Convenio colectivo - Torrefactors de Cafè i Succedanis, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4618 de 21/04/2006

RESOLUCIÓ

TRI/1077/2006, de 26 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector dels Torradors de cafè i succedanis de Catalunya per al any 2005 (codi de conveni núm. 7901945).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector dels Torradors de cafè i succedanis de Catalunya per al any 2005, subscrit, per la part empresarial, pels representants de l'Associació Ind. Torrefactors de cafè de Catalunya, i, per la part social, pels representants de UGT (Fed. Agrolimentària) i CCOO (Fed. Agrolimentaria) els dies 21 d'octubre de 2005 i 11 de gener de 2006, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector dels Torradors de cafè i succedanis de Catalunya per al any 2005 (codi de conveni núm. 7901945) al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 26 de gener de 2006

Mar Serna Calvo

Directora general de Relacions Laborals

Traducció del text original signat per parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector dels Torradors de cafè i succedanis de Catalunya per al any 2005 (codi de conveni núm. 7901945)

Article 1

Àmbits del conveni

Les estipulacions del conveni obligaran la totalitat d'empreses i treballadors dedicats a la torrefacció de cafè i succedanis, regits per l'Ordenança d'alimentació, que tinguin els seus centres de treball (empreses, sucursals, magatzems, dipòsits o oficines) a les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona (Comunitat Autònoma de Catalunya).

Article 2

Vigència i durada

El present conveni entrarà en vigor a tots els seus efectes el dia 1 de gener de 2005, i s'estendrà la seva durada fins al 31 de desembre de 2005. La seva vigència serà d'un any.

Article 3

Absorció i compensació

Les millores pactades en el present Conveni no podran ser compensades més que amb les voluntàriament concedides per les empreses expressament a compte del conveni i des de l'1 de gener de 2005. Podran absorbir-se fins on arribin les millores de qualsevol ordre, i sota qualsevol denominació que s'estableixi en el futur, mitjançant disposició legal o reglamentària o de caràcter general, computant-se globalment i pel seu valor anual.

Article 4

Increment salarial

L'increment salarial s'aplicarà sobre el salari anual brut, en tots els conceptes econòmics, excepte premis vinculats a la xifra de vendes. L'increment serà de l'IPC de 2005 més 0,50%.

Amb efectes de l'1 de gener de 2005 es pagarà, en el curs del present mes d'octubre, un 3% a compte de l'increment pactat en aquest Conveni.

Article 5

Salari base

Com a salari base s'estableixen les quanties que per a cada categoria figuren en l'annex, i que es percebran per dia natural.

Article 6

Complement de conveni

S'estableix un complement de conveni en la quantia fixada per a cada categoria en l'annex, i que es percebrà per dia natural, deixant de percebre's en els supòsits d'inassistència al treball, llevat dels casos previstos com a llicència retribuïda en l'article 37 de l'Estatut dels treballadors. En els altres supòsits d'inassistència justificada, en què es meritarà salari, es percebrà el 50% del seu import.

Article 7

Complement ad personam abans (complement personal d'antiguitat)

A partir del dia 1 de gener de 1998 se suprimeix el concepte econòmic d'antiguitat.

No obstant l'anterior, les quantitats percebudes per aquest concepte es mantindran en un complement ad personam, no sent ni compensable ni absorbible amb cap altre increment de conveni, que es pot revalorar anualment amb l'increment que es pacti en conveni.

Article 8

Gratificacions extraordinàries

Consistiran en l'import de 30 dies de salari real, que es percebrà en cadascuna de les gratificacions de juny, abonable abans del 30 de l'esmentat mes, Nadal i beneficis.

Article 9

Salari real

Totes les referències que en el text del conveni es fan al terme "salari real" s'han d'entendre limitades als conceptes de salari base, complement de conveni, complement ad personam i retribucions salarials fixes i/o periòdiques.

Article 10

Hores extraordinàries

S'ha de complir el que es preveu en l'article 35 de l'Estatut dels treballadors. A efectes d'allò previst en les normes sobre cotització a la Seguretat Social, es consideren hores extraordinàries estructurals les necessàries per a períodes punta de producció, comandes imprevistes, absències, canvis de torn o altres circumstàncies de caràcter estructural derivades de la naturalesa de l'activitat de què es tracti, sempre que no puguin ser substituïdes per la utilització de les diferents modalitats de contractació previstes legalment.

Article 11

Contracte de formació

Es regirà per la normativa vigent, que actualment és la Llei 63/1997. La seva retribució es fixa en l'annex salarial.

Article 12

Supòsit excepcional de no-aplicació del contingut econòmic del conveni

Les empreses l'estabilitat econòmica de les quals es pogués veure danyada com a conseqüència de l'aplicació del règim salarial establert en el present conveni, podran deixar d'aplicar-lo si acrediten trobar-se en les condicions, i mitjançant el procediment, que seguidament s'assenyalen:

En el termini màxim d'un mes des de la publicació del conveni en el BOP, les empreses comunicaran a la Comissió Paritària, i a la representació legal dels treballadors, la decisió d'inaplicació de les clàusules de contingut econòmic, acompanyant la documentació en què s'acreditin prou les pèrdues econòmiques, la seva situació actual i el pla de viabilitat que contribueixi a superar la situació econòmica negativa i a promoure la continuïtat de l'empresa.

La representació legal dels treballadors, una vegada rebuda l'esmentada documentació, podrà trametre a la Comissió Paritària informe sobre la situació de l'empresa i les mesures proposades.

La Comissió Paritària es reunirà amb caràcter urgent, i en el termini màxim de 15 dies des de la recepció de la sol·licitud resoldrà sobre la seva procedència.

En el supòsit de ser aprovada la proposta d'inaplicació, es notificarà així a l'empresa i a la representació dels treballadors perquè en el termini d'un mes negociïn les noves condicions salarials. Si s'aconsegueix acord, aquest ha de ser tramès a la Comissió Paritària per a la seva definitiva autorització i aplicació.

En el cas de no rebre's notificació d'haver-se aconseguit acord en l'esmentat termini d'un mes, la Comissió Paritària procedirà sense més tràmit a fixar el règim salarial substitutori aplicable durant la vigència del conveni, podent així mateix establir el procediment per a la recuperació en anys successius dels increments deixats d'aplicar en el present.

L'autorització de la Comissió paritària...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR