Convenio colectivo - Recollida de Residus d'Osona, SL (neteja viària i recollida d'escombraries), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4774 de 04/12/2006

RESOLUCIÓ

TRI/3920/2006, de 3 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Recollida de Residus d'Osona, SL (neteja viària i recollida d'escombraries), per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni núm. 0810192).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Recollida de Residus d'Osona, SL (neteja viària i recollida d'escombraries), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 22 de març de 2006, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Recollida de Residus d'Osona, SL (neteja viària i recollida d'escombraries), per als anys 2006 i 2007 al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 3 d'abril de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Recollida de Residus d'Osona, SL (neteja viària i recollida d'escombraries), per als anys 2006 i 2007

Secció 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni col·lectiu s'aplicarà a tot el personal de l'empresa Recollida de Residus d'Osona, SL.

Article 2

Aquest Conveni entra en vigor el dia de la seva signatura independentment de la data de publicació al DOGC. La seva durada serà de 2 anys, fins al 31 de desembre de 2007.

Els seus efectes econòmics es remuntaran a l'1 de gener de 2006.

Article 3

De la denúncia i la revisió

  1. La denúncia que proposi la iniciació, la revisió o la pròrroga haurà de presentar-se, com a mínim, 3 mesos abans de la data del seu venciment davant l'autoritat laboral competent.

  2. Si en finalitzar el termini de vigència del Conveni s'instés la seva rescissió, es mantindrà el règim establert en aquest fins que les parts afectades es regeixin per un nou conveni, amb independència de les facultats reservades per llei a l'autoritat laboral.

  3. Les negociacions per a la revisió del nou conveni hauran de començar en el termini d'1 mes a partir de la recepció de la comunicació, a la qual la part denunciant del Conveni adjuntarà un projecte raonat sobre els motius de la denúncia i els punts a tractar.

Les parts procuraran que les negociacions es desenvolupin amb la continuïtat necessària, a fi i efecte de permetre l'examen i la solució puntual dels problemes plantejats.

Article 4

De la garantia ad personam

Alguns treballadors tenen reconeguda una retribució anomenada "plus especial" que serà considerada estrictament ad personam, la qual no serà absorbida ni compensada pels futurs augments retributius de qualsevol naturalesa.

Article 5

De l'absorció

  1. Les disposicions legals que comportin una variació econòmica en tots o en alguns dels conceptes retributius existents o que suposin la creació d'altres de nous només tindran eficàcia pràctica quan, considerats aquells en la seva totalitat, superin el nivell total d'aquests i, en cas contrari, s'hauran d'entendre com a absorbits per les millores pactades en aquest.

  2. En aquest cas i mitjançant la Comissió Paritària es procedirà, sense perjudici d'allò establert en el paràgraf anterior, a l'adaptació dels nous conceptes a les clàusules d'aquest Conveni.

Article 6

Dels pactes del Conveni

  1. En cas que l'autoritat laboral, en l'exercici de les seves facultats, no aprovés algun dels pactes del Conveni, aquest restaria sense eficàcia pràctica i s'hauria de reconsiderar el seu contingut.

  2. En relació amb aquesta matèria, es tindrà en compte el que disposi la legislació vigent.

Secció 2

De la Comissió Paritària

Article 7

Comissió Mixta d'Interpretació i Seguiment

Les funcions d'aquesta Comissió seran la d'interpretar i fer el seguiment del desenvolupament dels acords que figuren en el present Conveni.

Quedarà constituïda en el termini de 10 dies següents a la signatura del Conveni i estarà formada pel mateix nombre de representants de l'empresa i representants dels treballadors. Ambdues parts podran incorporar els seus assessors amb veu i sense vot.

La Comissió es reunirà per tractar dels temes que se li encomanin tant dins del present Conveni com per mutu acord entre les parts, per exemple per negociar el calendari laboral, etc.

La seva convocatòria es farà a petició escrita d'alguna de les parts, argumentant el motiu de la reunió, amb 7 dies d'antelació a la data prevista per a la reunió.

Els acords de la Comissió es prendran en un termini màxim de 7 dies, comptats des de la data de la reunió. Aquests acords seran vinculants per les 2 parts i d'obligada aplicació.

Article 8

De les funcions

  1. Les funcions de la Comissió Paritària són:

    1. La interpretació autèntica del Conveni.

    2. Coneixement de les qüestions o problemes sotmesos a la seva consideració per ambdues parts o en els supòsits previstos concretament en aquest text.

    3. Intervenir en els conflictes col·lectius exercint les funcions de mitjancer amb audiència prèvia d'ambdues parts.

    4. Vigilar el compliment del que s'hagi pactat.

    5. Analitzar l'evolució de les relacions entre les parts contractants.

  2. L'exercici de les funcions anteriors no serà obstacle per a la competència respectiva de les jurisdiccions administrativa i contenciosa previstes en les disposicions legals.

Article 9

De la submissió de qüestions a la Comissió

Ambdues parts estan d'acord a donar coneixement a la Comissió Paritària dels dubtes, les discrepàncies i els conflictes que puguin sorgir com a conseqüència de la interpretació i aplicació del Conveni perquè aquesta emeti un dictamen o actuï en la forma prevista reglamentàriament.

Article 10

Per solucionar qualsevol consulta plantejada davant de la Comissió es donarà audiència a les parts interessades.

Secció 3

Organització del treball

Article 11

Norma general

  1. L'organització del treball és una facultat exclusiva de la Direcció de l'empresa encaminada a obtenir el màxim rendiment en la dedicació dels seus recursos humans i materials d'acord amb el previst en les lleis.

Com sigui que els treballs es duen a terme en diferents municipis s'estableix que el lloc de sortida i tornada del treball és la nau que l'empresa té situada en el polígon industrial d'activitats econòmiques, carrer Mas de la Mora, s/n, de Vic.

Els treballadors estan obligats a redactar un informe diari del treball que podran consultar en les oficines de l'empresa o conservar una còpia, si ho desitgen.

Adjuntem annex de les tasques que són d'obligat compliment per cadascuna de les categories professionals.

Article 12

De les facultats de la Direcció

La Direcció de l'empresa, subjecta a les normes legals d'estricta observança i als preceptes d'aquest Conveni, té les facultats següents:

  1. Exigir els rendiments mínims o els usuals en cada lloc de treball de l'empresa.

  2. Determinar el sistema que s'estimi més necessari per garantir i obtenir rendiments superiors als mínims exigits, d'acord amb les necessitats o característiques generals o específiques de l'empresa.

  3. Fixar el nombre de màquines o tasques necessàries per a l'ús racional de la capacitat productiva del treballador.

  4. Assenyalar les normes de vigilància i diligència en la cura de les màquines i utillatges.

  5. Establir els criteris i les normes de mobilitat i redistribució del personal de l'empresa d'acord amb les necessitats d'aquesta un cop escoltats els representants dels treballadors.

Article 13

De les obligacions de l'empresa

Són obligacions de l'empresa:

  1. Informar els representants dels treballadors respecte dels canvis de caràcter general establerts en l'organització del treball sense perjudici de les facultats de la Direcció en la matèria.

  2. Posar a disposició dels treballadors l'especificació de les tasques assignades a cada lloc de treball.

  3. Establir i redactar la fórmula dels càlculs del salari d'acord amb un sistema clar i senzill.

  4. Estimular tota iniciativa encaminada a millorar l'organització del treball i a la creació i el desenvolupament d'un clima de col·laboració entre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR