Convenio colectivo - Smurfit Ibersac, SA, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4807 de 25/01/2007

RESOLUCI”

TRI/4474/2006, de 3 d'octubre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Smurfit Kappa Ibersac, SA (centre de treball de Santa Margarida i els Monjos), per als anys 2006-2008 (codi de conveni n˙m. 0800511).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Smurfit Kappa Ibersac, SA (centre de treball de Santa Margarida i els Monjos), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 11 de juliol de 2006, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya; el Decret 223/2004, de 9 de marÁ, de reestructuraciÛ d'Úrgans territorials de l'AdministraciÛ de la Generalitat, i el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuraciÛ parcial del Departament de Treball i Ind˙stria,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Smurfit Kappa Ibersac, SA (centre de treball de Santa Margarida i els Monjos), per als anys 2006-2008 al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Ind˙stria a Barcelona.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 3 d'octubre de 2006

Salvador ¡lvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Smurfit Kappa Ibersac, SA (Santa Margarida i els Monjos), per als anys 2006-2008

CapÌtol 1

Disposicions generals

SecciÛ 1

Objecte

Article 1

Objecte del Conveni

L'objecte d'aquest Conveni Ès regir les condicions de treball entre l'empresa Smurfitkappa Ibersac, SA, i el personal inclÚs en el seu ‡mbit, d'acord amb el que disposa la secciÛ seg¸ent.

SecciÛ 2

¿mbits d'aplicaciÛ

Article 2

¿mbit territorial

Les normes d'aquest Conveni sÛn aplicables en el centre de treball que Smurfitkappa Ibersac, SA, tÈ instal∑lat a Santa Margarida i els Monjos (Barcelona).

Article 3

¿mbit personal

Aquest Conveni afecta el personal inclÚs en la plantilla d'Smurfitkappa Ibersac, SA, llevat del personal directiu denominat "quadres i EAP".

Article 4

¿mbit temporal

Les cl‡usules d'aquest Conveni entren en vigor l'1 de gener de 2006. Si la data de registre Ès posterior a l'1 de gener, l'aplicaciÛ de les cl‡usules econÚmiques tindr‡ car‡cter retroactiu a aquesta data.

La durada d'aquest Conveni es fixa en 3 anys, a comptar des de l'1 de gener de 2006.

Article 5

PrÚrroga

El Conveni, l'ha de denunciar qualsevol de les seves parts amb 1 mes de temps com a mÌnim abans de la data del seu venciment. Si aquesta den˙ncia no es produeix, el Conveni s'entÈn prorrogat d'un any a l'altre.

SecciÛ 3

AbsorciÛ, compensaciÛ i vinculaciÛ a la totalitat

Article 6

Garantia personal

En cas que hi hagi un treballador o un grup de treballadors que tinguin reconegudes unes condicions que, examinades en conjunt i en cÚmput anual, siguin mÈs beneficioses que les que estableix aquest Conveni per al personal del mateix grau o nivell, s'han de respectar aquestes condicions amb car‡cter estrictament personal i nomÈs per als que els afectin personalment.

Article 7

AbsorciÛ i compensaciÛ

En cas que durant el termini de vigËncia d'aquest Conveni s'acordin, per disposiciÛ legal, condicions que afectin totalment o parcialment les que contÈ el Conveni, pel que fa a l'absorciÛ i la compensaciÛ s'hauran d'aplicar les normes de car‡cter general actualment vigents o les que es dictin d'ara endavant, i en qualsevol cas s'haur‡ de fer el cÚmput global anual per tal de determinar les absorcions i les compensacions que siguin procedents.

Article 8

VinculaciÛ a la totalitat

Totes dues parts acorden expressament que les normes que fixa aquest Conveni sÛn aplicables mentre aquestes tinguin vigËncia.

AixÌ mateix, acorden que si, per disposiciÛ legal o si l'autoritat jurisdiccional aixÌ ho aprova, cal modificar alguna o algunes de les normes pactades, aquest fet s'ha de considerar causa de revisiÛ, si no Ès que les parts, de com˙ acord, renuncien expressament a efectuar-la.

A l'efecte del que estableix el par‡graf precedent, no es considera alteraciÛ l'establiment de nous salaris mÌnims legals, per a l'aplicaciÛ dels quals cal atenir-se al que disposa la norma legal corresponent quant als mecanismes d'absorciÛ i compensaciÛ o al que assenyala l'article 7 del Conveni, si no hi ha cap disposiciÛ especÌfica.

SecciÛ 4

ComissiÛ parit‡ria de vigil‡ncia

Article 9

ConstituciÛ i facultats

Es constitueix una comissiÛ parit‡ria de vigil‡ncia del Conveni de les parts negociadores per entendre de les q¸estions que sorgeixin relatives a l'aplicaciÛ i la interpretaciÛ de les normes d'aquest Conveni.

Article 10

ComposiciÛ

Aquesta ComissiÛ parit‡ria est‡ composta, com a m‡xim, per 4 representants de cadascuna de les parts que firmen el Conveni.

Article 11

Reunions

La ComissiÛ parit‡ria s'ha de reunir, amb la convocatÚria prËvia, si la meitat dels membres d'una de les dues representacions que la integren en sol∑licita la intervenciÛ.

Article 12

Acords

Els acords que adopti aquesta ComissiÛ sÛn vinculants per a totes dues parts, les quals n'han d'estendre acta.

En cas que no s'arribi a cap acord, la q¸estiÛ s'ha de sotmetre al litigi de l'autoritat competent.

CapÌtol 2

OrganitzaciÛ de la feina, qualificaciÛ i classificaciÛ dels llocs de treball

SecciÛ 1

OrganitzaciÛ de la feina

Article 13

Facultat d'organitzaciÛ

L'organitzaciÛ de la feina Ès facultat exclusiva de la DirecciÛ de l'empresa.

Article 14

Lloc de treball

…s el conjunt de funcions i activitats que s'han d'exercir en una feina determinada dins del procÈs de producciÛ de l'empresa, que Ès definit per la DirecciÛ, considerades aquestes funcions i activitats objectivament, Ès a dir, fent abstracciÛ de la persona que les exerceix en un moment determinat.

An‡lisi del lloc de treball

S'ha efectuat un examen i una an‡lisi dels llocs de treball i, fent abstracciÛ de les persones que els ocupen, se'ls ha classificat en els graus i nivells que assenyala l'article 18.

Treball correcte individual

L'activitat exigible a cada treballador en el seu lloc de treball Ès la que, en els diferents i mÈs comuns sistemes de mesura, es correspon amb els Ìndexs 100 de la ComissiÛ Nacional de Productivitat o 60 Bedaux.

Article 15

Canvi de departament i de centre

Canvi de departament

Pel que fa a les normes de preferËncia que s'han de seguir en els casos de canvi de departament o secciÛ, s'han d'aplicar les que es pactin entre la DirecciÛ i el ComitË.

Canvi de centre

En cas que, per necessitats del servei, sigui necessari traslladar definitivament algun treballador dels adscrits a aquest Conveni a un altre centre de treball de l'empresa, cal obtenir, si es tracta d'un trasllat individual, la conformitat prËvia de l'interessat. En cas de trasllat col∑lectiu, cal atenir-se al procediment previst per l'article 40 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors.

SecciÛ 2

QualificaciÛ i classificaciÛ dels llocs de treball

Article 16

Normes generals

La determinaciÛ del grau o del nivell de qualificaciÛ que correspon a cada lloc de treball i la seva promociÛ s'efectua per l'aplicaciÛ del mËtode de valoraciÛ de llocs de treball. La qualificaciÛ dels llocs de treball Ès un procediment cientÌfic per establir una jerarquitzaciÛ d'aquests basada en criteris objectius del treball exercit, fent abstracciÛ del titular que ocupa el lloc.

…s facultat de l'empresa estudiar i qualificar els llocs de treball, cosa que ha de dur a terme a travÈs dels seus serveis d'organitzaciÛ corresponents.

Article 17

ComissiÛ de valoraciÛ

Es crea una comissiÛ de valoraciÛ amb la funciÛ d'entendre de tots els problemes que facin referËncia a la valoraciÛ dels llocs de treball.

Est‡ constituÔda per:

a)†El director del centre o la persona en qui delegui.

b)†Dos treballadors designats pel ComitË d'empresa.

c)†El cap del departament en quË estigui enquadrat el lloc de treball.

d)†Un tËcnic en valoraciÛ designat per la direcciÛ d'assumptes socials.

e)†Un tËcnic nomenat pels representants dels treballadors.

Tota la documentaciÛ i la informaciÛ que, per raÛ del c‡rrec, utilitzin els membres d'aquesta ComissiÛ Ès confidencial.

Les actes de la ComissiÛ amb els acords o les propostes adoptats, que ho seran per unanimitat, o amb els diferents criteris exposats en les reunions si no s'ha arribat a cap acord, s'han d'elevar a la DirecciÛ del centre.

En el termini m‡xim de 15 dies, llevat dels casos de promociÛ que assenyala l'article 19, la DirecciÛ ha de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR