Convenio colectivo - Valeo Sistemas de Seguridad y Cierre, SA, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4762 de 16/11/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3582/2006, de 19 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Valeo Sistemas de Seguridad y Cierre, SA (centre de treball d'Olesa de Montserrat) per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni núm. 0807062).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Valeo Sistemas de Seguridad y Cierre, SA (centre de treball d'Olesa de Montserrat), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 8 de juny de 2006, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Valeo Sistemas de Seguridad y Cierre, SA (centre de treball d'Olesa de Montserrat) per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni núm. 0807062) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 19 de juny de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Valeo Sistemas de Seguridad y Cierre, SA (centre de treball d'Olesa de Montserrat) per als anys 2006 i 2007

Capítol 1

Disposicions generals i àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni regula les relacions laborals existents entre la Direcció i els treballadors/ores de Valeo Sistemas de Seguridad y Cierre, SA, que prestin el seu treball en qualsevol dels departaments, seccions o línies existents en l'empresa amb les excepcions que s'especifiquen en l'article 3.

Article 2

Àmbit territorial

El Conveni és d'aplicació, exclusivament, per al centre de treball d'Olesa de Montserrat.

Article 3

Àmbit personal

Les condicions de treball regulades en aquest document afecten tot el personal contractat per Valeo Sistemas de Seguridad y Cierre, SA, excepció feta del personal inclòs en la tarifa 1 de cotització que tingui la categoria de director, del personal a què fa referència l'article 1.3.c) de l'Estatut dels treballadors, i del personal inclòs a l'article 2.1.a) del mateix Estatut.

Els enginyers i quadres estan subjectes a un increment salarial individualitzat, d'acord amb la política salarial fixada per la Direcció, salari que en cap cas no ha de ser inferior a l'establert en les taules salarials del Conveni.

Article 4

Àmbit temporal

El present Conveni entra en vigor l'1 de gener de 2006 i finalitza el 31 de desembre de 2007 i té, per tant, una durada inicial de 2 anys, sigui quina sigui la data de la seva publicació.

No obstant això anterior ha de ser denunciat, almenys amb 1 mes d'antelació a la data del seu venciment. En cas contrari, s'entén prorrogat per períodes anuals, en els seus propis termes, llevat de les clàusules d'obligació. La part que denunciï el Conveni ha de, posteriorment, presentar la seva plataforma negociadora amb els canvis que intenti introduir.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Les condicions aquí pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a efectes de la seva aplicació pràctica, són considerades globalment.

Article 6

Garanties personals

S'han de respectar, a títol individual, les condicions de treball que siguin superiors a les que estableix el present Conveni, considerades en el seu conjunt i còmput anual, i el treballador/a que les gaudeixi no pot pretendre l'aplicació d'allò més favorable de cada bloc.

Article 7

Compensació i absorció

En aquesta matèria cal atenir-se a allò disposat a l'article 26.5 de l'Estatut dels treballadors, raó per la qual les retribucions d'aquest Conveni compensen i absorbeixen qualsevol altres existents en el moment de la seva entrada en vigor, siguin els que siguin la seva naturalesa i origen, excepció feta d'allò establert a l'article 24.c) d'aquest Conveni.

Article 8

Respecte al convingut

Si l'autoritat laboral estima que algun dels preceptes del present Conveni pot conculcar la legalitat vigent o lesionen, greument, interessos de tercers, es dirigeix, d'ofici, a la jurisdicció competent la qual ha d'adoptar les mesures que corresponguin per tal de solucionar les suposades anomalies, prèvia audiència de les parts.

Article 9

Dret supletori

En el no previst en el present Conveni, cal atenir-se a allò disposat en el Conveni de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona i subsidiàriament l'Estatut dels treballadors.

Article 10

Comissions paritàries

Tenint en compte que, d'acord amb el que es preceptua en l'article 65 de l'Estatut dels treballadors, es reconeix al Comitè d'Empresa capacitat, com a òrgan col·legiat, per exercir accions administratives o judicials en tot el relatiu a l'àmbit de les seves competències, per decisió majoritària dels seus membres, idèntic criteri se segueix a qualsevol altres decisions que correspongui prendre a l'esmentat òrgan en les matèries regulades en l'Estatut dels treballadors, especialment, les compreses a l'article 64.

Així doncs, aquesta majoria es trasllada a totes les comissions paritàries que puguin constituir-se dins del present Conveni de tal manera que, amb independència del seu nombre d'integrants, cada opció sindical tingui, a l'hora de prendre les decisions que corresponguin, el pes resultant de nombre de vots obtinguts en les últimes eleccions sindicals.

Article 11

Comissió Paritària d'Interpretació

Existeix una Comissió Paritària com a òrgan d'interpretació, conciliació i vigilància del Conveni, amb les següents funcions:

  1. Interpretació del Conveni com a tràmit necessari i previ a qualsevol actuació judicial o administrativa.

  2. Intervenció, en qualitat de mediadora, en qualsevol qüestió que pugui suscitar-se respecte de les condicions regulades en aquest Conveni, a requeriment de qualsevol part.

  3. Vigilància en el compliment del que s'ha pactat, i informar de les possibles desviacions la Direcció de Recursos Humans.

  4. Anàlisis de l'evolució dels compromisos adquirits per les parts signants.

Article 12

Composició

La Comissió Paritària la integren 5 representants per part dels treballadors i altres 5 per part de la Direcció, tots signants del present Conveni i designats per les parts.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 13

Aspectes generals

L'organització de la feina, d'acord amb el que prescriu aquest Conveni i la legislació vigent, és facultat i responsabilitat de la Direcció de l'empresa, qui la duu a terme a través de l'exercici regular de les atribucions que, per Llei, té conferides.

L'organització de la feina té per objecte assolir a l'empresa un nivell adequat de productivitat basat en la utilització òptima dels recursos humans i materials, amb una actitud activa i responsable de la Direcció i dels treballadors/ores.

L'organització de la feina s'ha de dur a terme a través dels paràmetres següents:

Racionalització de les tasques: el procés de racionalització es realitza d'acord amb els 4 objectius següents:

  1. Simplificació del treball i millora de mètodes i processos industrials o administratius.

  2. Anàlisis de rendiments.

  3. Normalització de tasques.

  4. Fixació de la plantilla de personal.

    Anàlisis, valoració i classificació dels treballs corresponents a cada lloc o grup de llocs

  5. El sistema d'organització actual és el KOSU, i en cada moment la determinació del sistema d'anàlisis i control de rendiments personals és de lliure iniciativa de la Direcció de l'empresa. En cas de disconformitat i sense que per això es paralitzi l'aplicació del mètode implantat, tant la representació de l'empresa com la dels treballadors poden acudir i plantejar els seus arguments davant el Tribunal Laboral.

  6. La fixació d'un rendiment òptim té per objectiu limitar l'aportació del personal, de manera que no li suposi perjudici físic o psíquic, prenent com a punt de referència el representat per un treballador/a capacitat i coneixedor del lloc de treball que ocupa.

    Adaptació del treballador/a al lloc segons les seves aptituds:

    l'adaptació del treballador/a al lloc de treball que se li assigni comprèn les directrius següents:

  7. Selecció del personal, que es realitza utilitzant l'empresa els procediments que estimi...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR