Convenio colectivo - Transports de Barcelona SA, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4751 de 31/10/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3388/2006, de 17 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Transports de Barcelona, SA, per als anys 2005-2008 (codi de conveni núm. 0804122).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Transports de Barcelona, SA, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 29 de desembre de 2005, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Transports de Barcelona, SA, per als anys 2005-2008 (codi de conveni núm. 0804122) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 17 de febrer de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Transports de Barcelona, SA, per als anys 2005-2008

TÍTOL 1

Disposicions generals

Secció 1

Àmbit, vigència, denúncia

Article 1

Àmbit personal i territorial

Les normes que conté aquest Conveni col·lectiu s'apliquen a tots els treballadors de la plantilla de l'empresa Transports de Barcelona, SA, inclosos en la taula salarial adjunta, independentment de quin sigui el centre o lloc de treball on prestin els seus serveis.

El personal Euro es regeix pel pacte de trasllat acordat amb aquesta finalitat i els acords específics que afectin el col·lectiu esmentat.

Article 2

Vigència i durada

Aquest Conveni entra en vigor l'endemà del dia de la signatura, i les condicions econòmiques s'han de retrotreure a 1 de gener de 2005, excepte en allò que s'indiqui el contrari. La durada és fins al 31 de desembre del 2008 i s'entén automàticament prorrogat si no se'n formula denúncia. En cas de denúncia, segueixen regint les condicions que s'han pactat fins a l'aprovació d'un nou Conveni col·lectiu.

La durada pactada s'entén sense perjudici de la vigència temporal convinguda per a les mesures que a aquest efecte així ho determinin.

Article 3

Denúncia

La denúncia del Conveni s'ha d'efectuar abans del tercer mes anterior a la data del seu venciment o de la pròrroga en curs, mitjançant un escrit adreçat per qualsevol de les parts a l'altra part, en els termes i amb les formes legalment previstos.

Secció 2

Compensació, absorció, dret supletori

Article 4

Compensació i absorció

Les condicions econòmiques convingudes són compensables en la seva totalitat amb les que regien abans, tant si deriven de millores pactades o concedides unilateralment per l'empresa, de qualsevol tipus o naturalesa, com aquelles condicions que tinguin origen legal.

Així mateix, les disposicions legals futures que puguin implicar variacions econòmiques en tots o en algun dels conceptes retributius pactats, es consideren absorbides per les millores establertes en aquest Conveni, i únicament tenen eficàcia pràctica en la mesura que superin el nivell de Conveni en el seu còmput anual.

Article 5

Garantia personal

Es respecten les situacions individuals que en conjunt són més beneficioses que les fixades en aquest Conveni, en la mesura que superin les condicions econòmiques que recull aquest Conveni.

Article 6

Vinculació a la totalitat

El contingut d'aquest Conveni col·lectiu forma una unitat indivisible, per la qual cosa, en el supòsit que sigui declarat nul totalment o parcialment, ha de quedar sense eficàcia en la seva totalitat, i ha de ser renegociat per les parts signants.

Article 7

Derogació de normes i dret supletori

  1. Derogació de normes

    S'entenen derogats per aquest Conveni col·lectiu tots els preceptes continguts en convenis col·lectius, laudes, reglamentació de treball o altres disposicions que regulin d'una manera diferent els conceptes salarials o d'un altre caràcter previstos en aquest Conveni.

  2. Dret supletori

    En allò no previst en aquest Conveni i en la mesura que no s'oposi o es vegi modificat pel Conveni, cal atenir-se al que estableixen els convenis col·lectius d'empresa 1998-2001, 2002-2004, o acords col·lectius vigents posteriors a 1998, l'Estatut dels treballadors i la normativa de caràcter general aplicable a l'empresa.

Article 8

Comissió Paritària

Es crea una Comissió Paritària d'aplicació, interpretació del Conveni, així com el desenvolupament de tots els aspectes del Conveni que es difereixin a futures negociacions o estudis. Aquesta Comissió s'ha de compondre d'un membre per cada secció sindical signant del Conveni i en un nombre igual al dels representants sindicals, per la representació de la Direcció, elegits pels components de cadascuna de les representacions signants del present Conveni i entre ells.

Correspon a aquesta Comissió conèixer i resoldre, si escau, les qüestions que se li plantegin en relació amb la interpretació i aplicació d'aquest Conveni. Així mateix pot adoptar decisions respecte d'aquelles matèries que li siguin expressament atribuïdes en el Conveni.

Sigui com sigui, pot prendre decisions expressament sobre les següents matèries:

Sistema de descansos.

Jubilació parcial.

Nou model de VLT.

Forma d'abonament del complement per reducció d'absentisme.

El plantejament davant d'aquesta Comissió del problema de què es tracti, s'ha de considerar un tràmit previ necessari abans d'acudir a l'autoritat o jurisdicció competents.

El termini màxim per a la convocatòria de reunió d'aquesta Comissió és de 15 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la recepció de la sol·licitud o petició per qualsevol de les parts signants del Conveni col·lectiu. En cas que no es reuneixi en aquest termini, o que es reuneixi i no s'arribi a cap acord, s'ha de considerar realitzat l'únic tràmit previ per accedir davant l'autoritat laboral o jurisdicció social.

Els membres de la Comissió Paritària disposen dels mitjans materials i personals necessaris per dur a terme les seves funcions.

TÍTOL 2

Condicions econòmiques. Increments salarials

Amb l'objectiu de garantir el poder adquisitiu dels treballadors subjectes a aquest Conveni dins del marc socioeconòmic de Catalunya, es determinen els següents increments:

Article 9

Increment salarial per a l'any 2005

  1. Amb efectes 1 de gener de 2005 s'aplica un increment igual a l'IPC previst en els Pressupostos Generals de l'Estat, més 1 punt, sobre les taules salarials de l'any 2004, en tots els conceptes retributius, excepte els previstos en l'apartat b) d'aquest article.

  2. Amb efectes 1 de gener de 2005 els conceptes retributius que a continuació es detallen, es fixen en els imports següents:

Vacances fora de tanda: 300 euros.

Festa doblada especial (Nadal i Any Nou*): 160 euros.

Premi vinculació als 25 anys: 509,87 euros.

Premi vinculació als 40 anys: 637,32 euros.

Ajuda minusvalidesa (màxima): 141,85 euros/mes x 12.

Ajuda minusvalidesa (mínima): 109,10 euros/mes x 12.

Ajuda escolar (10 pagues l'any): 4,94 euros/mes x 10.

Ajuda guarderia (10 pagues l'any): 40 euros/mes x 10.

Plus de nocturnitat: 40 euros/mes.

Plus de festiu treballat: 9,94 euros.

Plus de polivalència, taller T-1 i mecànics de línia: 120 euros.

* (En els torns nocturns s'ha d'aplicar també a la nit del 24 al 25 de desembre i del 31 de desembre a l'1 de gener).

Article 10

Revisió per a l'any 2005

En el cas que l'IPC estatal establert per l'INE registri el 31 de desembre de 2005 un increment superior al previst, s'ha d'efectuar la revisió salarial necessària i amb efectes d'1 de gener de 2005 als conceptes que s'indiquen en l'apartat a) de l'article anterior.

Article 11

Increment salarial per a l'any 2006

  1. Amb efectes 1 de gener de 2006 s'ha d'aplicar un increment igual a l'IPC previst en els Pressupostos Generals de l'Estat, més 1 punt, sobre les taules salarials de l'any 2005, en tots els conceptes retributius, excepte els previstos en l'apartat b) d'aquest article.

  2. Amb efectes 1 de gener de 2006 els conceptes retributius que es detallen a continuació, es fixen en els imports següents:

Prima desplaçament: 12 euros.

Vacances fora de tanda: 350 euros.

Festa doblada especial (Nadal i Any Nou): 170 euros.

Premi vinculació als 25 anys: 560,85 euros.

Premi vinculació als 40 anys: 701,05 euros.

Ajuda minusvalidesa ( màxima): 156,04 euros/mes x 12.

Ajuda minusvalidesa (mínima): 120,01...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR