Convenio colectivo - Avanzit Comunicaciones Públicas, SLU, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006

RESOLUCI”

TRI/4409/2006, de 17 de novembre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Avanzit Comunicaciones P˙blicas, SLU, per a l'any 2006 (codi de conveni n˙m. 2500971).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Avanzit Comunicaciones P˙blicas, SLU, i el personal de cabines telefÚniques de Lleida, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 2 de novembre de 2006, i d'acord amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Avanzit Comunicaciones P˙blicas, SLU, i el personal de cabines telefÚniques de Lleida per a l'any 2006 (codi de conveni n˙m. 2500971) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Ind˙stria a Lleida.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Lleida, 17 de novembre de 2006

Pilar Nadal i Reimat

Directora dels Serveis Territorials

a Lleida en funcions

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Avanzit Comunicacions P˙bliques, SLU, i el personal de cabines telefÚniques de Lleida.

Article 1

Objecte

El present Conveni Col∑lectiu Laboral se subscriu pels representants dels treballadors i pels de l'Empresa Avanzit Comunicacions P˙bliques SLU en el marc de l'Estatut dels Treballadors, per a regular les relacions laborals de tots els empleats descrits en els articles 2, 3, i 4, organitzaciÛ del treball, sistemes i quanties de retribucions, drets de representaciÛ dels treballadors a l'Empresa, i condicions de treball, declarant ambdues parts negociadores el seu propÚsit de donar a aquestes normes la permanËncia en el temps que de la seva prÚpia naturalesa es derivi per assolir la mÈs ‡mplia seguretat jurÌdica en els camps assenyalats.

Article 2

¿mbit territorial

El present Conveni tindr‡ forÁa normativa i vincular‡ a les parts en l'‡mbit territorial de la provÌncia de Lleida.

Article 3

¿mbit funcional

Aquest Conveni afectar‡ i obligar‡ a l'Empresa i als treballadors que desenvolupen les tasques de recaptaciÛ, manteniment integral i proves de funcionament dels telËfons d'˙s p˙blic de monedes, recompte i precintatge, conservaciÛ de mobles i el seu enllumenament, aixÌ com la neteja dels mateixos, i el muntatge, substituciÛ i desmuntatge de publicitat als mobles de telËfons p˙blics en el seu ‡mbit territorial, i aixÌ mateix als que desenvolupen les funcions administratives i d'emmagatzemament de materials necess‡ries per a efectuar els treballs anteriorment descrits.

Article 4

¿mbit personal

Aquest Conveni regular‡ les relacions laborals de l'Empresa inclosa en l'‡mbit territorial i funcional del mateix amb la totalitat dels seus treballadors, inclÚs els de nova contractaciÛ que estaran adscrits a una de les categories professionals previstes en el present Conveni, percebent els seus salaris i gaudint d'idËntics drets i deures que la resta de personal de la mateixa categoria.

Aquestes disposicions no podran ser modificades per pactes inferiors, ni per contractes individuals i ˙nicament podran ser derogades per un altre Conveni Col∑lectiu; aixÚ amb l'excepciÛ d'aquells acords que es puguin assolir amb la representaciÛ dels treballadors.

Resten expressament exclosos del seu ‡mbit d'aplicaciÛ els supÚsits contemplats en els articles 1.3 i 2 de l'Estatut dels Treballadors (en endavant ET), entre ells:

  1. †Les persones que desenvolupin tasques d'alta direcciÛ i responsabilitat, com ara membres del Consell d'AdministraciÛ, Consellers Delegats, Directors Gerents, Secretaris Generals o llocs de similar nivell, a no ser que per les mateixes s'haguÈs pactat amb l'empresa que el present Conveni els sigui aplicable.

  2. †L'activitat de les persones que intervinguin en operacions mercantils a compte d'un o mÈs empresaris, sempre que quedin personalment obligats a respondre del bon fi de l'operaciÛ assumint el risc i ventura de la mateixa.

  3. †Les relacions laborals de car‡cter especial de les persones que intervinguin en operacions mercantils per compte d'un o mÈs empresaris, sense assumir el risc i ventura d'aquelles.

Article 5

¿mbit temporal

El Conveni entrar‡ en vigor a tots els efectes el dia 1 de gener de 2006, i s'estendr‡ fins al 31 de desembre de 2006.

Article 6

Den˙ncia i prÚrroga

El present Conveni restar‡ denunciat autom‡ticament dos mesos abans del seu venciment, a partir de la data del qual les parts podran notificar, una a l'altra, les corresponents propostes de negociaciÛ, mantenint-se vigent el seu contingut en tant no sigui substituÔt per un altre Conveni Col∑lectiu.

Article 7

LegislaciÛ aplicable

Per al que no est‡ previst en el present Conveni, s'estar‡ a allÚ que disposi la legislaciÛ aplicable en cada moment, i al Conveni del Sector de Cabines TelefÚniques d'¿mbit Estatal i/o a l'establert a l'Estatut dels Treballadors.

Article 8

ComissiÛ Parit‡ria

Es crear‡ una ComissiÛ Parit‡ria de vigil‡ncia i interpretaciÛ del Conveni integrada per un representant de l'empresa i un representant del treballadors, els quals hauran estat membres de la ComissiÛ Negociadora del present Conveni.

a)†InterpretaciÛ de la totalitat de les cl‡usules d'aquest Conveni.

b)†Vigil‡ncia de l'acompliment del pactat.

c)†Estudi i valoraciÛ de noves disposicions legals de promulgaciÛ posterior a l'entrada en vigor del present Conveni que puguin afectar al seu contingut.

Ambdues parts convenen que qualsevol dubte o divergËncia que pugui sorgir sobre la interpretaciÛ o aplicaciÛ d'aquest Conveni sigui sotmesa prËviament a informe de la ComissiÛ abans d'entaular reclamaciÛ davant la jurisdicciÛ competent.

Es reunir‡ la ComissiÛ Parit‡ria a inst‡ncia de qualsevol de les parts, posant-se ambdues d'acord sobre el lloc, dia i hora en que s'hagi de celebrar la reuniÛ, que haur‡ d'efectuar-se en el termini d'un mes des del moment de la sol∑licitud, excepte causes de forÁa major.

Article 9

AdscripciÛ i subrogaciÛ del personal

Per a tot el referent a l'adscripciÛ i subrogaciÛ del personal com a conseq¸Ëncia del canvi o successiÛ total o parcial d'empresa, s'estar‡ al que disposi el Conveni Col∑lectiu del Sector de Manteniment de Cabines, Suports i TelËfons d'˙s P˙blic, de 24 de juny de 1997, i en la ModificaciÛ del CapÌtol II del mateix de data 29 de juliol de 2002.

Article 10

OrganitzaciÛ del treball

L'organitzaciÛ pr‡ctica del treball Ès facultat de l'empresa, perÚ sense minvament de l'establert a la legislaciÛ vigent i a la directiva comunit‡ria 77/187, els representants sindicals dels treballadors seran escoltats en tot el relacionat amb l'organitzaciÛ i racionalitzaciÛ del treball, i l'empresa haur‡ de donar coneixement de les mesures d'organitzaciÛ als representants sindicals.

Article 11

ContractaciÛ

Quan per necessitats de l'empresa sigui precÌs cobrir llocs de treball amb personal de nou ingrÈs, la DirecciÛ informar‡ als representants dels treballadors del nombre de llocs i les seves caracterÌstiques, essent facultat exclusiva de l'empresa la selecciÛ del personal a ingressar.

Empreses de Treball Temporal

L'empresa usu‡ria aplicar‡ al treballador contractat les condicions de treball i salarials establertes en el present conveni per al lloc de treball a desenvolupar.

A tal fi, el treballador tÈ dret a exigir de l'empresa usu‡ria les possibles diferËncies amb respecte al contracte que s'hagi celebrat amb l'empresa de treball temporal.

Article 12

Categories professionals

Les categories professionals sÛn les que consten a l'article 13Ë del present Conveni i que a continuaciÛ es detallen:

1a Encarregat:

…s la persona especialista en la seva comesa que sota les ordres directes dels seus superiors, si els haguÈs, dirigeix els treballs del centre, amb la responsabilitat conseg¸ent sobre la forma d'ordenar la realitzaciÛ dels treballs a efectuar, essent aquest un c‡rrec de confianÁa de l'empresa.

2a Oficial de DelegaciÛ:

…s la persona encarregada de la realitzaciÛ de totes les tasques necess‡ries per al desprecintatge, recompte i precintatge dels recipients contenidors aixÌ com l'encartutxat i empaquetat de les monedes procedents de la recaptaciÛ dels suports telefÚnics d'˙s p˙blic, la recaptaciÛ del qual ha estat encomanada a l'empresa, aixÌ com el tractament inform‡tic de les dades obtingudes.

A mÈs de les tasques de comptar, l'oficial de delegaciÛ tambÈ tindr‡ la responsabilitat de totes les tasques relacionades amb magatzems i material, i realitzar‡ tasques d'oficial de manteniment quan les tasques anteriors ho permetin i per q¸estions de necessitat.

3a Oficial de Manteniment:

…s la persona que realitza totes les tasques necess‡ries per efectuar el manteniment integral de qualsevol suport telefÚnic existent. Aquestes tasques consisteixen en :

a)†Instal∑laciÛ i reparaciÛ de mobles de cabines, mÚduls telefÚnics, locutoris i qualsevol tipus de suport de telËfon p˙blic, aixÌ com detecciÛ proactiva de les mateixes.

b)†RealitzaciÛ de connexions, reparacions i revisions de l'enllumenament i presa de terra en els suports de telËfons p˙blics.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR