Convenio colectivo - Autobar Packaging Spain, SA (centre de treball de la província de Barcelona), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4773 de 01/12/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3899/2006, d'1 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Autobar Packaging Spain, SA, per a l'any 2006 (codi de conveni núm. 0803222).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball l'empresa Autobar Packaging Spain, SA, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 27 d'abril de 2006 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Autobar Packaging Spain, SA, per a l'any 2006 (codi de conveni núm. 0803222) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 1 de juny de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Autobar Packaging Spain, SA (centre de treball de Barberà del Vallès), per a l'any 2006

  1. Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

Aquest Conveni col·lectiu s'aplica a la totalitat dels treballadors que integren la plantilla d'Autobar Packaging Spain, SA, sigui quin sigui el centre de treball on prestin serveis dins de la província de Barcelona.

Article 2

Àmbit personal

Les condicions d'aquest Conveni afecten tot el personal empleat a l'empresa sigui quina sigui la seva categoria professional, llevat del personal de direcció.

Article 3

Personal eventual

El personal eventual té tots els drets que estableix la totalitat d'aquest Conveni pel que fa a tots els conceptes, conforme a l'article 1 d'aquest Conveni.

Article 4

Àmbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor a partir de la seva publicació en el BOP. És d'aplicació en el transcurs de l'any natural 2006 i les seves condicions econòmiques tenen efectes retroactius des de l'1 de gener de 2006.

Ambdues parts es comprometen a iniciar la negociació d'un nou conveni abans que finalitzi la seva vigència. La seva denúncia s'ha de realitzar amb una antelació d'almenys 2 mesos a la data de la seva fi.

Article 5

Compensació i absorció

Les condicions del Conveni compensen i absorbeixen totalment les que anteriorment regien per imperatiu legal, jurisprudencial, contenciós o administratiu, conveni particular, pacte de qualsevol classe, contracte individual, usos i costums locals o regionals, conveni general o qualsevol altra causa.

Article 6

Exclusivitat

L'aplicació d'aquest Conveni exclou l'aplicació de qualsevol altre que coincideixi en el temps i pugui millorar les condicions econòmiques o de treball.

Article 7

Garanties personals

Es respecten a títol individual les condicions personals que en conjunt siguin superiors a les establertes en aquest Conveni.

Article 8

Drets suplementaris

Pel que fa al no previst i regulat en aquest Conveni, regeixen amb caràcter supletori les disposicions generals de l'Estatut dels treballadors, publicat en el BOE de 29 de març de 1995, i la legislació social vigent.

En matèria de règim disciplinari regeix el capítol 8 del Conveni general de la indústria química espanyola.

En matèria de contractes de durada determinada per circumstàncies del mercat, acumulació de tasques o excés de comandes, regeix el que s'estableix sobre aquesta matèria en el capítol corresponent del Conveni general de la indústria química espanyola.

  1. Retribucions fonamentals

Article 9

Salari base

S'estableix per a cada categoria professional segons la taula annex 1. El salari base no pot ser inferior al salari mínim interprofessional.

Article 10

Plus de conveni

S'estableix per a cada categoria professional segons la taula annex 1. S'han de respectar a títol personal els plus de conveni que siguin superiors a aquests mínims.

Article 11

Personal eventual i noves incorporacions

El personal eventual i de nova incorporació vinculat a totes les àrees de la fàbrica es classifica professionalment com a ajudant de fabricació, logística o manteniment i auxiliar administratiu durant un període de 48 mesos.

El salari que ha de percebre els 12 mesos primers és el de la seva categoria d'entrada, ajudant o auxiliar administratiu.

Els mesos següents el seu salari s'ha d'anar equiparant gradualment al de la categoria immediata superior, professional de segona d'indústria o oficial administratiu de segona, de la manera següent:

  1. Al cap de 12 mesos, el seu salari ha de tenir un increment igual al 25% de la diferència entre la seva categoria i la de professional de segona d'indústria o oficial administratiu de segona vigent en aquell moment.

  2. Al cap de 24 mesos, el seu salari ha de tenir un altre increment igual al 25% de la diferència entre el seu salari i el del professional de segona d'indústria o oficial administratiu de segona vigent en aquell moment.

  3. Al cap de 36 mesos, el seu salari ha de tenir un altre increment igual al 25% de la diferència entre el seu salari i el del professional de segona d'indústria o oficial administratiu de segona vigent en aquell moment.

  4. Al cap de 48 mesos, s'ha de produir l'equiparació salarial completa i assolir la categoria corresponent.

La incorporació de personal d'empreses de treball temporal, en el cas de contractes de durada determinada per circumstàncies del mercat, acumulació de tasques o excés de comandes s'ha de fer per una durada màxima de 3 mesos en cada cas. En el cas que es confirmi la idoneïtat i l'adequació de la persona al lloc de treball i que es mantingui la necessitat objecte de la contractació, després d'aquest termini s'ha de formalitzar, si escau, el corresponent contracte.

Article 12

Plus de torn rotatiu

  1. Per al personal adscrit al torn rotatiu s'estableix la quantitat de 10,50 euros bruts per dia natural.

  2. El personal eventual i de nova incorporació adscrit al torn rotatiu, durant el període de 48 mesos en què estigui classificat en la categoria professional d'ajudant, segons el que s'estableix en l'article 11 d'aquest Conveni, percep com a plus de torn rotatiu l'import per dia natural que s'especifica a continuació; aquest concepte es denomina "plus festiu":

    1. Durant els 12 primers mesos, es percep com a plus rotatiu l'import de 5,25 euros per dia natural.

    2. Al cap de 12 mesos, el plus ha de tenir un increment igual al 25% de la diferència entre aquest plus i el plus rotatiu complet.

    3. Al cap de 24 mesos, el plus ha de tenir un altre increment igual al 25% de la diferència entre l'import del seu plus i el plus rotatiu complet.

    4. Al cap de 36 mesos, el plus ha de tenir un altre increment igual al 25% de la diferència entre el seu plus i el plus rotatiu complet.

    5. Al cap de 48 mesos, s'ha de produir la reclassificació professional segons la funció que realitzi i ha de percebre l'import establert en el primer paràgraf d'aquest article.

  3. Així mateix, el personal eventual i de nova incorporació les funcions del qual estiguin englobades en producció MO directa, que no estigui adscrit al torn rotatiu i al qual, segons el seu calendari individual pactat en contracte de treball a jornada completa, correspongui treballar en dissabte, diumenge o dia festiu ha de percebre el plus festiu segons l'import establert en l'apartat b) d'aquest article. En el cas de temps parcial en dia festiu, s'ha de percebre l'import establert en l'apartat b) del present article per cada dia treballat efectivament en aquest torn.

  4. S'estableix per al personal adscrit al torn rotatiu i/o torn de festius un plus de 14,90 euros bruts per dia efectivament treballat en festivitat oficial i/o local segons el calendari laboral.

  5. El personal adscrit al denominat "torn festiu" en contractació indefinida percep un plus assimilat al definit en l'apartat a) d'aquest article, quant a import i forma de meritació.

  6. Tot el personal adscrit al torn rotatiu durant 10 anys ha de continuar percebent aquest plus rotatiu encara que deixi d'estar en aquest torn per decisió unilateral de l'empresa.

Article 13

Antiguitat

S'estableix la percepció de 2 triennis i 6 quinquennis, segons la taula annex 2. El concepte d'antiguitat es merita a partir del mateix dia del seu venciment.

Article 14

Gratificacions extraordinàries

S'estableix per a tot el personal de l'empresa les següents gratificacions extraordinàries, totes elles a raó de sou brut real:

  1. Paga d'estiu de 30 dies de sou, que s'ha de satisfer abans del 30 de juny.

  2. Paga de Nadal de 30 dies de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR