Convenio colectivo - Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona SA (EMMCTSA), Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4745 de 23/10/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3303/2006, de 3 d'agost, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball d'Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona, SA (EMMCTSA), per als anys 2006-2009 (codi de conveni núm. 4301592).

Vist el text del Conveni Col·lectiu de treball d'Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona, SA, subscrit per les parts negociadores en data 17 de juliol de 2006 i presentat per les mateixes parts el 25 de juliol de 2006, i d'acord amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball d'Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona, SA (EMMCTSA), per als anys 2006-2009 (codi de conveni núm. 4301592) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Tarragona, 3 d'agost de 2006

Josep M. Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials

a Tarragona

Transcripció del text literal signat per les parts

CONVENI

col·lectiu per a Empresa Municipal Mitjans de Comunicació de Tarragona, SA (EMMCT, SA)

Preàmbul

Determinació de les parts

El present Conveni col·lectiu per l'empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona es pacta entre:

Per la part empresarial: el president - director gerent

Per la part dels treballadors: delegat de personal, representació unitària

Clàusula 1

Àmbit funcional i territorial

L'àmbit del present Conveni és l'Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona, SA (d'ara en endavant EMMCT,SA).

Clàusula 2

Àmbit personal

El present Conveni serà d'aplicació a tots els treballadors que prestin els seus serveis a l'EMMCT,SA, contractats d'acord amb la legislació laboral vigent.

Queden expressament exceptuats de l'àmbit personal d'aquest Conveni les relacions que es regulen en l'article 1, apartat 3 i article 2 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

Clàusula 3

Àmbit temporal

Entrada en vigor

Les condicions pactades en el present Conveni col·lectiu, independentment de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, entraran en vigor a 1 de gener de 2007. S'exceptuen els articles 9, 10, 11, 12, 13 i 14, que s'aplicaran a partir de l'1 de setembre de 2006.

Durada

La duració del present Conveni col·lectiu serà de tres anys, comptats a partir de l'1 de gener de 2007 fins al 31 de desembre de 2009.

Pròrroga, denúncia i revisió

A partir del 31 de desembre de 2009, el Conveni es prorrogarà tàcitament i automàticament any rere any. La denúncia es farà per escrit i es dirigirà a l'altra part i a l'autoritat laboral amb una antelació mínima de 2 mesos abans del seu venciment inicial o del de qualsevol de les pròrrogues.

Des del moment de la denúncia les parts es comprometen a iniciar les negociacions en el termini d'un mes. En aquesta denúncia s'indicaran les matèries objecte de denúncia i negociació.

Clàusula 4

Garantia de drets adquirits

Es respectaran com a drets "ad personam", els drets adquirits amb anterioritat a l'entrada en vigor del present Conveni, sempre que el còmput anual i global millori el que s'estipula en l'articulat d'aquest Conveni.

També es respectaran les situacions personals que amb caràcter global i en còmput anual excedeixin aquest pacte, i es mantindran a títol personal, com a complement "ad personam".

Clàusula 5

Equilibri intern del Conveni i vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en el present Conveni, formen un tot orgànic i indivisible, per la qual cosa, no es podran aplicar aïlladament una o diverses de les seves normes, i oblidar-ne la resta, sinó que a tots els efectes ha de ser aplicat i observat en la seva integritat.

Clàusula 6

Comissió Paritària

  1. Composició i nomenament:

    Estarà composta per 4 membres, 2 dels quals seran representants de l'empresa i 2 dels treballadors. Entre aquests darrers, hi ha de figurar el representant dels treballadors. L'altre membre s'escollirà per assemblea de treballadors per majoria simple dels assistents i aixecant acta per deixar-ne constància. Ambdues parts podran tenir un nombre igual de suplents. A les assemblees assistiran amb opinió però sense vot un assessor extern, per cada part.

    Els membres podran ser substituïts quan cada una de les parts ho consideri necessari. El nou nomenament ha de comunicar-se a l'altre part per escrit en el termini de 2 dies hàbils posteriors al nomenament.

    Per l'empresa:

    Titulars:

    Director - Gerent

    President Consell Administració

    Assessor RRHH extern.

    Pels treballadors:

    Titulars:

    Delegat/da de personal

    Representant dels treballadors elegit

    Assessor del sindicat

  2. Funcions de la Comissió Paritària:

    Interpretació del Conveni i resolució de les consultes que li adrecin les parts o qualsevol del treballadors

    Vigilància i seguiment de l'aplicació del Conveni

    Mediació en els conflictes individuals o col·lectius entre les parts, quan ho demani qualsevol dels interessats en el conflicte.

  3. Procediment d'actuació:

    La Comissió es reunirà sempre que se li sotmeti qualsevol dels problemes inclosos en l'àmbit de les seves funcions. Des del moment que se li sotmeti el problema, la Comissió s'haurà de convocar en un termini màxim de 7 dies i la decisió es prendrà en els 7 dies següents a la data de la convocatòria, prorrogables si cal per 7 dies més.

    Els acords es prendran per majoria simple, i perquè siguin vàlids hauran de ser-hi presents tots els membres. S'aixecarà acta de totes les actuacions de la Comissió, signada pels components i reflectiran els acords assolits.

    Clàusula 7

    Comissió de Seguretat i Salut Laboral

    Es crearà la Comissió de Seguretat i Salut Laboral, constituïda per 2 dels membres integrants de la Comissió Paritària, nomenats per aquesta, un corresponent al representant dels treballadors i l'altre representant de l'empresa. Respecte a les funcions a desenvolupar seran entre altres:

    Participació en les consultes que es pugin produir tant en matèria mediambiental com de prevenció de riscos laborals específiques per a cada sector d'activitat.

    Serà consultada respecte a la formació i participació dels treballadors, tant en la gestió mediambiental com la de prevenció de riscos laborals de l'empresa.

    Analitzar el seguiment entorn a la evolució de la sinistralitat a l'empresa.

    Proposar fórmules i recomanacions per a una millor aplicació de la prevenció de riscos laborals a l'empresa.

    Estudiar els riscos específics de l'activitat i les mesures preventives més adequades en matèria de prevenció de riscos laborals.

    Aquesta Comissió vetllarà pel compliment de les condicions d'higiene i benestar i per la prevenció d'accidents, d'acord amb la Llei de prevenció de riscos laborals, el Reglament i la seva normativa específica i complementària. Els problemes que sorgeixin se sotmetran a l'actuació de la Comissió Paritària amb l'assessorament del Servei de Prevenció extern de l'empresa.

    Clàusula 8

    Mediació Tribunal Laboral de Catalunya (TLC)

    La Comissió deliberadora d'aquest Conveni, en la representació que té tant de la titularitat de l'empresa com dels seus empleats que es regeixen per aquesta norma col·lectiva se sotmet expressament al TLC, per dirimir conflictes que sorgeixin de l'aplicació i interpretació d'aquest Conveni, exhaurit i sense avinença el procediment establert.

    Es podrà recórrer a qualsevol dels procediments regulats en el reglament de funcionament del Tribunal , amb l'excepció de la via de l'arbitratge per a recórrer, a la qual serà necessari l'acord exprés de tots els membres integrants de la Comissió.

    La mediació davant el TLC, no perjudicarà ni dilatarà l'accés de les parts a l'Administració i/o a la jurisdicció ordinària. Un cop iniciada la mediació, paral·lelament es pot incoar l'acció davant l'Administració i/o a la jurisdicció ordinària, aquest darrer procediment se suspendrà fins que la mediació s'acabi, en el termini més breu possible, evitant així qualsevol prescripció o caducitat de l'acció.

    Capítol 1

    Condicions econòmiques

Article 1

Característiques de la retribució - Salari conveni

Els sistemes de retribució establerts en aquest Conveni substitueixen totalment el règim salarial que de dret i de fet estigui aplicant l'empresa en el moment que aquest entri en vigor.

La retribució del personal comprès en l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni està constituïda pel salari base i els complements que aquí es defineixen.

Article 2

Increments salarials

El personal inclòs en l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni percebrà durant l'any 2007 el total de les retribucions anuals que per cada categoria, jornada de treball, etc., figurin a la taula salarial 2006, annex 1 d'aquest Conveni, incrementat en l'IPC català 2006 més 1 punt (IPC+1).

Els increments salarials acordats s'efectuaran sobre tots els conceptes salarials (salari base, antiguitat, paga extra, i plus conveni) de cada treballador de l'EMMCT,SA a 31 de desembre de l'any anterior.

Pels altres anys de vigència d'aquest Conveni les retribucions salarials es revisaran anualment i s'actualitzaran a principis d'any. L'augment serà de l'IPC català del darrer any més 1 punt.

Als complements descrits en els articles 9, 10, 11, 12, 13...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR