Convenio colectivo - Alstom Power, SA Hydro Turbinas, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4701 de 21/08/2006

RESOLUCIÓ

TRI/2677/2006, de 3 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Alstom Power, SA (centre de treball de Cornellà), per al període 1.4.2005-31.3.2007 (codi de conveni núm. 0811181).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Alstom Power, SA (centre de treball de Cornellà), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 21 de setembre de 2005, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Alstom Power, SA (centre de treball de Cornellà), per al període 1.4.2005-31.3.2007 (codi de conveni núm. 0811181) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 3 de gener de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Alstom Power, SA (centre de treball de Cornellà de Llobregat), per al període 1.4.2005-31.3.2007

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Parts contractants

Estan integrades pels responsables de l'empresa i per la representació dels treballadors d'Alstom Power, SA; les parts es reconeixen mútuament, i es componen dels membres següents:

Representació de l'empresa, la senyora I. Pascual i els senyors J. J. Nogales i G. Navea.

Representació del Comitè d'Empresa: la senyora N. Garcia i els senyors J. Sala, J. Martínez, R. Fdez. Copete i A. Baena.

Per part de la representació dels treballadors s'ha comptat amb l'assessorament dels senyors J. Roncero (CCOO) i J. J. Lleixa (UGT).

Article 2

Àmbit territorial i personal

  1. Les condicions pactades al present Conveni col·lectiu s'apliquen a tots els treballadors de la plantilla que l'empresa Alstom Power, SA, Hydro Turbinas té al centre de treball de Cornellà de Llobregat (província de Barcelona), WTC, Almeda Park, que hi estiguin prestant serveis quan entri en vigor el Conveni o que es contractin durant la seva vigència, tret de:

    1. Direcció general.

    2. Personal que, malgrat que estigui inclòs en l'àmbit del Conveni, rebi i accepti la proposta de l'empresa de quedar temporalment exclòs del Conveni, d'acord amb les condicions que entre ambdues parts s'estableixin per escrit.

    L'empresa pot fer aquest oferiment a:

    Directors.

    Tècnics superiors i tècnics mitjans universitaris.

    Secretàries d'alta direcció.

    Els acords d'exclusió del Conveni tenen una durada anual i poden ser prorrogats tàcitament per períodes iguals si qualsevol de les parts no fa cap denúncia.

  2. El personal exclòs del Conveni col·lectiu pot optar per la seva inclusió en l'àmbit d'aplicació del Conveni amb efectes des de l'1 d'abril de l'any següent al que sol·liciti la inclusió, i el seu salari es regula de la manera següent:

    1. S'estableix el salari base i cada un dels complements salarials regulats al Conveni segons la quantitat que s'hi determini per al seu nivell professional i règim de treball.

    2. En el cas que quan s'inclogui al Conveni hi hagi diferència, en còmput global i anual, a favor del treballador, en comparar el lloc que ocupa i el que li pugui ser assignat, es constituirà un complement "ad personam" amb la quantitat d'aquesta diferència, que ha de ser integrat en el concepte de plus personal. La comparació s'ha de dur a terme exclusivament pel que fa a les parts fixes del salari, i es considera que la valoració de resultats es compensa en tot cas amb l'incentiu que escaigui dins del Conveni.

Article 3

Vigència

El Conveni comença a tenir efectes l'1 d'abril de 2005, té una durada de 3 anys, i els seus efectes finalitzen el 31 de març de 2007.

Article 4

Denúncia i pròrroga

Aquest Conveni es considera denunciat automàticament, en temps i forma, per ambdues parts, amb 1 mes d'antelació a la data de venciment. El contingut normatiu del Conveni continua en vigor fins que s'arribi a un nou acord que el substitueixi; no és així quant als aspectes retributius, que han de ser retroactius al dia següent de l'acabament o del final de la seva vigència.

Article 5

Dret supletori

  1. Les normes que regulen les relacions entre l'empresa i el seu personal són, en primer lloc, i amb caràcter preferent, les que conté aquest Conveni col·lectiu. Amb caràcter supletori i en el que no preveu aquest Conveni, cal atenir-se al que disposen el Conveni col·lectiu de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona, la Llei de l'estatut dels treballadors i altres disposicions de caràcter general.

  2. L'aplicació del present Conveni d'empresa exclou la de qualsevol altre, sigui quin sigui el seu àmbit geogràfic i funcional.

Article 6

Absorció i compensació

  1. Les condicions que s'estableixen en aquest Conveni substitueixen en la seva totalitat les que fins a la seva signatura regien a l'empresa.

  2. Les disposicions legals futures que comportin un canvi econòmic en tots els conceptes retributius existents o en alguns, o que suposin la creació d'altres nous únicament tenen eficàcia pràctica quan, considerats en conjunt i en còmput anual, superen els establerts individualment. En cas contrari, s'han de considerar absorbits per les condicions resultants d'aquest.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Si la jurisdicció laboral declara contrari a les disposicions legals algun dels pactes del present Conveni, totes dues parts es comprometen a renegociar-lo fins que sigui conforme a la legalitat vigent.

Article 8

Garantia "ad personam"

Es respecten les condicions personals que, considerades en conjunt anual, són més beneficioses que les que estableix aquest Conveni, i es mantenen estrictament "ad personam".

Article 9

Comissió Paritària

  1. A fi i efecte de vetllar per l'aplicació correcta i el compliment del contingut del present Conveni, es crea la Comissió Mixta Paritària, que decidirà sobre totes les qüestions relacionades amb la interpretació de les normes que aquest conté i també sobre els dubtes que poden sorgir en la seva aplicació.

  2. La Comissió Mixta està formada per 4 membres del Comitè d'Empresa (tots ells elegits entre els components de la Comissió Negociadora del present Conveni) i 4 membres en representació de la Direcció de l'empresa sota la presidència que compleixi les condicions requerides i que ha de ser designada pels representants esmentats.

  3. Perquè els acords que pren la Comissió siguin vàlids és necessària l'assistència de la totalitat dels seus membres i que el 80% d'aquests aprovin la decisió.

  4. De les reunions realitzades per la Comissió s'ha d'estendre una acta en la qual han de figurar les decisions preses, i que han de firmar la totalitat dels membres.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 10

Normes generals

  1. L'organització de la feina en cadascuna de les seccions i dependències de treball és facultat exclusiva de la Direcció de l'empresa. En conseqüència, té el deure d'organitzar-lo de forma que pugui aconseguir el màxim rendiment en tots els aspectes, personal, material, temps, etc., fins al límit racional i científic que permeten els elements de què disposa i la necessària col·laboració del personal per a aquest fi.

  2. Quant a la modificació de les condicions de treball, cal atenir-se al que disposa el present Conveni, l'article 41 del text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors i altres disposicions d'aplicació general.

Article 11

Facultats de la Direcció

  1. Fixar la qualificació de llocs de treball d'acord amb el que estableix l'article 13 d'aquest Conveni.

  2. Exigir els rendiments mínims en cada lloc de treball de l'empresa.

  3. Determinar el sistema que es considera més adequat per garantir i obtenir rendiments superiors als mínims exigibles d'acord amb les necessitats o les característiques generals o específiques de l'empresa, o de qualsevol dels seus departaments.

  4. Fixar el nombre de tasques necessàries per a consecució racional de la màxima efectivitat del treballador.

  5. Assenyalar les normes de vigilància i diligència en la cura dels elements de treball posats a disposició.

  6. Assenyalar els índexs de qualitat admissibles en el procés de producció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR