Convenio colectivo - Fomento de Construcciones y Contratas SA (servei de recollida i transport de residus sòlids urbans de Montcada i Reixac), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4617 de 20/04/2006

RESOLUCIÓ TRI/3864/2005, de 2 de setembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (servei de recollida i transport de residus sòlids urbans de Montcada i Reixac), per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 0813531).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (servei de recollida i transport de residus sòlids urbans de Montcada i Reixac), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 12 de juliol de 2005, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (servei de recollida i transport de residus sòlids urbans de Montcada i Reixac), per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 0813531) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 2 de setembre de 2005

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (servei de recollida i transport de residus sòlids urbans de Montcada i Reixac), per als anys 2005-2007.

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació: personal funcional i territorial

Aquest Conveni col·lectiu s'aplica a tot el personal adscrit als serveis de recollida i transport de residus sòlids i urbans en les diferents fraccions que l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, té adscrit al seu centre de treball de Montcada i Reixac.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni serà eficaç l'endemà del dia en què se signi sens perjudici dels efectes de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la província i del registre per part de l'autoritat laboral. Els seus efectes econòmics i socials es retrotrauen a l'1 de gener de 2005.

Article 3

Durada

La durada d'aquest Conveni és de 3 anys des del dia 1 de gener de 2005 fins al dia 31 de desembre de 2007.

A partir del dia 31 de desembre de 2007 es prorrogarà d'un any a l'altre per reconducció tàcita si cap de les parts signants no formula una denúncia de rescissió per escrit com a mínim 1 mes abans d'aquesta data.

Article 4

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicació pràctica són considerades globalment en còmput anual.

Article 5

Absorció i compensació

Les retribucions que estableix aquest Conveni compensen i absorbeixen les que hi hagi en el moment que entri en vigor, sigui quina sigui la seva naturalesa i el seu origen. Els augments de retribucions que es puguin produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, conveni col·lectiu o contractes individuals només poden afectar les condicions pactades en aquest Conveni si, considerades les noves retribucions en còmput anual, superen les que es pacten aquí.

En cas contrari, han de ser compensades o absorbides per aquestes últimes i aquest Conveni s'ha de mantenir en els seus propis termes, en la forma i les condicions que s'han pactat.

Article 6

Comissió Paritària

Es crea una Comissió Paritària d'interpretació, arbitratge i vigilància del Conveni, al judici de la qual s'han de sotmetre les parts ineludiblement en primera instància.

Aquesta Comissió, la constitueixen 4 membres, 2 per part dels treballadors i 2 per part de la Direcció de l'empresa.

El funcionament d'aquesta Comissió en els acords que pugui adoptar és per majoria de cadascuna de les representacions.

Article 7

Ordenança aplicable

En tot el que no preveu aquest Conveni, cal atenir-se al que disposa el Conveni general del sector de neteja pública, viària, regs, recollida, tractament i eliminació de residus i neteja i conservació del clavegueram. Les parts signants es sotmeten expressament i col·lectivament als procediments de conciliació mediació del Tribunal Laboral de Catalunya, per a la resolució dels conflictes laborals de caire col·lectiu o plural, que puguin sorgir.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 8

Conceptes retributius

La retribució de cada treballador es compon del salari base de conveni i dels complements que determinen les taules salarials annexes per a cada categoria, activitat i nivell, en relació amb els articles següents.

Els complements s'anomenen tal com s'indica a continuació:

Personal: antiguitat.

Lloc de treball: plus de feines penoses, tòxiques i/o perilloses.

De quantitat o qualitat de la feina: plus de conveni, plus modificació i distribució de jornada, hores extraordinàries, complement festiu.

De venciment superior a 1 mes: gratificació extraordinària d'estiu, gratificació extraordinària de Nadal, participació en beneficis, paga d'absentisme.

Complements extrasalarials: plus de transport.

Article 9

Salari base de conveni

El salari base de conveni és el que es determina per a cada nivell i categoria als annexos corresponents.

Aquest salari base de conveni s'ha d'ajustar, si s'escau, al salari mínim interprofessional vigent. En aquest cas, cal aplicar-li les normes relatives a l'absorció i compensació en còmput anual.

Article 10

Antiguitat

El complement personal d'antiguitat consisteix en quadriennis a raó del 5% del salari base que correspongui a cada categoria professional i amb un límit de 6 quadriennis.

Aquest complement es merita en els mateixos dies i pels conceptes que s'abona el salari base de conveni.

L'import de cada quadrienni comença a meritar-se a partir del dia en què es compleix aquest quadrienni.

Article 11

Plus de feines penoses, perilloses i/o tòxiques

Per al personal i les categories que recullen les taules salarials annexes s'estableix aquest complement de lloc de treball que estableixen les taules esmentades.

Article 12

Plus de nocturnitat

Aquest complement de lloc de treball s'estableix sobre les hores treballades entre les 21 hores i les 6 del matí. La quantia del complement és el 25% del salari base corresponent a les hores treballades en el període de temps abans esmentat.

Article 13

Plus de conveni

Aquest concepte té l'objectiu de premiar i estimular la dedicació i la cura en l'execució de les comeses que són pròpies de cada lloc de treball. Es merita per dia treballat efectivament.

Article 14

Plus de modificació i distribució de jornada

El personal destinat al servei de recollida de residus sòlids, sistema contenidors soterrats d'inorgànica, servei de recollida porta a porta, recollida de desbordaments i recollida de contenidors càrrega posterior, sobre la base del compromís de treballar i de considerar com a laborables tots els dies dels cicles de treball sistema 6/2 siguin diumenges, festius o qualsevol altre dia de la setmana, ha de percebre durant l'any 2005 un plus denominat de modificació i distribució de jornada per import de 120 euros mensuals abonables per mes de treball i que ha de compensar la modificació de condicions i la nova distribució de jornada al passar de treballar segons el sistema actual que és de dilluns a dissabtes i descansar el diumenge, a treballar de dilluns a diumenges a raó de 6 dies de treball continuats i a descansar 2 dies continuats. La compensació econòmica que es pacta per aquest motiu substitueix qualsevol altre tipus de compensació econòmica que pugui existir en l'actualitat, incloses les hores extraordinàries i el plus festiu previst en l'article 16 del present Conveni. En el 2006 l'import de l'esmentat plus és de 130 euros mensuals i en el 2007 l'import de l'esmentat plus és de 140 euros mensuals.

Aquest plus no és consolidable, motiu pel qual es deixa de percebre en el moment en què el treballador o treballadors afectats deixin de prestar els seus serveis de dilluns a diumenge, i tornin al sistema anterior de dilluns a dissabtes.

No s'abona l'esmentat plus en el període de vacances, ni en les pagues extraordinàries.

Article 15

Hores extraordinàries

Per tal com l'activitat compresa en l'àmbit d'aquest Conveni és un servei públic de necessitat ciutadana ineludible, les hores extraordinàries que s'hagin de fer eventualment...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR