Convenio colectivo - Barna Porters SL, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4713 de 06/09/2006

RESOLUCIÓ

TRI/2841/2006, de 18 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Barna Porters, SL, per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni núm. 0811252).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Barna Porters, SL subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 15 de març de 2006 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Barna Porters, SL per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni núm. 0811252) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 18 d'abril de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Barna Porters, SL per als anys 2006 i 2007

Capítol 1

Àmbit. Vigència. Durada. Pròrroga

Article 1

Àmbit personal

El present Conveni és d'àmbit d'Empresa i afectarà als treballadors de Barna Porters, SL, i això amb independència de la província on prestin els seus serveis i/o fossin contractats. Queden expressament excloses les relacions regulades pels articles 1.3 i 2 del Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors.

Article 2

Vigència

El present Conveni entrarà en vigor el dia 1 de gener de l'any 2006.

Article 3

Durada

La durada d'aquest Conveni serà de 2 anys i s'iniciarà des de la seva entrada en vigor fins al dia 31 de desembre de 2007, data que finalitzarà els seus efectes.

Article 4

Denúncia i pròrroga

La denúncia del Conveni per a la seva revisió o, si escau, rescissió, es podrà efectuar per qualsevol de les parts mitjançant escrit que presentarà a l'altra amb una antelació mínima de 3 mesos a la data de finalització d'aquest Conveni o la de qualsevol de les seves pròrrogues.

En el cas que no fos objecte de denúncia en la forma i termini establert en el paràgraf anterior, s'entendrà prorrogat per anualitats successives en les condicions que regissin al terme de la seva vigència.

En cadascuna de les presumptes prorrogues i amb efectes de primers d'any que es tracti, els salaris vigents per l'aplicació d'aquest conveni deuen sofrir l'increment d'índexs de preus al consum real de l'any anterior en l'Autonomia de Catalunya.

Capítol 2

Prelació de normes. Absorció i Compensació

Vinculació a la totalitat. Garantia Personal

Article 5

Prelació de normes

Les normes que regulen les relacions entre l'empresa i el seu personal seran, en primer lloc, les contingudes en aquest Conveni Col·lectiu; amb caràcter supletori, i en el no previst en elles, s'aplicaran les disposicions del Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'estatut dels treballadors i altres disposicions de caràcter general.

L'aplicació del present Conveni d'àmbit d'empresa exclou als altres convenis que es trobin en vigor o es puguin pactar en el futur, qualsevol que sigui el seu àmbit.

Article 6

Absorció i compensació

Les percepcions econòmiques quantificades en el present Conveni tindran el caràcter de mínimes en el seu àmbit d'aplicació.

Les millores que es pacten compensen i substitueixen en la seva totalitat i amb caràcter global a les que regissin anteriorment per disposició legal, Conveni col·lectiu, resolució administrativa o judicial, pacte de qualsevol classe, ja sigui individual o col·lectiu, usos i costums o per qualsevol altra causa o títol.

Les disposicions futures que impliquin variació econòmica d'algun o alguns conceptes retributius o de condicions de treball, tant si procedeixen de disposició legal, com de pactes vinculants d'altres convenis, seran absorbibles amb les condicions del Conveni de Barna Porters, SL.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en aquest Conveni constituïxen un tot orgànic i indivisible i a l'efecte de la seva aplicació pràctica seran considerats globalment.

En el supòsit de no ser aprovada alguna de les seves clàusules per l'Autoritat Laboral o de ser declarades nul·les o ineficaces per sentència ferma o resolució administrativa, quedarà automàticament sense efecte la totalitat del Conveni, havent de considerar-se novament el seu contingut, aplicant la refractivitat del que hagués de ser modificat, i especialment, allò que signifiqui alteració dels valors econòmics com conjunt.

Article 8

Garantia personal

Es respectaran les condicions personals que per sobre de les d'aquest conveni pugui mantenir algun treballador, considerades en còmput anual i en garantia global i tot això sense perjudici de la pràctica de les absorcions i compensacions que procedeixin a tenor del previst en l'article 6.

Capítol 3

Comissió paritària

Article 9

Comissió paritària

Es constitueix la Comissió Paritària prevista en l'article 85 del Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'estatut dels treballadors, com òrgan d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del seu compliment.

Aquesta Comissió estarà composta per dos membres en representació de l'empresa i altres dos en representació dels treballadors, triats tots ells d'entre els components de cadascuna de les dues representacions integrants de la Comissió Negociadora signants del present Conveni.

Són funcions de la Comissió Paritària las que li assigna expressament el Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març i disposicions concordants i, especialment, les següents:

  1. La interpretació i aplicació del Conveni.

  2. L'arbitratge en les qüestions que les parts sotmetin a la seva consideració.

  3. Les altres que se li atribueixin en el present Conveni.

La seu de la Comissió Paritària s'establix en el domicili social de l'empresa, situat en 08028 Barcelona, C/ Arizala, 43-45, Telèfon 93.448.00.14 i Fax nº 93.448.39.99.

Les reunions de la Comissió Paritària es convocaran fehacentment amb una antelació mínima de 3 dies laborables a contar des de la recepció de la sol·licitud o petició per qualsevol de les parts, fixant-se un màxim de 15 dies laborables per a prendre les decisions pertinents al cas.

En el supòsit de no reunir-se en aquest termini es considerarà realitzat aquest tràmit, lliurant-se a la part que ho sol·liciti certificació de l'esdevingut.

A les reunions de la Comissió podran assistir, amb veu però sense vot, els assessors de les respectives representacions, que seran citats a les reunions.

El plantejament davant la Comissió Paritària del problema que es tracti o davant el Tribunal Laboral de Catalunya, es considerarà tràmit previ i preceptiu abans d'acudir a l'Autoritat Laboral o Jurisdicció competents.

Les denúncies individuals que poguessin presentar-se i que puguin suposar una modificació sobre els pactes en el present Conveni, també hauran d'ésser tractades en Comissió Paritària, sense perjudici que s'exercitin per la part o parts interessades les accions legals que es considerin oportunes.

Les decisions seran vàlides sempre que s'adoptin per unanimitat dels membres de la Comissió Paritària.

Capítol 4

Organització de treball

Article 10

Facultats de la Direcció de l'Empresa

L'organització pràctica del treball amb subjecció a aquest Conveni col·lectiu d'Empresa i a la legislació vigent és facultat exclusiva de la Direcció de l'Empresa.

Article 11

Facultats

L'organització del treball comprèn, entre d'altres, les següents facultats:

  1. La determinació i exigència d'una activitat i un rendiment.

  2. L'adjudicació a cada productor del nombre d'elements o de la tasca necessària corresponent al rendiment mínim exigible.

  3. L'adjudicació de normes de treball que garanteixin l'òptima realització dels serveis propis de l'activitat.

  4. L'exigència d'atenció, prudència, pulcritud, vigilància en robes, estris, útils i altres elements que componen l'equip personal, així com de les altres instal·lacions i béns anàlegs de l'empresa i dels seus clients.

  5. La mobilitat i redistribució del personal de l'empresa, típiques de l'activitat, mitjançant l'establiment dels canvis de lloc de treball, desplaçaments i trasllat que exigeixin les necessitats de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR