Convenio colectivo - Club Náutico de L´Hospitalet de l´Infant-Vandellòs, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4746 de 24/10/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3327/2006, de 22 d'agost, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Club Nàutic Hospitalet - Vandellòs, per als anys 2006-2007 (codi de conveni núm. 4301192).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Club Nàutic Hospitalet - Vandellòs, subscrit per les parts negociadores en data 30 de maig de 2006 i presentat per les mateixes parts en data 6 de juliol de 2006, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors, i els articles 68.5 i 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Club Nàutic Hospitalet - Vandellòs, per als anys 2006-2007 (codi de conveni núm. 4301192), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Tarragona, 22 d'agost de 2006

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials a Tarragona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Club Nàutic Hospitalet - Vandellòs, per als anys 2006 i 2007.

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni col·lectiu és d'aplicació a tot el personal que, amb relació jurídica laboral, presti els seus serveis en el Club Nàutic de Hospitalet-Vandellòs.

Article 2

Durada

Aquest Conveni és vigent des del dia 1 de gener de 2006, amb independència de la data de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i manté la vigència fins al 31 de desembre de 2007.

Article 3

Revisió

La revisió d'aquest Conveni és anual. En totes les retribucions s'ha de produir un increment igual a l'IPC establert per l'Institut Nacional d'Estadística més mig punt.

La revisió de l'IPC previst sobre el real, s'ha de realitzar en la data que el publica l'Institut Nacional d'Estadística. L'empresa ha d'abonar en una única paga la diferència, si n'hi ha, durant el mes següent a la publicació de l'IPC oficial.

Article 4

Denúncia

A partir de l'any 2007 serà prorrogable d'any en any, llevat la denúncia expressa d'alguna de les parts comunicada a l'altra part per escrit i amb una antelació mínima de tres mesos a la data de la seva finalització o de qualsevol de les pròrrogues.

Article 5

Vinculació

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i als efectes de la seva aplicació pràctica són considerades globalment i en còmput anual.

Article 6

Absorció

Les retribucions establertes en aquest Conveni anul·len, des de la seva entrada en vigor, les que puguin existir anteriorment qualsevulla que sigui la seva naturalesa o l'origen.

Els increments de retribucions que es poden produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, només poden afectar les condicions pactades en aquest Conveni quan, considerades les noves retribucions en còmput anual, superen les pactades aquí. Altrament és d'aplicació aquest Conveni.

Article 7

Comissió Paritària

Es crea una Comissió paritària constituïda per 4 vocals, 2 en representació de l'empresa i 2 en representació dels treballadors. Té com funcions la interpretació, l'arbitratge, la conciliació, la vigilància i l'aclariment d'aquest Conveni.

Capítol 2

Organització del treball

Article 8

Organització del treball

L'organització pràctica del treball, d'acord amb allò previst en aquest Conveni i en les normes d'aplicació general, correspon a la Direcció de l'empresa, la qual la durà a terme mitjançant l'exercici regular de les seves facultats d'organització econòmica i tècnica, direcció i control del treball i de les ordres necessàries per a la realització de les activitats laborals corresponents.

L'organització del treball té per objecte assolir en l'empresa un nivell adequat de productivitat basat en la utilització òptima dels recursos humans i materials. Per a aquest objectiu és necessària la col·laboració mútua entre la Direcció i els treballadors.

En qualsevol cas, cal actuar d'acord amb la normativa laboral en matèria d'informació i a la representació dels treballadors.

Article 9

Promoció

L'empresa ha de procurar promocionar els seus empleats en situació d'igualtat tenint en compte la seva formació, la capacitació professional, els mèrits personals i l'antiguitat.

Article 10

Treballs de categoria superior i inferior

Si per necessitats peremptòries o imprevistes de l'activitat de l'empresa cal destinar un treballador a la realització de tasques corresponents a categories inferiors a la seva, aquest ha de realitzar-les percebent el salari de la seva categoria professional. Així mateix, l'empresa ha d'evitar que la realització d'aquestes feines recaiguin en el mateix treballador.

Si l'execució d'aquestes tasques de categoria inferior té el seu origen en la petició del treballador, la retribució a percebre pel treballador ha d'ésser la que correspon al treball realitzat efectivament.

Capítol 3

Condicions retributives

Article 11

Salari

S'entén per salari base la retribució corresponent, en cadascuna de les categories professionals, a una activitat normal durant la jornada de treball en aquest Conveni.

L'import del salari base és el que queda fixat per a cada categoria en la columna número 1 de la taula salarial de l'annex 2.

Article 12

Plus de conveni

Aquest concepte es correspon amb la quantitat que per a cada categoria figura a la columna número 2 de la taula salarial de l'annex 2.

Article 13

Complement personal

És el consolidat per cada treballador, el qual substitueix l'anterior complement per antiguitat, i serà de 14 pagues a l'any.

Article 14

Plus d'assistència i puntualitat

S'estableix un plus d'assistència i puntualitat per import de 36 euros mensuals per a tot el personal, independentment de la seva categoria o antiguitat a l'empresa.

La primera falta d'assistència o puntualitat suposa la pèrdua del 50% del plus i la falta següent la seva pèrdua total.

No té la condició de falta d'assistència o puntualitat, als efectes de l'abonament d'aquest plus, la no assistència al treball per causa d'accident laboral o de malaltia justificada, el compliment de deures sindicals i en d'altres d'obligació legal inexcusable. L'import d'aquest plus queda recollit a la columna número 3 de les taules salarials de l'annex número 2.

Article 15

Plus nocturn

Tots els treballadors que realitzen la jornada entre les 22 i les 6 hores del dia següent, han de percebre un plus de nocturnitat consistent en 15 euros per cada nit treballada. Si la jornada treballada de nit, entre les 22 i les 6 hores del dia següent, no és completa, s'ha de percebre la part proporcional a les hores treballades.

No tenen dret a aquest complement els treballadors que per la pròpia naturalesa del seu treball, hagin de fer-ho de nit o que la seva contractació sigui exclusivament per a treballar en jornada nocturna (vigilants, serveis de manteniment, etc.).

Aquest plus es merita per torn de nit efectivament treballat.

Article 16

Hores extraordinàries

L'actual índex d'atur aconsella la conveniència de reduir al mínim les hores extraordinàries, el règim de les quals s'adequarà als següents criteris.

Supressió de les hores extraordinàries habituals. Manteniment de les hores extraordinàries necessàries per causes especials: rescat d'embarcacions en perill de enfonsament, absències imprevistes, canvis de torns o altres circumstàncies de caràcter estructural derivades de la naturalesa de l'activitat que es tracti.

La compensació de les hores extraordinàries serà: mitjançant retribució econòmica equivalent al valor de l'hora extraordinària, segons...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR