Convenio colectivo - Barcelona de Serveis Municipals SA, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2005
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 26/03/2007

RESOLUCIÓ

TRI/4560/2006, de 21 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Barcelona de Serveis Municipals, SA, per als anys 2005-2008 (codi de conveni núm. 0814262).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Barcelona de Serveis Municipals, SA, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 9 d'octubre de 2006, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat i el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Treball i Indústria,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Barcelona de Serveis Municipals, SA, per als anys 2005-2008 (codi de conveni núm. 0814262) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 21 de novembre de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Barcelona de Serveis Municipals, SA, per als anys 2005-2008

TÍTOL

Preliminar

Article 1

Àmbit funcional i territorial

L'àmbit funcional i territorial del present Conveni correspon a aquell en què es desenvolupen les activitats de Barcelona de Serveis Municipals, SA (des d'ara BSM, SA) a excepció feta de les activitats que desenvolupen en el Parc Zoològic de Barcelona. El present Conveni col·lectiu no es constitueix com a norma subsidiària ni complementària de qualsevol altre conveni col·lectiu existent en l'empresa.

Article 2

Àmbit personal

El present Conveni afecta a la totalitat dels treballadors que integren la plantilla de BSM, SA, excepte el personal adscrit a l'estructura de Direcció i el personal de Parc Zoològic que es regeixen, aquests últims, per l'establert en el seu propi conveni col·lectiu. El present Conveni col·lectiu no es constitueix com a norma subsidiària ni complementària de qualsevol altre conveni col·lectiu existent en l'empresa.

Article 3

Àmbit temporal

El Conveni entrarà en vigor l'endemà al de la seva signatura, finalitzant la seva vigència el dia 31 de desembre de l'any 2008.

No obstant el que s'indica, els conceptes salarials es regiran per la vigència específica pactada per a cadascun d'ells. Aquells conceptes salarials en els quals la seva vigència és per a l'any 2005, seran d'aplicació amb efectes retroactius des del 1 de gener d'aquest any.

Article 4

Denúncia i revisió

  1. La denúncia, proposant la revisió o pròrroga del Conveni, haurà d'efectuar-se amb una antelació mínima de 3 mesos a la data d'expiració del termini de vigència o de qualsevol de les seves pròrrogues.

  2. L'escrit de denúncia inclourà un certificat de l'acord adoptat a aquest efecte per la representació que efectuï la denúncia, i en el qual es raonaran les causes determinants de la revisió o pròrroga sol·licitada.

  3. Efectuada la denúncia, posteriorment s'acompanyarà un projecte raonat sobre els punts a tractar, perquè puguin iniciar-se les converses. El plantejament de qualsevol situació es durà a efecte segons el procediment disposat en la legislació vigent.

  4. En cas de denúncia, seguiran regint les condicions aquí pactades fins a l'aprovació d'un nou conveni col·lectiu, entenent-se que perdran vigència les clàusules obligacionals mantenint-se les de caràcter normatiu.

  5. Si no hagués denúncia expressa per cap de les representacions, es produirà una pròrroga automàtica del conveni durant 1 any, i així successivament.

Article 5

Absorció, compensació i vinculació a la totalitat

El present Conveni col·lectiu és la norma que regula les relacions laborals entre l'empresa i el seu personal.

  1. Sent les condicions pactades un tot orgànic i indivisible, en el cas que la jurisdicció competent anul·lés o invalidés algun dels seus pactes, les parts signants d'aquest Conveni es comprometen a reunir-se dintre dels 15 dies següents a la fermesa de la resolució corresponent, a fi de resoldre el problema plantejat. Si en el termini de 45 dies, a partir de la fermesa de la resolució en qüestió, les parts signants no arribessin a un acord, es comprometen a fixar el calendari de reunions per a la renegociació del conveni en la seva totalitat o en la part afectada.

    En cas de no arribar a un acord continuarà vigent el Conveni col·lectiu anterior.

  2. Les condicions que es pacten en el present Conveni compensen, comprenen i deixen sense efecte la totalitat de les existents amb anterioritat a la seva vigència, tant si la seva aplicació procedís de disposició legal, jurisprudencial, administrativa, conveni col·lectiu o pacte de qualsevol classe, inclosos usos i costums, o per qualsevol altra causa.

  3. Si en còmput anual resultés un excés de la situació anterior respecte al present Conveni, aquest tindrà el condicionament amb què va ser concedit, mantenint, en tot cas, el seu caràcter personal.

  4. Si durant la vigència del present conveni, aquest es veiés afectat per disposicions legals futures que puguin implicar variació econòmica d'algun o alguns conceptes retributius, o suposin la modificació de les condicions de treball, seran en ambdós casos absorbibles per les condicions del present conveni en còmput anual.

Article 6

Garantia personal

Es respectaran les situacions personals que, en concepte de percepcions de qualsevol classe, en la seva totalitat i computades en forma global, anualment, siguin més beneficioses que les fixades en el present conveni, mantenint-se estrictament a títol personal.

TÍTOL 1

Conceptes econòmics

Capítol 1

Efectes econòmics i revisió salarial

Article 7

Increment salarial any 2005

Increment salarial: tots els valors establerts en les taules salarials (conceptes fixos i conceptes variables) corresponents al 31 de desembre de 2004, experimentaran per a l'any 2005 un increment de l'IPC real publicat oficialment per l'Institut Nacional d'Estadística.

Les taules salarials corresponents a l'any 2005 es reflecteixen en l'annex 1/2005 del present Conveni col·lectiu.

Les categories professionals sorgides com a conseqüència dels pactes per a la integració dels col·lectius de Montjuïc (antiga Barcelona Promoció) i Fòrum-Mar Bella al conveni d'empresa, es regiran exclusivament per les condicions en ells reflectides.

Article 8

Increment salarial i revisió salarial any 2006

a) Increment salarial per a conceptes fixos: l'increment salarial per als conceptes salari base, plus conveni, complement lloc de treball, gratificació extraordinària i complement personal sentència, establert en les taules salarials del conveni col·lectiu de BSM, SA corresponents a l'any 2005, serà igual a l'IPC nacional previst, per al període comprès entre el dia 1 de gener i el 31 de desembre, ambdós de l'any 2006 i un increment diferencial d'acord amb la següent taula:

Salari total anual superior a 39.000 euros/any: + 0%.

Salari total anual de 29.000 a 38.999,99 euros/any: + 0,10%.

Salari total anual de 25.000 a 28.999,99 euros /any: + 0,15%.

Salari total anual de 21.000 a 24.999,99 euros /any: + 0,25%.

Salari total anual de 18.000 a 20.999,99 euros /any: + 0,35%.

Salari total anual inferiors o igual a 17.999,99 euros/any: + 0,40%.

Les taules salarials corresponents es reflecteixen en l'annex 1/2006 del present Conveni col·lectiu.

b) Increment salarial en conceptes variables: els conceptes variables tindran un increment salarial establert en les taules salarials del conveni col·lectiu de BSM, SA corresponents a l'any 2005, igual a l'IPC nacional previst, per al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR