Convenio colectivo - Ajuntament de Vilassar de Dalt personal laboral, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4654 de 14/06/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3885/2005, de 25 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 0809212).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 16 de juny de 2005, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 0809212) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 25 d'octubre de 2005

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu del personal laboral de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt per als anys 2005-2007

Exposició de motius

L'objectiu del present Conveni no és altre que el de la regulació de les condicions de treball del conjunt del personal de l'Ajuntament.

Per tot això i de conformitat amb allò que disposen les lleis i la normativa legal aplicable, les parts negociadores acorden la subscripció de la proposta de conveni de les condicions de treball del personal de l'Ajuntament.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Conveni s'aplicarà a tot el personal al servei de l'Ajuntament:

1.1 Serà d'aplicació, en tot allò que sigui compatible amb la naturalesa de la seva relació de treball, als treballadors interins i treballadors en pràctiques.

1.2 A tot el personal laboral i dels organismes autònoms (Museu Arxiu, Emissora Municipal i altres), independentment de la durada i tipus de contracte en tot allò que no vagi en contra del règim jurídic laboral aplicable a la naturalesa de la seva relació.

Article 2

Àmbit temporal

Aquest Conveni s'haurà d'aprovar pel Ple de l'Ajuntament després de la signatura dels representants del personal, si bé és cert que els seus efectes econòmics es remuntaran a l'1 de gener de 2005 fins a 31 de desembre de 2007.

Aquest Conveni es considerarà tàcitament prorrogat, en tota la seva extensió, per períodes anuals successius, excepte en el cas que hi hagués una denuncià expressa de qualsevol de les parts, amb un mes d'antelació a la data de venciment, per escrit i amb constància fefaent a l'altre part.

Un cop denunciat i fins que no s'aconsegueixi un acord que substitueixi aquest conveni, continuarà en vigor.

Article 3

Objecte i norma supletòria

Aquest Conveni, negociat a l'empara del que és disposat en la Llei orgànica 11/85 de 2 d'agost, de Llibertat Sindical i en l'article 32, 35 i següents de la Llei 9/87 de 12 de maig, d'òrgans de representació, determinació de les condicions de treball i participació del personal al servei de les administracions públiques (amb les modificacions introduïdes per la Llei 7/90 de 19 de juliol), regula les condicions de treball del personal que presta serveis a l'Ajuntament de Vilassar de Dalt, en tot allò que no vagi en contra del règim jurídic laboral aplicable a la naturalesa de la seva relació, o que el col·lectiu afectat estableixi els seus propis sistemes d'aplicació.

Per tot allò que no estigui recollit, previst, ni resolt en aquest Conveni, s'aplicaran les disposicions legals que dicti l'Estat o la comunitat autònoma pel que fa a les seves competències i als reglaments de funcionament dels diferents col·lectius quan hagin estat elaborats vàlidament entre la corporació i la representació legal dels treballadors.

A aquest Conveni podran incorporar-se tots els acords que s'aprovin a les possibles meses de negociació. Els esmentats acords seguiran els procediments establerts en cada cas per la seva eficàcia i seran d'aplicació l'endemà de la seva signatura, llevat que s'acordi la seva retroactivitat.

El Conveni regula i facilita el normal desenvolupament de les relacions de treball del personal de l'Ajuntament, rectifica els anteriors acords i convenis en aquells extrems que modifica, substitueix, renova i clarifica aquelles matèries en les que es produeixi alteracions.

Els acords subscrits, o els que es puguin subscriure en un futur, entre els sindicats representatius i la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies), FMC (Federació de Municipis de Catalunya) i ACM (Associació Catalana de Municipis), es traslladaran a la Comissió de Seguiment i interpretació per tal de fer, si així correspon, el seu estudi i la seva adequació per a aquest Conveni.

Article 4

Caràcter

El Conveni pretén tenir un caràcter necessari i indivisible a tots els efectes, en el sentit que les condicions pactades en aquest constitueixin un tot orgànic i unitari. A efectes de la seva aplicació pràctica, podrà ser considerat parcialment, sobretot per aquells organismes locals on les condicions vigents fossin menys beneficioses que les establertes en el text del Conveni.

Article 5

Condicions més beneficioses

Aquest Conveni no afectarà les condicions més beneficioses del treballador, drets adquirits per qualsevol acord o disposició que no vulneri el dret administratiu, els usos i costums.

Es tindrà per nul·la i no feta, la renúncia de part dels treballadors a qualsevol benefici establert del Conveni.

Així mateix, un cop aplicat aquest Conveni, es titllarà de nul·litat i sense cap efecte, qualsevol altre conveni, resolució o clàusula que impliquin condicions menys beneficioses per als treballadors/es .

Article 6

Aplicació favorable

Com a norma general una vegada aplicat el conveni, i rere la consulta a la Comissió Mixta Paritària de Control i Seguiment, totes les condicions establertes al Conveni, en cas de dubte, ambigüitat o obscuritat, quant al seu sentit i abast, han de ser interpretades i aplicades de la forma que resulti més beneficiós per als treballadors/es.

Article 7

Aplicació directa

Les parts signants del Conveni, al nivell que sigui, es comprometen a l'aplicació directa d'aquest i a no promoure qüestions que puguin suposar modificacions de les condicions pactades en el text.

Article 8

Comissió Mixta Paritària de Control i Seguiment

  1. Per examinar i resoldre totes aquelles qüestions que es derivin de la interpretació, vigilància, control i aplicació del Conveni, la Mesa Negociadora d'aquest, designarà, d'entre els seus components signants, una Comissió Mixta Paritària de Control i Seguiment, amb la configuració següent:

    Estarà constituïda per 6 membres de l'Ajuntament i 6 representants dels treballadors. Es nomenaran suplents dels titulars de la Comissió per ambdues parts.

  2. La Comissió Mixta Paritària de Control i Seguiment tindrà les funcions següents:

    Interpretació autèntica del text del Conveni en la seva aplicació pràctica.

    Resolució definitiva per a les parts sol·licitants o implicades de tots aquells assumptes i reclamacions siguin sotmesos a la seva decisió respecte a qualsevol de les condicions establertes al Conveni.

    Arbitratge, mediació i conciliació en el tractament i solució de les qüestions i conflictes de caràcter col·lectiu que se sotmetin a la seva consideració, si les parts discordants ho sol·liciten expressament i la Comissió accepta la funció arbitral, mediadora o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR