Convenio colectivo - Bassols Energía SA (Centro de Trabajo de Olot), Gerona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5200 de 22/08/2008

RESOLUCIÓ

TRE/2618/2008, de 15 de juliol, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Bassols Energia, SA, d'Olot, per a 2008-2010 (codi de conveni núm. 1701282).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Bassols Energia, SA, subscrit, d'una part, per la representació de l'empresa i, de l'altra, per la dels treballadors, el dia 23 de maig de 2008, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de l'Estatut dels treballadors; el Decret de la Generalitat de Catalunya 199/2007, de 10 de setembre; l'article 170.1.j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1 Ordenar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Bassols Energia, SA, d'Olot, per a 2008-2010, al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball a Girona.

.2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquests Serveis Territorials.

.3 Disposar que l'esmentat Conveni es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 15 de juliol de 2008

Núria Arnay i Bosch

Directora dels Serveis Territorials de Treball a Girona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Bassols Energia, SA, i els seus treballadors

Capítol 1

Article 1

Àmbit personal

Aquest Conveni col·lectiu afecta a tots els treballadors/ores fixes i eventuals, i en queda exclòs tot el personal directiu.

Article 2

Àmbit territorial

Tot el que estableix aquest Conveni col·lectiu, s'ha d'aplicar a tots els centres de treball de l'empresa Bassols Energia, SA, ubicats a la província de Girona i que es dediquen a l'activitat de distribució d'energia elèctrica.

Article 3

Àmbit temporal

La durada d'aquest Conveni és de 3 anys, des del dia 1 de gener de 2008 fins al dia 31 de desembre de 2010.

Article 4

Revisió any 2008-2010

En l'aspecte econòmic, l'increment salarial pel 2008 i 2010 s'ha d'establir en base a una negociació entre les dues parts.

Article 5

Pròrroga i denúncia

Aquest Conveni s'ha de prorrogar tàcitament any rere any, sempre i quan no sigui denunciat amb una antelació de 3 mesos al seu venciment. En cas de pròrroga del Conveni, s'ha de revisar la part econòmica a 1 de gener, d'acord amb el contingut de l'article 4, i sempre sobre els salaris cobrats el 31 de desembre anterior.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Les representacions econòmica i social consideren el pactat com un tot indivisible, de manera que si l'organisme competent, en ús de les facultats reglamentàries, no ho aprova en la seva totalitat, s'ha de considerar aquest Conveni com a nul i sense efecte.

Article 7

Compensacions i absorció

D'acord amb el principi de vinculació que s'estableix en l'article 6, les condicions laborals resultants d'aquest Conveni, globalment considerades, han d'absorbir i compensar les que durant la vigència d'aquest puguin ser establertes per l'organisme competent amb capacitat d'obligar, de manera que pel còmput establert anualment sobre aquestes condicions, no són d'aplicació les establertes per disposicions obligatòries, encara que parcialment fossin superiors, sempre que el conjunt de les corresponents a aquest Conveni sigui superior al resultat de les disposicions.

Article 8

Garanties personals i de treball

Es rescaten a títol individual les condicions de treball que siguin superiors a les establertes en el present Conveni considerades en conjunt i còmput anual.

L'empresa es compromet, durant la vigència d'aquest Conveni, a no emprendre accions legals que tendeixin a disminuir els llocs de treball.

Article 9

Relació de normes

El present Conveni constitueix un dret necessari amb força d'obligatorietat.

Els pactes privatius establerts anteriorment entre l'empresa i els representants dels treballadors, subsisteixen i s'han de mantenir en els mateixos termes, en què s'oposin o siguin modificats pel present Conveni.

En allò regulat i no previst en aquest Conveni cal atenir-se al que disposa l'Estatut dels treballadors i les altres normes d'aplicació general.

Article 10

Comissió

Les incidències que puguin haver-hi en l'aplicació d'aquest Conveni, les ha d'estudiar i també resoldre la Comissió Paritària i en cas de no arribar a cap acord, s'ha de portar a l'organisme competent.

Però tots els dubtes, interpretacions o reclamacions de caràcter general que es produeixin respecte al Conveni, s'han de sotmetre a l'organisme competent, previ informe de l'esmentada Comissió.

La Comissió ha d'estar integrada per 4 persones, 2 en representació de l'empresa i 2 en representació dels treballadors/ores.

Organització del treball

Article 11

Norma general

L'organització tècnica i pràctica del treball és facultat de la Direcció de l'empresa, d'acord amb el que estableix l'Estatut dels treballadors.

Article 12

Classificació laboral

El personal està classificat d'acord amb el contingut de l'annex que s'adjunta.

Article 13

Treballs de categoria superior

En cas que per necessitats de l'empresa, un treballador/a realitzi funcions de categoria superior durant més de 5 dies de forma continuada, té dret a la diferencia de salari entre les 2 categories pel temps que desenvolupi aquesta funció.

El treballador/a que realitzi funcions de categoria superior a les que corresponen a la seva categoria, per un temps superior a 6 mesos durant 1 any o 8 mesos durant 2 anys, pot reclamar a la Direcció de l'empresa la classificació professional adequada.

Si per necessitats de l'empresa un treballador/a realitza treballs de categoria inferior a les que normalment realitza, se l'ha de retribuir d'acord amb la categoria considerada com a habitual.

Capítol 2

Règim econòmic

Article 14

Taula salarial

El personal subjecte a aquest Conveni ha de percebre durant l'any 2008, el salari fix i en cada cas els plusos variables que figuren en l'annex.

Article 15

Composició del salari anual i forma de pagament

Salari fix: És el que s'estableix a les taules que figuren en l'annex, i que es composa de salari base i plus d'activitat, més 1/6 part de les pagues de març i octubre.

Pagues extres: 2 pagues extres iguals cada una d'elles al salari base, més el plus d'activitat, i que s'han de pagar el 15 de juliol i el 22 de desembre.

Beneficis: Sigui quin sigui el benefici obtingut per l'empresa o el dividend dels seus accionistes, els treballadors/ores han de percebre en concepte de beneficis, les quantitats establertes a l'annex, igual cada una d'elles, equiparades al salari base mensual més el plus d'activitat. Les dates de pagament d'aquestes pagues són el 15 de març i el 15 de setembre.

Altres conceptes econòmics

Article 16

Antiguitat

El valor del trienni s'estableix en 103,08 euros anuals, igual a 8,59 euros mensuals per a totes les categories.

Article 17

Plus d'activitat

És el que estableixen les taules que figuren a l'annex.

Article 18

Plus d'assistència i puntualitat

L'import d'aquest plus és el que figura a l'annex. S'ha de pagar per dia realment treballat; a aquest efecte cal considerar 5 dies laborables a la setmana.

Durant el temps de vacances també s'ha de cobrar aquest plus.

Així mateix, en el que es té en compte en l'article 36, referent als permisos retribuïts, també s'ha de fer efectiu el plus els dies de permís.

La falta de treball de mig dia, es considera jornada complerta als efectes de pèrdua del plus, exceptuant una recuperació immediata.

Article 19

Plus brigada

S'estableix aquest plus d'acord amb la taula de l'annex; s'ha de pagar per dia realment treballat pel personal comprès en aquesta classificació. S'ha de fer efectiu en les mateixes condicions de l'article 18, exceptuant l'apartat 2 d'aquest article.

Article 20

Plus productivitat

S'estableix aquest plus d'acord amb l'annex. S'ha de pagar per dia realment treballat i s'ha de fer efectiu en les mateixes condicions que l'article 18, exceptuant l'apartat 2 d'aquest article.

Article 21

Plus de guàrdia

Es crea un plus de guàrdia domiciliària pel personal tècnic i operari per dia festiu (a aquest efecte, el dissabte es considera com a dia festiu). És per a tots aquells treballadors/ores que, per necessitats del servei, estiguin obligats a estar a disposició de l'empresa les 24 hores. El seu import és el que figura a l'annex.

Aquest article, previ acord entre la Direcció de l'empresa i els representants dels treballadors, pot ser objecte de modificació per motius de reestructuració de la jornada laboral.

Article 22

Hores extraordinàries

Com a conseqüència de l'activitat de l'empresa, tenen la consideració d'hores extraordinàries per motius de força major, les derivades de la reparació d'avaries provocades per: aiguats, caiguda de llamps, caiguda d'arbres, forts vents, nevades, així com les d'avaries provocades per persones o màquines alienes a l'empresa.

Article 23

Quilometratge

En cas d'utilitzar el vehicle propi pel servei de l'empresa, i sempre que es tingui la corresponent autorització, s'ha d'abonar al treballador/a d'acord amb l'annex.

Article 24

Despeses reemborsables

Les despeses de manutenció queden establertes segons l'annex.

Article 25

Ajuda escolar

Els treballadors/ores que tinguin fills en edat escolar, després de la corresponent justificació, han de percebre, per cada un d'ells, la quantitat de 28,12 euros...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR