Convenio colectivo - Thyssenkrupp Elevadors SL, Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4801 de 17/01/2006

RESOLUCIÓ

TRI/4403/2006, de 27 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Thyssenkrupp Elevadors, SL, de Lleida (Segrià), per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni núm. 2501112).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Thyssenkrupp Elevadors, SL, de Lleida (Segrià), subscrit pels representants de l'empresa i dels treballadors el dia 7 de novembre de 2006, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Thyssenkrupp Elevadors, SL de Lleida (Segrià), per als anys 2006 i 2007 (codi de conveni núm. 2501112), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Lleida.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Lleida, 27 de novembre de 2006

Pilar Nadal i Reimat

Directora dels Serveis Territorials

a Lleida en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Thyssenkrupp Elevadors, SL, de Lleida (Segrià), per als anys 2006 i 2007

Article 1

Àmbit personal

El present Conveni col·lectiu afectarà a tota la plantilla de l'Empresa Thyssenkrupp Elevadors, SL adscrita a la província de Lleida.

No obstant això a l'anteriorment indicat, aquells treballadors que tinguin reconegudes amb l'Empresa condicions individuals de caràcter econòmic diferents a les establertes en el present Conveni Col·lectiu, com a conseqüència del caràcter especial de les funcions que desenvolupi, nivell de responsabilitat, qualificació professional específica, major dedicació, raons d'ordre històric-personals o de qualsevol altra índole es consideraran excloses de l'àmbit d'aplicació del mateix referent a aquests aspectes, estant inclosos en els restants.

Quan aquestes condicions econòmiques individuals resultin en el seu conjunt i en còmput anual, una retribució superior a la qual correspondria de l'estricta aplicació del present Conveni Col·lectiu, l'increment salarial que en aquest s'estableixi, només serà vinculant sobre l'establert com retribució de Conveni i no sobre l'excés.

Article 2

Àmbit territorial

Les normes contingudes en el present Conveni Col·lectiu, seran aplicables als centres de treball que Thyssenkrupp Elevadors, SL mantingui, tant en l'actualitat com en el futur, en la província de Lleida.

Article 3

Àmbit temporal

El present Conveni Col·lectiu s'aplicarà immediatament després de la seva signatura, independentment de la data de publicació en el Butlletí Oficial de la Província de Lleida.

La seva vigència s'estendrà, des del 1 de gener de 2006 al 31 de desembre de 2007, aplicant-se per tant, els seus acords i amb caràcter general amb caràcter retroactiu al 1 de gener de 2006, excepte aquells conceptes que s'acordin dates diferents.

El present Conveni Col·lectiu s'entendrà tàcitament prorrogat per períodes anuals si, almenys amb una antelació mínima de dos mesos al venciment del mateix, no resultés denunciat per cap de les dues parts signants, mantenint-se en vigor la totalitat de les seves clàusules mentre no s'assoleixi un nou acord, excepte aquelles que per la seva naturalesa obligatòria solament tinguin efecte quant a compromisos de conducta per les parts signants.

Article 4

Indivisibilidad i unitat del conveni

El present Conveni Col·lectiu forma un tot indivisible que, per tant, si la jurisdicció competent en ús de les atribucions que li confereix l'article 90.5 del Reial decret Legislatiu 1/1995 de 24 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de l'Estatut dels Treballadors, modifiqués en tot o en part, el contingut del present Conveni Col·lectiu, aquest quedarà invalidat en la seva totalitat, devent les parts reconsiderar la totalitat del seu contingut.

Les condicions pactades formen un tot indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, hauran de ser considerades globalment i en el seu conjunt.

En qualsevol cas, ambdues parts acorden que en el cas que per necessitats de l'empresa sigui necessari implantar qualsevol tipus de nou servei al client, el mateix es negociarà i s'incorporarà al cos dels successius Convenis Col·lectius, si ambdues parts ho consideressin necessari.

Article 5

Absorció i compensació

Les condicions pactades en el present Conveni Col·lectiu són compensables en la seva totalitat amb les quals anteriorment regeixin per (i) millora pactada o unilateralment concedida per l'Empresa, (ii) imperatiu legal, (iii) resolucions legals futures (generals o individuals) (iv) resolucions jurisprudencials o de l'ordre contenciós-administratiu, (v) per Conveni Col·lectiu o pacte de qualsevol classe, contracte individual, usos i costums locals, comarcals o regionals, o (vii) per qualsevol altra causa.

Les disposicions legals futures que impliquin variació econòmica en tots o en alguns dels conceptes retributius recollits en el present Conveni Col·lectiu, sempre que estiguin determinats dinerariamente o afectin el nombre d'hores que s'hagi pactat treballar, computades anualment, únicament tindran eficàcia pràctica si, considerades en còmput anual, superen el nivell del Conveni, quedant en cas contrari, absorbides dintre del mateix.

Article 6

Garantia personal

En cas que existís algun treballador que tingués reconegudes condicions econòmiques que, considerades en el seu conjunt i en còmput anual, fossin més beneficioses que les establertes en aquest Conveni per als treballadors de la seva mateixa categoria professional, se li mantindran amb caràcter estrictament personal.

Article 7

Garantia del conveni

Les parts signants del present Conveni Col·lectiu acorden, i a això es comprometen formalment, no sol·licitar ni admetre l'adhesió a cap altre Conveni Col·lectiu, sigui quin sigui el seu àmbit d'aplicació, durant la vigència del present Conveni Col·lectiu o d'alguna de les seves pròrrogues.

Així mateix, durant la vigència del present Conveni Col·lectiu no seran aplicables altres Convenis d'àmbit interprovincial, provincial, comarcal o local, que poguessin negociar-se en àmbits superiors al d'aquesta Empresa, encara que aquests disposessin la seva aplicació genèrica a indústries siderometalúrgicas o per Convenis d'Empresa, enclavades dins dels seus respectius àmbits d'aplicació territorial.

Article 8

Organització del treball

A tenor del disposat en l'article 20 del Reial decret Legislatiu 1/1995 de 24 de març, pel qual s'aprova el Text Refós de l'Estatut dels Treballadors, la facultat i responsabilitat d'organitzar el treball correspon a la Direcció de l'Empresa.

Article 9

Jornada

Independentment de la jornada que pugui establir-se per disposicions de caràcter general, es pacta expressament que per als dos anys de vigència del present Conveni Col·lectiu es realitzarà una jornada de treball efectiu anual de:

Any 2006: 1.773 hores

Any 2007: 1.773 hores

Totes les hores de treball efectiu estaran distribuïdes segons els calendaris anuals pactats i compensats, que cada any s'exposaran en el tauler d'anuncis dels centres de treball afectats per l'articulat d'aquest Conveni Col·lectiu.

El personal adscrit a muntatge podrà adequar, en cada cas, el seu horari al de l'obra on estigui realitzant les seves funcions, devent no obstant això complir el còmput anual definit en el present Conveni Col·lectiu.

Article 10

Horaris

Ambdues parts acorden la realització dels següents horaris, així com la distribució irregular de la jornada al llarg de l'any, respectant en tots els casos, els períodes mínims de descans diari i setmanal previstos legalment.

Es realitzaran els següents horaris:

Horari 1: personal de P.V.

Dilluns a divendres: 8.30 h a 13 h i 15 h a 18.30 h

Horari 2: Personal de muntatge

Dilluns a dijous: 8.30 h a 13 h i 14 h a 18.30 h

Divendres: 8 h a 13 h

Article 11

Servei 24 hores

Sent ambdues parts conscients de la gran competència existent en el sector de manteniment i conservació d'aparells elevadors, es decideix seguir realitzant un servei "d'atenció al client" que cobrirà totes les hores que no reculli l'horari oficial mes guàrdies.

Independentment de l'horari oficial que existeix en la delegació, es seguirà realitzant l'horari que amb caràcter rotatiu per setmanes entre tots els tècnics que realitzin aquest servei es venia realitzant anteriorment.

Dilluns a divendres: 21,76 euros per dia de guàrdia.

Dissabtes i festius: 72,54 euros per dia de guàrdia

Article 12

Vacances anuals

El personal afectat pel present Conveni Col·lectiu tindrà dret a 30 dies naturals de vacances a l'any. Aquests dies de vacances es disfrutaran dins del període comprès entre el 1 de juliol de cada any i el 30 de juny de l'any següent, havent de gaudir-se dintre del període immediat següent al que s'han reportat.

Aquells treballadors que cessin durant el període citat, gaudiran de la part proporcional corresponent.

Per al personal operari, la retribució corresponent a vacances s'abonarà, incrementada amb el terme mitjà de primes percebudes durant els 3 mesos anteriors a aquell en el qual es gaudeixin.

Les vacances es gaudiran de mutu acord entre els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR