Convenio colectivo - Consell Comarcal de la Selva de Santa Coloma de Farners, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4801 de 17/01/2007

RESOLUCIÓ

TRE/4417/2006, de 22 de desembre, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral al servei del Consell Comarcal de la Selva, de Santa Coloma de Farners, per als anys 2006-2009 (codi de conveni núm. 1701242).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral al servei del Consell Comarcal de la Selva, subscrit d'una part pels representants de l'empresa i de l'altra pels dels treballadors el dia 21 d'octubre de 2005, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de l'Estatut dels treballadors; el Decret de la Generalitat de Catalunya 326/1998, de 24 de desembre; l'article 170.1.j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1 Ordenar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral al servei del Consell Comarcal de la Selva, de Santa Coloma de Farners, per als anys 2006-2009 (codi de conveni núm. 1701242), al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball de Girona.

.2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquests Serveis Territorials.

.3 Disposar que l'esmentat Conveni es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 22 de desembre de 2006

Núria Arnay i Bosch

Directora dels Serveis Territorials

a Girona

Transcripció literal del text original signat per las parts

CONVENI

col·lectiu del personal laboral al servei del Consell Comarcal de la Selva.

Capítol 1

Condicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

1.1. El present Conveni afecta el personal laboral contractat pel Consell Comarcal de la Selva i els seus organismes autònoms en el marc territorial de la comarca de la Selva.

1.2. El personal laboral contractat pel Consell Comarcal de la Selva a través de programes impulsats per altres entitats i administracions públiques i regulats per convenis diferents, s'han de regir per aquest Conveni.

Article 2

Vigència

La vigència d'aquest Conveni es fixa en 4 anys a partir del dia 1 de gener de 2006 fins al 31 de desembre de 2009. Pot prorrogar-se tàcitament per períodes successius d'1 any si no és denúncia per revisar-lo amb un mínim de 2 mesos d'antelació a la data del seu venciment inicial o qualsevol de les seves pròrrogues, fins a l'aprovació d'un nou conveni.

Article 3

Prelació de normes i condició més beneficiosa

3.1. Les normes que conté aquest Conveni regulen les relacions laborals entre el Consell Comarcal de la Selva i el personal laboral amb caràcter general; amb caràcter supletori i en tot allò que no estigui previst, s'han d'aplicar les disposicions del RDL 1/1995, de 24 de març pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors, les posteriors modificacions, altres disposicions de caràcter general, com també les lleis reguladores de la funció pública, atès el caràcter públic del Consell, i d'altres normes que siguin d'aplicació al personal laboral subjecte al règim administratiu.

3.2. D'acord amb el que estableix l'Estatut dels treballadors, les condicions que es fixen en aquest Conveni es consideren mínimes. Qualsevol pacte contrari entre el treballador/a i el Consell Comarcal de la Selva no ha de prevaler sobre el que aquí s'estableix.

3.3. Qualsevol normativa o llei més beneficiosa que pogués sortir o no estigués recollida durant el període de vigència, seria d'aplicació al present Conveni.

3.4. Així mateix es garanteixen els drets ja adquirits pel personal laboral en qualsevol tipus de contracte, disposició o costum que no vulnerin el dret laboral, ni l'esperit ni la lletra del present Conveni, tot això sense perjudici dels pactes que pel que fa al cas puguin acordar-se entre el Consell Comarcal de la Selva i el seu personal laboral.

Article 4

Comissió Paritària

S'ha de crear una Comissió Paritària com a òrgan d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del seu compliment del present Conveni.

Composició

4.1. La Comissió Paritària està integrada per 3 membres designats pel Consell Comarcal de la Selva i 3 membres designats pel personal laboral o el Comitè d'Empresa.

4.2. Règim de reunions

La Comissió Paritària s'ha de reunir ordinàriament cada 6 mesos i de forma extraordinària a petició d'alguna de les parts. Les reunions de caràcter extraordinari s'han de portar a terme en el termini màxim de 15 dies que s'han de comptar des del dia de la notificació de la petició. S'ha d'aixecar acta de totes les reunions. Tots els acords sobre les propostes formulades, independentment del caràcter ordinari o extraordinari de les reunions s'han de prendre mitjançant votació ponderada i són de compliment obligatori. En cas contrari s'ha d'elevar a l'arbitratge de l'autoritat laboral competent de la Generalitat de Catalunya.

4.3. Resolució dels conflictes

Ambdues parts s'han de sotmetre voluntàriament als mecanismes de mediació i conciliació pel que fa a la interpretació, el compliment o l'incompliment del present Conveni, mitjançant els sistemes de mediació i conciliació CEMICAL o l'Institut de Mediació, Arbitratge i Conciliació (IMAC).

Capítol 2

Condicions de treball

Article 5

Jornada de treball

5.1. S'estableix la jornada laboral ordinària de 35 hores en còmput setmanal i de 1.582 hores en còmput anual. Aquesta jornada ha de ser compatible amb els serveis que es prestin als ajuntaments de la comarca.

5.2. L'horari laboral es fixa de dilluns a divendres, des de les 8 del matí a les 3 de la tarda, cada treballador disposa de 20 minuts de descans que en cap cas pot coincidir amb l'inici o final de la jornada laboral.

5.3. S'estableix per cada treballador un horari flexible de hora a l'entrada i sortida del lloc de treball amb la recuperació corresponent dins el mateix dia. En cap cas la flexibilitat d'horari s'ha d'aplicar abans de les 8 del matí.

5.4. Es pot establir, d'acord amb les necessitats d'algun servei determinat, una jornada diferent de l'ordinària amb el mateix nombre d'hores setmanals, com és el cas del personal adscrit al servei de neteja, recollida de gossos o aquells altres serveis que per la seva estructura requereixen un horari diferent de l'establert com a habitual.

5.5. Les jornades d'horari no habitual poden establir-se individualment i/o col·lectiva, segons les necessitats del servei, per resolució motivada de Gerència, previ informe potestatiu del cap de l'àrea corresponent i el coneixement del Comitè d'Empresa.

5.6. Són hores extraordinàries les hores treballades i que excedeixin de la jornada de treball, sigui aquesta ordinària o no, per necessitats del servei. Aquestes hores tenen caràcter excepcional i no obligatori.

5.7. Les hores extraordinàries s'han de compensar amb temps de repòs o bé amb la remuneració corresponent, d'acord amb el que regula la normativa vigent.

5.8. Totes les hores extraordinàries han d'estar autoritzades pel gerent del Consell Comarcal de la Selva, el qual pot denegar la seva compensació amb remuneració en funció de l'existència o no de consignació en la partida pressupostària corresponent.

5.9. Les compensacions de les hores extraordinàries amb temps de repòs s'han de computar segons el barem següent:

1 hora extraordinària efectuada en dia laborable, s'ha de compensar amb 1 hora i _ de descans.

1 hora extraordinària efectuada en dia festiu o bé a partir de les 8 del vespre, s'ha de compensar amb 2 hores de descans.

5.10. Les compensacions de les hores extraordinàries amb remuneració tenen retenció de IRPF i s'estableixen segons el barem següent:

.1 hora extraordinària efectuada en dia laborable, s'ha de compensar amb un increment del 75 % de la remuneració bruta que correspondria a cada hora ordinària.

.1 hora extraordinària en dia festiu o bé a partir de les 8 del vespre, s'ha de compensar amb un increment del 100 % de la remuneració bruta per hora ordinària.

5.11. En tot cas, el nombre d'hores extraordinàries remunerades que pot realitzar cada treballador no pot superar les 80 anyals.

5.12. Les hores extraordinàries s'han de registrar diàriament a l'àrea de personal en un llibre de registre d'incidències en el qual hi ha de figurar el motiu que les hagi justificat. El Comitè d'Empresa té accés a la consulta d'aquest registre.

Article 6

Remuneracions

6.1. El Consell Comarcal de la Selva ha de garantir als seus treballadors la igualtat de sou base i complement de destí dins de la mateixa categoria professional.

6.2. Les retribucions del personal al servei del Consell Comarcal de la Selva són les fixades per la Llei de pressupostos de l'Estat per a tot el personal al servei de l'Administració pública. Sempre que ho possibilitin els referents legals o administratius de l'Estat i/o de la Generalitat de Catalunya, s'estableix una clàusula general de revisió salarial en el supòsit que l'IPC al final de l'exercici superi l'increment retributiu aplicat.

6.3. Les categories del personal laboral del Consell Comarcal de la Selva són les següents:

Cap d'àrea

Tècnic superior

Tècnic mig

Administratiu/oficial 1a

Auxiliar administratiu

Subaltern/peó

Personal no especialitzat

Personal escola taller

6.4. Els conceptes retributius per a cada categoria són:

Sou base

Triennis

Complement de destí

Complement específic

Productivitat

Gratificacions

6.5. L'import global per cada concepte retributiu s'ha de fixar, per cada exercici, en les bases d'execució del pressupost general del Consell Comarcal de la Selva.

Article 7

Dietes i desplaçaments

7.1. Dietes

7.1.1. S'entenen com a dietes, les quantitats monetàries excepcionals a què té dret el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR