Convenio colectivo - Repsol Investigaciones Petrolíferas SA, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4827 de 22/02/2007

RESOLUCI”

TRE/428/2007, de 15 de gener, per la qual es disposa el registre i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Repsol Investigaciones PetrolÌferas, SA, per als anys 2006-2008 (codi de conveni n˙m. 4301411).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Repsol Investigaciones PetrolÌferas, SA, subscrit per les parts negociadores en data 21 de setembre de 2006, i presentat per les mateixes parts en data 22 de desembre de 2006, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 68.5 i 170.1.e) i j) de la Llei org‡nica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1††Disposar el registre del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Repsol Investigaciones PetrolÌferas, SA, per als anys 2006-2008 (codi de conveni n˙m. 4301411) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Ind˙stria a Tarragona.

.2††Disposar-ne la publicaciÛ en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Tarragona, 15 de gener de 2007

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials a Tarragona

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Repsol Investigaciones PetrolÌferas, SA, per als anys 2006-2008

CapÌtol 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Article 1

¿mbit funcional

Aquest text Ès l'acord assolit per Repsol Investigaciones PetrolÌferas, SA, empresa dedicada a la investigaciÛ, l'emmagatzematge, l'explotaciÛ, la industrialitzaciÛ, el transport i la comercialitzaciÛ d'hidrocarburs, i els seus empleats.

Article 2

¿mbit personal

Les normes d'aquest Conveni sÛn d'aplicaciÛ a tots els empleats que presten els seus serveis en el centre de treball de Tarragona, amb les excepcions seg¸ents:

a)†Directors d'‡rea, directors, caps de delegaciÛ, caps de base i caps de departament.

b)†TambÈ sÛn exclosos volunt‡riament els empleats que sÛn adscrits al grup funcional de tËcnics, sempre que ho proposi la DirecciÛ i ho accepti de forma expressa l'empleat.

Aquest personal exclÚs ha de ser novament inclÚs en l'‡mbit del Conveni quan deixa de dur a terme les funcions per les quals s'excloÔa o, de forma volunt‡ria, en el cas del personal que pertany al grup professional de tËcnics.

En qualsevol cas, els han de ser respectades les condicions salarials que tenien en el moment de ser exclosos del Conveni, amb els increments aplicables per Conveni durant el temps de la seva exclusiÛ.

Els empleats contractats per durada determinada s'han de regir, en qualsevol cas, a mÈs de per les normes contingudes en el Conveni col∑lectiu, per les seves condicions particulars establertes en el seu contracte individual de treball.

S'estableix una indemnitzaciÛ en finalitzar, per conclusiÛ, la relaciÛ laboral dels contractats per obra o servei determinat que hagin prestat els seus serveis per un perÌode superior a tres anys. Aquesta indemnitzaciÛ Ès de vint-i-un dies per any de servei. Els perÌodes de temps inferior a l'any s'han de prorratejar per mesos.

Excepcionalment, l'empresa considerar‡ situacions personals per raÛ de l'edat per a incrementar aquesta indemnitzaciÛ, o bÈ oferir la possibilitat d'acollir-se als plans de jubilaciÛ anticipada que l'empresa tingui previstos, per als treballadors compresos en les edats que s'hi indiquen.

Article 3

¿mbit territorial

Les normes del present Conveni col∑lectiu s'apliquen al centre de treball dels Garidells i Plataforma Marina "Casablanca".

Article 4

¿mbit temporal

Aquest Conveni Ès vigent el mateix dia de la seva publicaciÛ en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, perÚ tÈ efecte des del dia 1 de gener de 2006.

La vigËncia ser‡ de tres anys, comptats des del dia 1 de gener de 2006 fins al 31 de desembre de 2008, sempre que no es denunciÔ la seva vigËncia adequadament i de forma reglament‡ria per qualsevulla de les parts amb tres mesos de temps a la data de venciment o a la de qualssevulla de les seves prÚrrogues.

CapÌtol 2

OrganitzaciÛ del treball i classificaciÛ del personal

Article 5

OrganitzaciÛ del treball

L'organitzaciÛ, la direcciÛ i la supervisiÛ del treball, d'acord amb les disposicions legals, Ès facultat i responsabilitat de la direcciÛ de l'empresa, la qual efectua les delegacions que consideri pertinents.

Aquesta facultat de la DirecciÛ de l'empresa pot delegar-se en els llocs seg¸ents de comandament i responsabilitat:

Caps de secciÛ

Responsables d'‡rees funcionals

Supervisors en plataformes

El nomenament i el cessament de les persones que duguin a terme els llocs de comandament i responsabilitat, indicats anteriorment, Ès facultat de la DirecciÛ de l'empresa.

El desenvolupament d'aquestes funcions no tÈ car‡cter consolidable. El complement personal corresponent es deixa de percebre quan la persona interessada cessa per qualsevulla causa en la seva realitzaciÛ.

Durant el temps que s'exerceixen les funcions que impliquen comandament i responsabilitat especial, s'han de mantenir la totalitat dels drets professionals i laborals corresponents al grup professional de la persona interessada.

Sense que aixÚ suposi la limitaciÛ d'aquesta facultat d'organitzaciÛ, direcciÛ i supervisiÛ de la direcciÛ de l'empresa, els representants dels treballadors tenen funcions d'orientaciÛ, proposta i emissiÛ d'informes pel que fa a l'organitzaciÛ i la racionalitzaciÛ del treball, d'acord amb la legislaciÛ vigent.

La DirecciÛ de l'empresa ha d'establir els organigrames funcionals al centre de treball. La direcciÛ de l'empresa ha de comunicar als representants del personal i delegats sindicals, si n'hi ha, qualsevulla modificaciÛ funcional de l'organigrama establert, abans de la seva posada en pr‡ctica.

Aquests Úrgans disposen d'un termini de quinze dies per a emetre l'informe, no vinculant, que creguin pertinent. La DirecciÛ tÈ l'obligaciÛ de donar una resposta verbal o escrita a l'informe.

Article 6

ClassificaciÛ del personal

  1. †La classificaciÛ del personal s'ha d'estructurar en grups professionals. A cada treballador li Ès atribuÔt, aixÌ mateix, un nivell retribuÔdor d'entrada, b‡sic o de desenvolupament.

    Es denomina grup professional a la unitat classificadora dels recursos humans que unit‡riament agrupa als treballadors, en consideraciÛ a les seves aptituds professionals, titulacions i contingut general de la prestaciÛ pactada.

    Els grups professionals sÛn:

    Grup professional de tËcnics

    Grup professional de tËcnics ajudants

    Grup professional d'administratius

    Grup professional d'operaris

    a)†Grup professional de tËcnics: als treballadors adscrits a aquest grup, els Ès exigit pel desenvolupament de les seves funcions la possessiÛ d'un tÌtol acadËmic de grau superior o mitj‡, o bÈ un nivell de coneixements equivalents que permeti la realitzaciÛ de la prestaciÛ contractada. Aquesta prestaciÛ implica el desenvolupament de funcions, prÚpies de la seva titulaciÛ o experiËncia, amb o sense comandament o diferent grup professional.

    En funciÛ del tÌtol o el nivell de coneixements pel qual sÛn contractats han d'Èsser emmarcats en el subgrup de tËcnics superiors o tËcnics de grau mitj‡.

    b)†Grup professional de tËcnics ajudants: als treballadors adscrits a aquest grup, els Ès exigit per al desenvolupament de les seves funcions una formaciÛ acadËmica a nivell de batxillerat, formaciÛ professional, o bÈ, un nivell de coneixements equivalents que permeti la realitzaciÛ de la prestaciÛ contractada. Aquesta prestaciÛ suposa el desenvolupament de funcions prÚpies d'especialitats tËcniques, a nivell de la seva titulaciÛ o experiËncia, amb o sense comandament. En aquest cas s'exerceix sobre el personal del mateix o diferent grup professional.

    c)†Grup professional d'administratius: als treballadors adscrits a aquest grup, els Ès exigit pel desenvolupament de les seves funcions una formaciÛ acadËmica a nivell de batxillerat, formaciÛ professional, o bÈ un nivell de coneixements equivalents que permeti la realitzaciÛ de la prestaciÛ contractada. Aquesta prestaciÛ implica el desenvolupament de funcions administratives, comptables o an‡logues, per procediments manuals, o bÈ, utilitzant els equips necessaris per a un tractament mecanitzat de la informaciÛ. Les funcions poden Èsser realitzades exercint supervisiÛ sobre el treball d'altres treballadors del mateix grup.

    d)†Grup professional d'operaris: als treballadors adscrits a aquest grup, els Ès exigit per al desenvolupament de les seves funcions una formaciÛ acadËmica a nivell de batxillerat, formaciÛ professional, o bÈ un nivell de coneixements equivalents que permeti la realitzaciÛ de la prestaciÛ contractada. Aquesta prestaciÛ implica el desenvolupament de funcions prÚpies d'una professiÛ o ofici, o bÈ, tasques que requereixen certa pr‡ctica o especialitat en l'‡mbit de les activitats prÚpies de l'empresa. Les funcions poden ser realitzades exercint supervisiÛ sobre el treball d'altres treballadors del mateix grup.

  2. †L'adequaciÛ dels grups professionals als grups de cotitzaciÛ de la Seguretat Social s'ha de regir d'acord amb la relaciÛ que es recull en la taula salarial.

  3. †NomÈs als efectes d'inventari, la DirecciÛ de l'empresa amb efectes d'1 de gener i d'1 de juliol de cada any, ha...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR