Convenio colectivo - Empreses Organitzadores del Joc del Bingo, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2006
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4848 de 23/03/2007

RESOLUCI”

TRE/799/2007, de 20 de febrer, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball per al sector de les Empreses organitzadores del Joc de Bingo de Catalunya, per als anys 2006-2008 (codi de conveni n˙m. 7900205).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball per al sector de les Empreses organitzadores del Joc de Bingo de Catalunya per als anys 2006-2008, subscrit per la part empresarial pels representants de l'AssociaciÛ d'Empresaris del Joc de Bingo, dels del Gremi Catal‡ de Bingos i dels d'ASCABIN i per la part social pels representants de CCOO i UGT, el dia 29 de gener de 2007, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; i l'article 170.1.e) i j) de la llei org‡nica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball per al sector de les Empreses organitzadores del Joc de Bingo de Catalunya, per als anys 2006-2008 (codi de conveni n˙m. 7900205) al Registre de convenis de la DirecciÛ general de Relacions Laborals.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tr‡mits pertinents.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ negociadora del Conveni.

Barcelona, 20 de febrer de 2007

Salvador ¡lvarez Vega

Director general de Relacions Laborals

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

10Ë. Conveni col∑lectiu

de Catalunya de les empreses organitzadores del joc del bingo

CapÌtol primer

Normes generals

Article 1

¿mbit personal

El present Conveni col∑lectiu estableix les bases per a les relacions laborals entre les empreses organitzadores del joc del bingo i els seus treballadors o treballadores, qualsevol que sigui la seva modalitat de contracte.

Article 2

¿mbit territorial

Les normes d'aquest Conveni sÛn d'obligatÚria aplicaciÛ per a la totalitat de les empreses organitzadores del joc del bingo radicades a Catalunya, tant les que actualment es troben en funcionament com les que poguessin establir-se en un futur.

Article 3

¿mbit funcional

Estan incloses en el camp d'aplicaciÛ d'aquest Conveni totes les empreses dedicades a l'organitzaciÛ del joc del bingo, bÈ siguin societats de serveis o titulars de llicËncia governativa quan explotin o organitzin directament l'activitat del bingo.

Article 4

VigËncia i durada

Aquest Conveni entrar‡ en vigor amb car‡cter general a partir de l'1 de gener de 2006 i la seva durada ser‡ de tres anys, fins al 31 de desembre de 2008, prorrogant-se a la seva finalitzaciÛ d'any en any llevat de den˙ncia de les parts.

Article 5

Den˙ncia

La den˙ncia del present Conveni es far‡ amb un preavÌs mÌnim de 45 dies a la data del seu venciment o a la de qualsevol de les seves prÚrrogues. La part denunciant remetr‡, dins dels 30 dies seg¸ents, escrit de projecte de conveni a l'altra, que disposar‡ de 2 setmanes per estudiar-lo i formular per escrit la seva contraproposta. Transcorreguts aquests terminis s'iniciaran les negociacions.

Article 6

CaracterÌstiques del conveni

Totes les condicions econÚmiques o d'una altra Ìndole pactades en aquest Conveni, considerades en el seu conjunt i en cÚmput anual, tenen la consideraciÛ de mÌnimes, complementant, si s'escau, les establertes en el conveni estatal.

El present Conveni constitueix un tot indivisible, fruit de concessions m˙tues, i mantÈ un equilibri entre els interessos de les parts negociadores, per la qual cosa la declaraciÛ de nul∑litat total o parcial d'alguna de les cl‡usules comportaria la pËrdua de vigËncia i aplicabilitat de la totalitat del Conveni.

NomÈs de mutu acord entre les parts podran negociar-se convenis d'‡mbit inferior.

Els conflictes que s'originin per concurrËncia de convenis es resoldran segons el que preveu l'Estatut dels treballadors per a aquest supÚsit.

Article 7

Respecte a les millores adquirides

Les empreses afectades pel present Conveni respectaran les condicions econÚmiques mÈs beneficioses concedides als seus treballadors o treballadores, abans o desprÈs de la seva firma, que no hagin estat objecte de modificaciÛ en aquest Conveni, considerades totes en cÚmput total anual, sense perjudici del que s'estableix en l'article seg¸ent.

Article 8

AbsorciÛ i compensaciÛ

Totes les condicions pactades en aquest Conveni sÛn compensables en la seva totalitat i en cÚmput anual per les millores, de qualsevol Ìndole, que vinguin gaudint els treballadors o treballadores, quan aquestes superin la quantia total del Conveni, i es consideraran absorbibles des de l'entrada en vigor d'aquest.

CapÌtol segon

ContractaciÛ laboral

Article 9

ClassificaciÛ del personal

Els treballadors o treballadores es classificaran en fixos, fixos a temps parcial, contractats a temps parcial de durada determinada, eventuals, interins o en substituciÛ, temporals i en formaciÛ. Podran, a mÈs, existir els diferents tipus de contractes autoritzats per la normativa general vigent en cada moment. El nombre de treballadors o treballadores eventuals no ser‡ superior al 30% de la plantilla de cada sala.

Article 10

Modalitats de contractaciÛ

Tot el personal de plantilla d'una sala de bingo ha de tenir contracte de treball degudament diligenciat i causar alta en la Seguretat Social, sigui quina sigui la modalitat de la seva contractaciÛ, des del primer dia de la seva incorporaciÛ a l'empresa, conforme a la normativa d'ocupaciÛ i de Seguretat Social vigent.

En la firma dels contractes de treball estaran presents els representants legals dels treballadors o treballadores, si n'hi haguÈs, als quals es lliurar‡ cÚpia dels contractes de treball si aixÌ ho sol∑licitessin, sense perjudici de la cÚpia que correspon al mateix treballador o treballadora.

A les sales de nova obertura la contractaciÛ ser‡ revisada per la ComissiÛ parit‡ria del Conveni. Els empresaris comunicaran a la ComissiÛ parit‡ria del Conveni, amb una antelaciÛ mÌnima de 15 dies a la data prevista per a la seva obertura, una llista dels futurs treballadors o treballadores, amb indicaciÛ dels llocs que s'han d'ocupar i una breu descripciÛ del grau d'experiËncia, temps de permanËncia en l'exercici de la professiÛ i l'oficina d'ocupaciÛ de la qual procedeixen.

AtËs l'actual situaciÛ d'atur existent a l'Estat espanyol, i com a mesura de foment de l'ocupaciÛ, a partir de l'entrada en vigor del Conveni quedar‡ prohibida la contractaciÛ de personal en rËgim de pluriocupaciÛ. S'exceptua de la prohibiciÛ total de pluriocupaciÛ el treballador o treballadora fix de car‡cter discontinu i a temps parcial.

La contractaciÛ dels treballadors o treballadores s'ajustar‡ a les normes legalment establertes vigents en cada moment i especÌficament a les que figuren en el present Conveni col∑lectiu, comprometent-se les empreses a la utilitzaciÛ de les diferents modalitats contractuals previstes en la llei, d'acord amb la finalitat de cadascun dels contractes.

  1. †Contracte fix o indefinit:

    Totes les empreses afectades pel present Conveni cobriran els llocs de treball que en cada moment exigeixin les necessitats del local, o les que pugui exigir la reglamentaciÛ del joc aplicable, per mitj‡ de contractes fixos o temporals de qualsevol de les modalitats regulades per la legislaciÛ vigent.

  2. †Contracte fix de treball discontinu:

    S'ha de complir el que disposa l'article 15.8 de l'Estatut dels treballadors.

    Podr‡ concertar-se per portar a terme treballs fixos i diaris, de car‡cter discontinu o estacional, es repeteixin o no en dates certes, dins del volum normal d'activitat de l'empresa, com pot donar-se a les sales de joc que funcionin ˙nicament en determinats dies de la setmana o en aquelles altres en les quals l'activitat i afluËncia de p˙blic s'incrementi regularment en determinades Ëpoques o estacions de l'any.

    2.1††La consideraciÛ de treballadors o treballadores fixos discontinus es far‡ constar obligatÚriament en el contracte de treball que se subscrigui, aixÌ com les circumst‡ncies especials que hi puguin concÛrrer. Es computar‡ la seva antiguitat amb car‡cter general des de la firma inicial del contracte de treball.

    2.2††La crida ha de fer-se per ordre d'antiguitat dins de cada grup professional. El mateix criteri regir‡ quan l'empresari acordi prolongar l'activitat del treballador o treballadora, sempre que aquest no tingui suspËs el contracte per temps igual o superior al de la prolongaciÛ, sent aquesta d'obligada acceptaciÛ per part del treballador o treballadora.

    En el cas d'absËncia de crida, el treballador o treballadora ha de reclamar en el termini de 20 dies h‡bils en procediment d'acomiadament davant la jurisdicciÛ competent, iniciant-se el termini per a aixÚ des del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR