Convenio colectivo - Ecosenda Gestión Ambiental, SL (serveis industrials), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4819 de 12/02/2007

RESOLUCIÓ

TRI/4529/2006, de 24 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ecosenda Gestión Ambiental, SL (serveis industrials), per als anys 2004-2006 (codi de conveni núm. 0814001).

Atesos el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ecosenda Gestión Ambiental, SL (serveis industrials), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 11 de febrer de 2005, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ecosenda Gestión Ambiental, SL (serveis industrials) (codi de conveni núm. 0814001), per als anys 2004-2006 al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 24 de maig de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Ecosenda Gestió Ambiental, SL, (serveis industrials) per als anys 2004-2006

Capítol 1

Condicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

  1. El present Conveni estableix i regula les condicions de treball del personal al servei de l'empresa Ecosenda Gestió Ambiental, SL, en els serveis industrials.

  2. Les disposicions contingudes al present Conveni no poden ser modificades per pactes inferiors ni per contractes individuals i únicament poden ser derogades per un altre conveni.

  3. En tot allò no previst en el present document, cal atenir-se al que disposen el Conveni general del sector i les altres normes legals.

Article 2

Vigència

El present Conveni tindrà una durada de 3 anys, des del dia 1 de gener de 2004 fins al dia 31 de desembre de l'any 2006. El mateix quedarà automàticament denunciat 2 mesos abans del seu venciment. A partir d'aquella data, les parts podran notificar les corresponents propostes de negociació, mantenint-se vigent tot el seu contingut mentre no sigui substituït per un altre conveni col·lectiu.

Capítol 2

Retribucions

Article 3

Condicions econòmiques

Per a tots els treballadors del servei s'acorda un increment salarial sobre tots els conceptes salarials establerts en els següents anys i percentatges:

Any 2004: IPC+0,5%

Any 2005: IPC+0,5%

Any 2006: IPC+0,7%

Article 4

Revisió salarial

S'estableix que si a 31 de desembre de 2004, respecte a 31 de desembre de 2003, l'IPC estatal supera el 2%, l'empresa abonarà la diferència amb efectes retroactius al dia 1 de gener de 2004 i incrementarà les quantitats resultants sobre tots els conceptes.

Si el 31 de desembre de l'any 2005 l'IPC real pel citat any supera el previst, s'aplicarà una revisió salarial per la diferència, amb efectes retroactius al dia 1 de gener de l'any 2005. El mateix s'aplicarà a l'any 2006.

Article 5

Estructura salarial

a) Salari base. Retribució fixada per unitat de temps o d'obra que correspon al treballador per cada un dels mòduls en els quals desenvolupa la seva prestació laboral (s'entén com a tal el que així es qualifiqui al Conveni col·lectiu o, si no n'hi ha, al contracte individual). Aquesta partida salarial constitueix la contraprestació directa i immediata més estretament connexa amb la prestació mateixa de la feina. (Segons taula adjunta).

b) Plus de penositat. Complement de lloc de treball amb què rescabalen el treballador de les especials condicions de prestació recollides en la corresponent normativa per a la determinació de la relació laboral. Aquest plus té en compte el caràcter especialment perillós, de penositat o toxicitat del lloc de treball i el fet que no puguin considerar-se riscs inherents a la categoria professional exercida. (Segons la taula adjunta).

c) Plus de nocturnitat. Tots els treballadors que realitzin la jornada de treball entre les 21.00 i les 6.00 hores, percebran un plus de nocturnitat consistent en el 25% de salari base.

d) Plus d'activitat. Complement que sorgeix en virtut de la diferència de temps tant en la realització dels abocaments, com de l'acabament de zones o recorreguts, com en la variació i ampliació dels recorreguts actuals. Aquest és un complement de qualitat o quantitat de treball, ja que es retribueix la realització d'una feina més extensa i dilatada en el temps que el que habitualment correspon a l'entitat de referència, amb la particularitat que, desapareguda la causa que el va motivar, decau el dret a percebre'l. (Segons taula adjunta).

e) Plus de conductor comodí. Complement de lloc de treball en virtut de la disponibilitat horària del treballador, la realització de feines diürnes o nocturnes i la realització de diferents feines o serveis en diferents poblacions. Aquest plus depèn exclusivament de l'exercici de l'activitat designada, per la qual cosa no té caràcter consolidable, ni s'incorpora a l'estatus professional; es percep exclusivament quan es desenvolupi l'activitat que l'ha creat. Aquest plus no computarà per al càlcul de les pagues extraordinàries.

f) Incentius. Incentivació d'una major productivitat dels treballadors ocupats per unitat de temps. Premia l'esforç productiu i solen anar dirigits als treballadors individualment, però també poden anar dirigits a grups de treballadors. La major quantitat de feina sol premiar-se quan es manté dins d'uns nivells acceptables de qualitat; per aquesta raó, simultàniament a la quantitat, se sol premiar la qualitat, bé sigui amb un major guany per bons resultats, o amb minoració dels complements per quantitat per defectes en la qualitat dels serveis. Un cop desapareguda la causa que el va motivar, prescriu el dret a percebre'l.

g) Dietes i despeses de locomoció. Quan el treballador ha de desplaçar-se, seguint les ordres de l'empresari, per desenvolupar la seva activitat laboral en un lloc diferent d'on presta els seus serveis o d'on és el centre de treball, hi ha una sèrie de despeses perquè no pot fer els seus àpats principals o pernoctar al seu domicili habitual. Les dietes s'han d'acreditar i s'han de pagar com a màxim 8 euros.

h) Hores extres. Tindran aquest caràcter les hores que excedeixin de l'ordinari en el còmput setmanal. S'estableix que en les festes locals s'ha de pagar 1 festiu i a més, s'ha de donar 1 dia de festa acordat entre les parts. Els 12 dies festius no recuperables s'han de pagar amb un increment del 50%. (segons taula adjunta).

i) Pagues extres

S'estableixen 3 pagues extraordinàries denominades d'estiu, Nadal i beneficis, la quantia de les quals s'estableix, de la següent forma:

Any 2004: salari base més plus de penositat més 18 euros.

Any 2005: salari base més plus de penositat més el 50% de plus d'activitat.

Any 2006: salari base més plus de penositat més plus d'activitat.

Cadascuna d'elles s'ha d'abonar en les següents dates:

Paga d'estiu: del 28 al 30 de juny.

Paga de Nadal: del 18 al 20 de desembre.

Paga de març: durant el primer trimestre de l'any.

Les pagues extres es meritaran:

Paga d'estiu: de l'1 de juliol al 30 de juny.

Paga de Nadal: de l'1 de gener al 31 de desembre.

Paga de març: de l'1 de gener al 31 de desembre de l'any anterior en què es percebi.

Estructura salarial comuna per a tot el personal establert anteriorment

Regula les feines extres i la quantia que es percep per realitzar el mercat, els dies festius pagats, les hores extres i el servei de recollida següent al dia festiu, segons la taula adjunta.

Estructura salarial del personal adscrit a altres poblacions en el supòsit d'adjudicació de noves contractes a aquesta empresa.

L'obligatorietat de subrogació del personal segons s'estableix al Conveni general del sector fa que es respectin els drets i les obligacions de què gaudeixin en l'anterior empresa, i s'estableix expressament el respecte en la seva estructura salarial, la qual s'ha de mantenir en els seus termes fins al moment en què, per part de l'empresa i la representació sindical s'estableixin nous acords.

Capítol 3

Organització del treball

Article 6

Jornada de treball

S'estableix una jornada laboral que consisteix en 38 hores de treball efectiu setmanal.

En cap cas no es poden fer més de 9 hores ordinàries de treball efectiu. En tot cas, entre el final d'una jornada i el començament de la següent han de passar com a mínim 12 hores.

Els treballadors tenen dret a un descans mínim setmanal d'1 dia i mig ininterromput.

Tot el personal adscrit al present Conveni ha de gaudir de 20 minuts...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR