Convenio colectivo - Reus Esport i Lleure, SA, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4661 de 23/06/2006

RESOLUCIÓ

TRI/2095/2006, de 20 d'abril, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Reus Esport i Lleure, SA, per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 4302792).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Reus Esport i Lleure, SA, subscrit per les parts negociadores en data 23 de gener de 2006 i presentat per les mateixes parts en data 27 de febrer de 2006, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Reus Esport i Lleure, SA, per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 4302792) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Tarragona, 20 d'abril de 2006

Josep M. Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials

a Tarragona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Reus Esport i Lleure, SA, per als anys 2005-2007

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional i personal

El present Conveni té per objecte regular les relacions laborals entre l'empresa Reus Esport i Lleure, SA, i el seu personal que hi presta els seus serveis amb contractació laboral directa, sigui quina sigui la seva categoria professional, amb excepció expressa del personal d'alta direcció comprès a l'article 2 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, que es regeix per les seves pròpies disposicions legals i contractuals.

Article 2

Àmbit territorial

El Conveni serà d'aplicació en tots els centres de treball de l'empresa Reus Esport i Lleure, SA.

Article 3

Àmbit temporal: vigència i duració

La durada d'aquest Conveni és de tres anys, iniciant-se la seva vigència, l'1 de gener de 2005 i finalitzant el 31 de desembre de 2007, llevat en aquells articles en què expressament s'estableixin diferents períodes de vigència.

Els seus efectes econòmics seran des de l'1 de gener de 2005, i donaran lloc a l'abonament de les diferències que corresponguin per aplicació de les noves taules salarials, llevat en aquells articles en què expressament s'estableixin diferents efectes d'aplicació.

Article 4

Pròrroga i denúncia

El Conveni quedarà prorrogat tàcitament per períodes successius d'1 anualitat, si cap de les parts no en formula la respectiva denúncia per a la revisió o rescissió 3 mesos abans del termini inicial o de qualsevol de les pròrrogues anyals.

Les parts es comprometen a constituir la Comissió Negociadora en el termini dels 60 dies següents a partir de la data de presentació de la denúncia.

Un cop denunciat el Conveni, si hi manca pacte, es mantindrà en vigència el seu contingut normatiu fins a la signatura del nou conveni.

Article 5

Prelació de normes

El que les parts convinguin en aquest Conveni regula amb caràcter preferent les relacions entre les empreses i llurs treballadors en totes les matèries compreses en el seu contingut.

En tot el que no estigui previst en aquest Conveni, s'aplicarà el Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de l'Estatut dels treballadors, i les altres normatives laborals de caràcter general.

Article 6

Compensació i absorció

Les condicions pactades són compensables en la seva totalitat amb les que existien amb anterioritat a la vigència del Conveni, sigui quina sigui la naturalesa o l'origen de la seva existència.

Article 7

Garantia ad personam

Es respectaran ad personam, com a condicions més avantatjoses, les reconegudes en els contracte de treball o pactades a títol individual que eren vigents a l'entrada en vigor del present conveni quan, considerades globalment i en còmput anual, resultin més beneficioses per als treballadors de Reus Esport i Lleure, SA.

La garantia ad personam no és absorbible ni compensable amb els increments que es puguin produir durant la vigència del present conveni.

Article 8

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment.

Article 9

Comissió Paritària

Es crea la Comissió Paritària d'aquest Conveni com a organisme d'interpretació, conciliació i vigilància del seu compliment. Aquesta Comissió Paritària tindrà les següents funcions:

Interpretació del Conveni.

Arbitratge de les qüestions que les parts sotmetin a la seva consideració.

Qualsevol altres que aquest Conveni li atribueixi.

Ambdues parts acorden que qualsevol dubte o divergència que pugui sorgir se sotmetrà prèviament a l'informe de la Comissió Paritària, abans d'iniciar qualsevol reclamació davant la jurisdicció competent. La Comissió estarà composta per 6 membres, 3 escollits per la representació empresarial i 3 per la representació dels treballadors signants d'aquest Conveni. La Comissió Paritària podrà ser assistida pels assessors d'ambdues representacions, amb veu però sense vot. Aquesta Comissió es podrà reunir a instància de qualsevol de les parts, amb un preavís mínim de 10 dies naturals. Les qüestions debatudes hauran de ser aprovades per la majoria simple de cada una de les parts que la formen.

Els membres de la Comissió Paritària disposaran del temps suficient per a l'exercici de les seves funcions, tant per a les reunions de negociació com per a les reunions deliberadores o d'assessorament.

Els acords que prengui la Comissió Paritària s'incorporaran al text del Conveni i en formaran part.

El domicili de la Comissió serà el carrer de Mallorca, s/n, a la ciutat de Reus.

Capítol 2

Organització del treball, mobilitat, ingressos, cessaments i classificació professional

Article 10

L'organització del treball: facultats i responsabilitats

L'organització del treball és facultat exclusiva de l'empresa, per mitjà dels seus òrgans de direcció, la qual és responsable del seu ús davant l'autoritat competent, sense perjudici del deure d'informació que té envers els representants dels treballadors.

Article 11

Mobilitat funcional

La direcció de l'empresa està facultada per acordar els canvis de lloc de treball que calguin, sense altres limitacions que les exigides per les titulacions acadèmiques o professionals necessàries per exigir la prestació laboral i la pertinença al grup professional, segons queden establerts en el sistema de classificació professional.

La mobilitat funcional per a la realització de funcions no corresponents al grup professional o a categories equivalents únicament serà possible si existissin raons tècniques o organitzatives que ho justifiquin, i pel temps imprescindible per a la seva realització. En el cas d'encomanar funcions inferiors hauran d'estar justificades per necessitats urgents o imprevisibles de l'activitat productiva.

La mobilitat funcional s'efectuarà sens perjudici de la dignitat del treballador, de la seva formació i promoció professional, tenint dret a la retribució corresponent a les funcions efectivament realitzades, excepte en els supòsits d'encomanar funcions inferiors, en què es mantindrà la retribució d'origen.

Si com a conseqüència de la mobilitat funcional es realitzessin funcions superiors a les del grup professional o a les de categories equivalents per un període superior a sis mesos durant un any o vuit durant dos anys, el treballador percebrà la diferencia salarial corresponent.

Article 12

Període de prova

El personal de nou ingrés a l'empresa, sigui quina sigui la modalitat contractual utilitzada, se sotmetrà a un període de prova, el termini del qual no serà superior als períodes següents:

Personal comprès en el grup 1: sis mesos.

Personal comprès en el grup 2: tres mesos.

Personal comprès en els grups 3, 4 i 5 : un mes.

El període de prova s'haurà de pactar per escrit i durant aquest, les parts poden rescindir unilateralment el contracte de treball sense que hi hagi més obligació, per part de l'empresa, que la d'abonar els salaris meritats durant el període treballat.

Article 13

Terminis de cessament

El treballador/a que cessi voluntàriament en el servei a l'empresa, està obligat/da a posar-ho en coneixement d'aquesta per escrit, complint els requisits de preavís següents:

Personal comprès en el grup 1: un mes.

Personal comprès en el grup 2: un mes.

Personal compres en els grups 3, 4 i 5: quinze dies.

L'incompliment per part del treballador/a de l'obligació de preavisar amb l'antelació indicada dóna dret a l'empresa a descomptar-li de la liquidació l'import del salari d'un dia per cada dia de retard en el preavís pactat.

Article 14

Promoció interna

Per a la promoció del personal d'una categoria inferior a una altra de superior, sigui en cas de vacant o per crear una nova plaça, en la convocatòria que es realitzi i en igualtat de capacitació i mèrits, tindrà preferència a ocupar la plaça el personal ja contractat per l'empresa.

Capítol 3

Condicions econòmiques

Article 15

Salaris

L'estructura salarial, composta pel salari base i pels complements salarials, es fixarà segons el disposat en aquest Conveni col·lectiu i supletòriament en el contracte de treball.

Per a l'any 2005, les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR