Convenio colectivo - Empreses de Serveis d'empaquetats, Enfaixat i Qualsevol Altra Manipulació de Productes Propietat de Tercers (SMAC), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4824 de 19/02/2007

RESOLUCIÓ

TRE/3541/2006, de 20 de desembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball per al sector de les empreses comercials de serveis d'empaquetats, enfaixat i qualsevol altra manipulació de productes propietat de tercers per als anys 2006-2008 (codi de conveni núm. 7901635).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball per al sector de les empreses comercials de serveis d'empaquetats, enfaixat i qualsevol altra manipulació de productes propietat de tercers per als anys 2006-2008 subscrit, per la part empresarial, pels representants del Gremi d'Envasadors i Manipuladors de tota classe de productes (GEMAC) i, per part dels treballadors, pels representants d'UGT i de CCOO el dia 30 de juny de 2006, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació.

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball per al sector de les empreses comercials de serveis d'empaquetats, enfaixat i qualsevol altra manipulació de productes propietat de tercers per als anys 2006-2008 (codi de conveni núm. 7901635) al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 20 de desembre de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director general de Relacions Laborals

Traducció de l'original signat per les parts

III CONVENI

col·lectiu de treball, de àmbit autonòmic de Catalunya, per a les empreses comercials de serveis d'empaquetats, enfaixat, i qualsevol altra manipulació de productes propietat de tercers, anys 2006, 2007, i 2008.

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit funcional

El present conveni col·lectiu obliga a les empreses comercials i de serveis i els seus treballadors dedicades a l'empaquetatge, enfaixat, emblistat, ensobrat, etc. en plàstic, cartró o altres materials; així com també que facin encolats, etiquetatges, marcatges, direccionats i qualsevol altra manipulació d'un producte propietat de tercers.

S'exclouen expressament de l'aplicació del present conveni totes aquelles empreses que l'objecte social escripturat o activitat principal no s'ajusti a la definició de les activitats mes dalt indicades.

Article 2

Àmbit territorial

El present conveni afectarà a tots els centres de treball que, compresos en l'àmbit funcional del mateix, es trobin situats a Catalunya, encara que el domicili social de l'empresa al que pertanyin radiqui fora de dit territori autonòmic.

Article 3

Àmbit personal

Les condicions de treball aquí regulades afectaran a tots els treballadors inclosos en els àmbits funcional i territorial, excepte a qui es trobin compresos en les excepcions del article 1.3 de l'Estatut dels treballadors.

S'exclouen entre d'altres:

Els càrrecs d'alta direcció, alt govern i alt consell.

El personal tècnic al que se li encomani algun servei determinat, sense continuïtat en el treball ni subjecció a jornada i que, per això, no figuri en la plantilla de l'empresa.

Les persones que intervinguin en operacions mercantils per compte d'un o més empresaris, sempre que quedin personalment obligades a respondre del bon fi de l'operació, i assumint-ne el risc i ventura d'aquesta.

Els treballadors autònoms que realitzen els treballs de repartiment, amb vehicle propi, i subjectes a relació mercantil, amb les empreses respectives.

Article 4

Àmbit temporal

Aquest conveni entrarà en vigor en el moment que sigui signat per les parts negociadores, independentment de la seva publicació oficial.

La seva durada serà de 3 anys, és a dir des del 1 de gener de 2006 fins al 31 de desembre de 2.008.

Té efecte retroactiu a contar de 1 de gener de 2006 pel que fa a les condicions econòmiques, però per el que fa a la retribució per hores extraordinàries i compensació de despeses, entraran vigor a partir de la signatura del conveni. Els endarreriments es pagaran en el termini màxim de dos mesos.

Article 5

Denúncia

La denúncia del conveni per qualsevol de les parts s'efectuarà amb tres mesos d'antelació, com mínim, a la data del seu venciment.

S'haurà de formalitzar la denúncia per escrit i dirigir-se a totes les representacions sindicals i empresarials que ho van subscriure i davant l'autoritat laboral competent consignant els punts que es volen modificar.

En el concret cas que no es formuli denuncia alguna del conveni en la forma reglamentària i hi hagi una pròrroga o més per tàcita reconducció, que ja s'ha determinat, en cadascuna de les presumptes pròrrogues i amb efectes d'inici de l'any que es tracti, els salaris vigents per aplicació de aquest conveni han de gaudir de l'increment que el Govern hagi previst com Índex de Preus al Consum per a l'expressa't any. En el cas que les xifres reals sobrepassin dita previsió, s'afegirà l'excés a la previsió que, actuarà per a l'any següent.

Article 6

Pròrroga

En cas que cap de les parts legitimades denunciés el conveni dintre del termini de tres mesos, el conveni s'entendrà prorrogat tàcitament per períodes d'un any.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Les condicions que es pacten, qualsevol que sigui la seva naturalesa i contingut, constitueixen un conjunt unitari indivisible, acceptant-se per les parts que ho subscriuen que les obligacions que recíprocament contreuen tenen una contraprestació equivalent amb els drets que adquireixen, considerant tot això en el seu conjunt i en còmput anual, sense que per tant els pactes que es formalitzen puguin ser interpretats o aplicats en forma aïllada i amb independència dels altres.

En el supòsit que la jurisdicció competent, en ús de les seves facultats, anul·lés o invalidés algun dels pactes continguts en el present conveni, les parts negociadores consideraran si és vàlid per si sol la resta del text aprovat o bé, si és necessària una nova o total o parcial renegociació del mateix. Si es donés aquest supòsit, les parts signatàries de aquest conveni es comprometen a reunir-se dintre dels trenta dies següents al de la fermesa de la resolució corresponent, a fi de resoldre el problema plantejat.

Si en termini de noranta dies, a partir de la data de fermesa de la resolució en qüestió, les parts signatàries no aconseguissin un acord, es comprometen a fixar un calendari de reunions per a la negociació del conveni en la seva totalitat.

Article 8

Condicions més beneficioses

Es respectaran com drets adquirits ad personam, les situacions personals que poguessin existir a la data de la signatura d'aquest conveni que, computades en el seu conjunt i còmput anual, resultessin superiors a les establertes en el mateix.

Article 9

Compensació-Absorció

  1. Totes les condicions econòmiques que s'estableixen en el present conveni, siguin o no de caràcter salarial, són compensables en el seu conjunt i còmput anual amb les millores de qualsevol tipus que vinguessin satisfent les empreses, bé sigui per imperatiu legal, conveni col·lectiu, laude, contracte individual, ús o costum, concessió voluntària de les empreses o qualsevol altres causes.

  2. Dites condicions també seran absorbibles, fins allà on arribin i en còmput anual, pels augments que en el futur poguessin establir-se en virtut de preceptes legals, convenis col·lectius, contractes individuals de treball i per qualsevol altres causes.

  3. Qualsevol variació en les disposicions generals futures o passades sobre retribució només tindran eficàcia pràctica, si en el seu conjunt global i còmput anual, sobrepassessin el nivell d'aquest conveni, igualment, en global i còmput anual.

Article 10

Concurrència de convenis

Les organitzacions sindicals i empresarials signants del present conveni es comprometen, durant tot el seu període de vigència temporal, a no negociar altres convenis col·lectius en àmbits inferiors al del present conveni.

Article 11

Vigència dels convenis d'un altre àmbit

Els convenis de qualsevol altre àmbit que estiguin vigents en el moment de l'entrada en vigor de aquest conveni col·lectiu, mantindran la seva vigència en tot el seu contingut, fins al seu terme temporal, tret que per acord de les parts decidissin acollir-se a les noves condicions definides en aquest conveni.

Capítol 2

Organització del treball

Article 12

Direcció i control del treball

L'organització del treball en cadascuna de les seccions i dependències de treball, és facultat exclusiva de direcció de l'empresa i conseqüentment té el deure d'organitzar-lo de manera que pugui assolir el màxim rendiment en tots els aspectes: recursos humans, materials, productivitat, qualitat, etc. fins a el límit racional i científic que permetin els elements que disposa i la necessària col·laboració del personal per a dit objecte.

Les facultats de l'empresari son, entre d'altres:

a.Qualificació del treball, segons qualsevol dels sistemes internacionals admesos.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR