Convenio colectivo - Asociación Cultural del Colegio Alemán, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Septiembre de 2006
Fin de Vigencia31 de Agosto de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4829 de 26/02/2007

RESOLUCIÓ

TRI/4546/2006, de 22 d'agost, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Asociación Cultural del Colegio Alemán (Colegio Alemán de Barcelona) per al període de l'1.9.2006 al 31.8.2007 (codi de conveni núm. 0800682).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Asociación Cultural del Colegio Alemán (Colegio Alemán de Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 14 de juny de 2006, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat, i el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Treball i Indústria,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Asociación Cultural del Colegio Alemán (Colegio Alemán de Barcelona) per al període de l'1.9.2006 al 31.8.2007 (codi de conveni núm. 0800682) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 22 d'agost de 2006

Concepción Pascual Lizana

Cap del Servei de Relacions Laborals en funcions

Traducció del text original signat per les parts

XVII CONVENI

col·lectiu de treball de l'Asociación Cultural del Colegio Alemán de Barcelona

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Conveni col·lectiu de treball regula les relacions laborals entre l'Asociación Cultural del Colegio Alemán de Barcelona i el seu personal docent.

Article 2

Vigència i durada

El present Conveni col·lectiu de treball entra en vigor a partir de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya; els seus efectes econòmics s'apliquen des del dia 1 de setembre de 2006 i la seva durada és fins al dia 31 d'agost de 2007.

Article 3

Denúncia i revisió

Qualsevol de les parts signants del present Conveni col·lectiu pot denunciar-ho amb una antelació d'1 mes com a mínim a la seva finalització.

Perquè la denúncia faci efecte ha de ser comunicada per escrit a l'altra part i presentada davant del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. Si no es produeix la denúncia s'entén que el Conveni col·lectiu es prorroga automàticament per períodes anuals de setembre a agost.

Les negociacions per al següent Conveni col·lectiu es poden iniciar dins del mes d'abril de 2007, a petició de qualsevol de les parts.

Article 4

Absorció i compensació

Les condicions de treball i econòmiques pactades al present Conveni col·lectiu de treball, valorades en el seu conjunt, compensen i substitueixen la totalitat de les aplicades per l'empresa anteriorment a la seva entrada en vigor qualsevol que sigui la seva naturalesa o l'origen de la seva existència. Les disposicions o resolucions legals futures (generals, convencionals o individuals, administratives o contencioses) que portin amb si una variació econòmica en tots o algun dels conceptes retributius existents en l'actualitat o que suposin la creació d'altres nous, únicament tenen repercussió pràctica en l'empresa si, considerades les condicions salarials alienes al Conveni en còmput global anual, superen el nivell total anual del present Conveni col·lectiu de treball, i queda en cas contrari absorbida dins d'aquest.

Capítol 2

Règim i organització de la feina

Article 5

Organització de la feina

L'organització, programació i distribució de la feina és facultat de la Direcció nomenada per l'empresa.

Article 6

Calendari laboral

Es pacta un calendari laboral de 178 dies feiners per curs, que inclou la reunió general de principi de curs, a desenvolupar dins del període comprès entre els mesos de setembre a juny ambdós inclusivament, segons el calendari establert.

La distribució anual del calendari escolar s'ha d'efectuar abans del començament del curs, i se n'encarrega la Direcció Pedagògica i el Comitè d'Empresa.

El personal contractat per a la realització de les activitats extraescolars pot prestar serveis també el mes de juliol.

Article 7

Feina en diversos departaments

  1. Com a conseqüència de la diversitat dels serveis educatius oferts pel Colegio la plantilla s'estructura en diversos departaments:

    a) Ensenyament reglat, en el qual es distingeix entre:

    1) Kindergarten

    2) Grundschule

    3) Realschule

    4) Oberschule, inclosos els cursets de preparació per a l'ingrés en el Colegio.

    b) Activitats extraescolars, en les quals al seu torn es distingeix entre:

    1) Música

    2) Esport

    3) Idiomes

    4) Altres activitats

    La dedicació contractada per a cada professor pot incloure la prestació de serveis en alguns dels departaments, sense superar en cap cas les jornades màximes establertes a l'article 10 del Conveni. Quan es doni aquesta circumstància la retribució de l'empleat es calcula en proporció amb les unitats que tingui assignades en cada un dels departaments.

  2. En el cas que per mutu acord, el personal docent contractat per impartir un determinat nombre d'unitats en un departament hagi d'impartir-les en un altre de nivell superior, la seva retribució es calcula d'acord amb la corresponent al nivell superior, en proporció amb les unitats que imparteixi en aquest nivell, només durant el temps que duri l'esmentada situació i sense que això no suposi la consolidació de cap dret.

  3. En el cas que, per necessitats de l'empresa, la Direcció hagi d'assignar a un professor l'acompliment de la seva tasca, de manera totalment o parcialment, en un departament de nivell retributiu inferior a què correspongui segons el previst al seu contracte de treball, la retribució s'ha de determinar en funció del que estableix al contracte. La situació de treball en un nivell inferior al contractat no es pot prolongar, llevat d'acord exprés per part del professor afectat, més enllà de la durada d'un curs acadèmic.

  4. La contractació de les unitats d'activitat extraescolar més les complementàries que puguin correspondre a aquestes ha de ser objecte d'un contracte de treball específic de tipus fix discontinu o d'obra i servei, totalment independent de la contractació que correspongui per les unitats lectives i complementàries dedicades a ensenyament reglat. Per tant, en cap cas, no han de ser intercanviables les unitats dedicades a ensenyament reglat amb les dedicades a activitats extraescolars. La participació en activitats extraescolars per part dels professors que imparteixen el programa educatiu oficialment reglat té sempre caràcter voluntari.

Article 8

Còmput del temps de treball

  1. S'entén per curs el període de temps comprès entre l'1 de setembre d'un any i el 31 d'agost de l'any següent, ambdós inclusivament.

  2. Qualsevol mesura de temps, tant lectiu com no lectiu es realitza mitjançant el còmput de les denominades unitats, la durada de les quals a efectes de còmput de jornada s'estableix en 45 minuts.

  3. S'entén per unitat lectiva la classe durant la qual un professor realitza la seva funció docent.

  4. S'entén per unitat d'activitat extraescolar aquella en la qual el professor o monitor realitza les seves funcions en el marc de les activitats programades pel centre en relació amb matèries no incloses dins del programa i horari educatiu oficialment reglat.

  5. S'entén per unitat complementària el temps no lectiu que, inclòs en l'horari de presència en el centre, tingui relació amb l'ensenyament, tals com els temps que puguin quedar-li al professor entre classes a causa de la distribució de l'horari, les reunions d'avaluació, preparació de feines de laboratori, entrevistes amb els pares dels alumnes, assistència als claustres de professors, vigilàncies prèvies a l'inici o posteriors al final de les classes, i altres anàlogues. Durant els esbarjos, el professorat està a disposició del centre per atendre la vigilància dels alumnes.

  6. La jornada de treball del personal docent del Kindergarten pot comprendre unitats lectives i unitats complementàries.

  7. La jornada de treball del personal docent de Grundschule, Realschule i Oberschule pot comprendre unitats lectives i unitats complementàries. La relació entre el nombre d'unitats lectives i complementàries contractades per a cada professor ha de complir les següents restriccions:

    La contractació de fins a 22 unitats lectives setmanals porta implícita, com a mínim, la contractació d'unitats complementàries en la relació de 9 unitats complementàries setmanals per 22 unitats lectives setmanals.

    La contractació d'un nombre d'unitats lectives setmanals superior a 22 porta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR