Convenio colectivo - Personal Laboral de la Diputación de Tarragona, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4750 de 30/10/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3393/2006, de 3 d'agost, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de la Diputació de Tarragona, per als anys 2006-2008 (codi de conveni núm. 4300932).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de la Diputació de Tarragona, subscrit per les parts negociadores en data 9 de juny de 2006 i presentat per les mateixes parts en data 24 de juliol de 2006, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de del personal laboral de la Diputació de Tarragona, per als anys 2006-2008 (codi de conveni núm. 4300932), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Tarragona, 3 d'agost de 2006

Josep M. Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials

a Tarragona

Transcripció del text literal signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del personal laboral de la Diputació de Tarragona pels anys 2006-2008

Article 1

Àmbit personal, funcional i territorial

  1. A efectes d'aplicació del present Conveni col·lectiu, s'entendrà com a empresa, la Diputació de Tarragona i els Organismes Autònoms que la composen, exceptuant l'Organisme Autònom de BASE, al qual s'aplicarà el present Conveni amb caràcter supletori per les matèries no previstes en el seu propi Conveni col·lectiu.

  2. El present Conveni col·lectiu regula les relacions jurídic-laborals entre la Diputació de Tarragona i els treballadors al seu servei que integrin la plantilla del personal laboral, be en qualitat de treballadors fixes o com a personal contractat no permanent. No obstant això, i respecte al personal que es pugui traspassar a la Generalitat de Catalunya, durant la vigència del conveni, aquest tindrà aplicació fins el dia que s'oficialitzi l'esmentat traspàs.

  3. Queden exclosos, expressament:

    Els funcionaris de carrera, interins i eventuals.

    El personal laboral de l'Organisme Autònom de Gestió d'Ingressos BASE.

    Els treballadors contractats en l'àmbit dels programes de formació i ocupació, i adscrits a la Unitat de Desenvolupament Local.

  4. El present Conveni col·lectiu serà aplicable als centres de treball propis de la Diputació de Tarragona, a tota la província, i als treballadors inclosos en l'àmbit personal.

Article 2

Durada, vigència, pròrroga i revisió

  1. La vigència d'aquest conveni s'iniciarà el dia següent de la seva aprovació i produirà efectes des del 1 de gener del 2006. Tindrà una vigència de 3 anys i finalitzarà el 31 de desembre de 2008.

  2. Aquest Conveni quedarà prorrogat tàcitament, per períodes anuals, si no es produeix expressa denúncia del mateix per alguna de les parts signants, amb una antelació mínima de tres mesos a la finalitzaria del seu període de vigència o de qualsevol de les seves pròrrogues.

  3. El present Conveni perllongarà la seva vigència durant el període de negociació del següent.

  4. Els canvis normatius que es produeixin durant la vigència d'aquest conveni i que afectin als treballadors de l'administració local i al contingut establert en el mateix seran d'aplicació previ acord al respecte de la CIVE.

Article 3

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en el present Conveni formen un tot orgànic i indivisible.

Article 4

Absorció i compensació

Les condicions econòmiques establertes en el present Conveni valorades en el seu conjunt i en còmput anual, compensaran i absorbiran les condicions existents en el moment que entrin en vigor, independentment de quin sigui el seu origen, naturalesa, denominació o forma.

Article 5

Garantia "ad personam"

  1. Es respectaran com a condicions més beneficioses, a títol exclusivament individual, aquelles condicions que qualsevol treballador vingués gaudint, sempre i quan, una vegada examinades en el seu conjunt i còmput anual, resultin més beneficioses per als treballadors.

  2. En cap cas, l'aplicació d'aquest Conveni suposarà una pèrdua de les condicions adquirides que afectin a retribucions i durada de jornada de treball, vacances, permisos, llicències i excedències.

Article 6

Comissió d'interpretació, vigilància i estudi

  1. En el termini màxim de quinze dies a partir de la signatura d'aquest Conveni, es constituirà una comissió paritària amb la denominació de "Comissió d'Interpretació, Vigilància i Estudi" (CIVE), integrada per tres membres designats pel Comitè Intercentres i tres per la Corporació.

  2. La CIVE assumeix les competències que legalment té assignades i les funcions d'estudi, interpretació, vigilància i desenvolupament dels pactes continguts en aquest Conveni.

Article 7

Funcions de la CIVE

  1. Seran funcions específicament assignades a la CIVE:

    1. El control, seguiment i vigilància de l'acompliment del Conveni.

    2. Emetre els informes que li sol·liciti la Corporació o la representació sindical dels treballadors sobre les matèries contingudes en el Conveni.

    3. Resoldre, a petició de qualsevol treballador/a o dels seus representants, les qüestions que puguin presentar conflicte en la interpretació i/o aplicació dels articles del present Conveni col·lectiu.

    4. Qualsevol altra que determinin les disposicions legals vigents en matèria de convenis col·lectius i normativa concordant.

  2. Per a que els acords de la CIVE siguin vàlids, serà necessària l'aprovació per unanimitat dels membres presents a la sessió, sempre i quan hi hagi com a mínim un representant de cada un dels sindicats representats a la mateixa i un membre de la Corporació.

  3. Els acords de caràcter vinculant adoptats per la CIVE es faran públics en tots els Centres de treball de la Diputació de Tarragona i, si s'escau, es publicaran al BOP.

Article 8

Comitè intercentres

Totes dues parts, de comú acord, pacten la permanència del Comitè Intercentres amb la composició que regula l'article 63.3 de l'Estatut dels treballadors i les funcions i competències que expressament es designen a l'articulat del present Conveni col·lectiu i les que per llei li corresponguin.

Article 9

Accés a la plantilla

  1. La selecció de tots els llocs de treball del personal laboral de la Diputació de Tarragona, es realitzarà sota els principis de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat, establerts en la Constitució.

  2. En totes les proves selectives que siguin objecte de concurs, concurs-oposició i oposició lliure, les bases seran elaborades pel departament de Recursos Humans traslladant-les als representants dels treballadors que en un termini de 10 dies podran presentar al·legacions, les quals si no es consensuen seran resoltes pel departament de Recursos Humans. Després d'aquests procés les bases seguiran la tramitació, aprovació i publicació corresponents.

  3. La contractació de personal laboral interí, substitució per baixes, o altres incidències, es farà segons l'ordre establert en la borsa de treball.

  4. Durant l'any 2006 es negociarà amb el Comitè Intercentres la normativa de la borsa de treball.

  5. En casos justificats, podran realitzar-se contractacions temporals pel tràmit de màxima urgència, sempre que no existeixi personal a la bossa de treball o que les bosses de treball existents no s'ajustin al lloc de treball a cobrir. La contractació es considerarà d'urgència quan sigui necessari cobrir el lloc de treball abans d'un mes. Aquestes contractacions es comunicaran al president del Comitè Intercentres.

Article 10

Personal de nou ingrés

  1. Tots els contractes de treball es formalitzaran per escrit i en ells s'haurà de fer referència al conveni col·lectiu de la Diputació de Tarragona que regula la relació laboral així com la denominació de la categoria professional per la qual es contracta al treballador.

    La Diputació assumirà la pràctica de facilitar al personal de nou ingrés un document annex al contracte de treball en el qual es consignaran les funcions pròpies dels llocs de treball per als que es realitza la contractació del treballador, formació adient, així com els riscos del lloc de treball. Tanmateix, es reconeix el dret dels treballadors a obtenir informació dels caps respectius sobre les funcions i competències dels llocs de treball que ocupin i, en el seu defecte, dels coordinadors d'àrea.

  2. Prèviament a la signatura del contracte laboral, els aspirants proposats per formalitzar la contractació, hauran d'aportar un certificat mèdic oficial. No obstant això, alguns llocs de treball en atenció a l'especificitat de les funcions a realitzar que requereixin una capacitació mes detallada, els aspirants s'hauran de sotmetre a la revisió dels serveis mèdics corporatius.

  3. Tot el personal de nou ingrés es sotmetrà a un període de prova segons els criteris temporals següents:

    Tècnics: tres mesos

    Administratius i personal qualificat: un mes

    Personal no qualificat: quinze dies

    Durant aquest termini, el treballador...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR