al no previst en el present Conveni és d'aplicació supletòria la normativa laboral bàsica prevista en l'ordenament laboral comú vigent.

    Article 9

    Compensació, absorció i garantia ad personam

    Les condicions contingudes en aquest Conveni són compensables i absorbibles per les que regien anteriorment, considerades en conjunt i còmput anual, pel que fa a tots els conceptes i plus que es percebien.

    Pel fet que les condicions d'aquest Conveni col·lectiu nacional són mínimes, s'han de respectar les superiors implantades anteriorment, examinades en conjunt i còmput anual.

    Totes les condicions econòmiques pactades anteriorment que siguin superiors a les establertes en el present Conveni han de ser respectades. A aquest efecte s'ha d'implantar l'estructura salarial del present Conveni col·lectiu, i la diferència entre aquesta i les anteriors condicions econòmiques s'ha d'incloure en un complement personal ad personam, tant les percepcions salarials com les extrasalarials i indemnitzacions i abonaments de despeses.

    És possible compensar i absorbir condicions econòmiques sempre que sigui procedent d'acord amb l'article 26.5 de l'Estatut dels treballadors, que estableix que té lloc la compensació i absorció quan els salaris realment abonats, en conjunt i còmput anual, siguin més favorables per als treballadors que els fixats en l'ordre normatiu o convencional de referència.

    Article 10

    Dret supletori

    Pel que fa a allò no regulat pel present Conveni cal atenir-se al que estableixen l'Estatut dels treballadors i altres normes laborals i de Seguretat Social, legals i reglamentàries.

    Capítol 2

    Organització del treball

    Article 11

    Direcció i control de l'activitat laboral

    L'organització del treball en cadascuna de les seccions i dependències de treball és facultat exclusiva de la Direcció de l'empresa, que en conseqüència té el deure de d'organitzar-lo de manera que pugui aconseguir el màxim rendiment en tots els aspectes (recursos humans i materials, productivitat, qualitat, etc.), fins al límit racional i científic que permetin els elements de què disposa, amb la necessària col·laboració del personal per a l'esmentat objecte.

    Les facultats de l'empresari són, entre d'altres, les següents:

  3. La qualificació del treball segons qualsevol dels sistemes internacionals admesos.

  4. L'exigència dels rendiments mínims o habituals. L'empresa es reserva el dret a marcar quins són aquests rendiments mínims o habituals segons circumstàncies conjunturals, organitzatives, tècniques, etc.

  5. La determinació del sistema per obtenir els rendiments superiors als habituals que es considerin aconsellables segons les necessitats generals de l'empresa o específiques d'un determinat departament, secció, subsecció o lloc de treball. És potestatiu l'establiment d'incentius totals o parcials tant pel que fa al personal com a les tasques.

  6. La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR