Convenio colectivo - Confraria de Pescadors del Port de Blanes, de Blanes, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4954 de 24/08/2007

RESOLUCIÓ

TRE/2620/2007, de 27 de juliol, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Confraria de Pescadors del Port de Blanes, de Blanes, per als anys 2007-2008 (codi de conveni núm. 1702272).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Confraria de Pescadors del Port de Blanes, de Blanes, subscrit d'una banda pels representants de l'empresa i de l'altra pels dels treballadors el dia 22 de març de 2007, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de l'Estatut dels treballadors; el Decret de la Generalitat de Catalunya 326/1998, de 24 de desembre; l'article 170.1 j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1 Ordenar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Confraria de Pescadors del Port de Blanes (codi de conveni núm. 1702272), de Blanes, per als anys 2007-2008, al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball a Girona.

.2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquests Serveis Territorials.

.3 Disposar que l'esmentat Conveni és publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 27 de juliol de 2007

P. A. (Resolució de 27 de juny de 2007)

Anna Maria Mallol Gusiñe

Cap del Servei de Relacions Laborals

dels Serveis Territorials a Girona

Transcripció literal del text signat per les parts

I Conveni col·lectiu de la Confraria de Pescadors del Port de Blanes. Anys 2007-2008

Article 1

Àmbit funcional, territorial i personal

El present Conveni afecta i obliga la Confraria de Pescadors del Port de Blanes, i és el marc que regula les relacions laborals mínimes entre Confraria i treballadors/ores, a partir de la seva entrada en vigor.

Article 2

Àmbit temporal i denúncia

El present Conveni entra en vigor el dia 1 de gener de 2007 i està vigent fins al 31 de desembre de 2008.

Qualsevol de les parts signants d'aquest Conveni pot efectuar la corresponent denúncia amb una antelació màxima de 3 mesos i mínima d'1 mes, prorrogant-se de manera tàcita tot el seu contingut si aquesta no es fa efectiva o mentre no hi ha un nou conveni.

Tanmateix, en cas de pròrroga, els aspectes retributius s'han de modificar d'acord amb l'IPC de Catalunya real de l'any anterior.

Article 3

Vinculació a la totalitat

En el supòsit que l'autoritat laboral competent, en l'exercici de les facultats laborals que li són pròpies, no aprovi algun dels pactes del Conveni, aquest s'ha de considerar en la seva totalitat.

Malgrat tot, la revisió i la modificació no poden suposar una variació de l'essència de l'acord i, en tot cas, s'ha d'aplicar l'article 2 del present Conveni.

Article 4

Garantia personal

Es respecten les condicions específiques de treball i els salarials, personals o col·lectius, que hi ha a la Confraria i que superen aquest Conveni.

Article 5

Comissió Paritària

Es constitueix la Comissió Paritària del present Conveni, que està composta per 4 membres, 2 elegits per la representació empresarial de la Confraria i 2 pels treballadors/ores afectats. Cada una de les parts pot ser assistida pels assessors/ores que creu oportú, amb veu, però sense vot.

A tots els efectes, s'entén com a parts, per una banda, la Confraria de Pescadors del Port de Blanes, i, per l'altra, la Unió General de Treballadors, com a representació sindical dels treballadors/ores d'aquesta Confraria.

La seu de la Comissió Paritària és la de cadascuna de les parts signants del Conveni:

Confraria de Pescadors del Port de Blanes. Esplanada Port, s/n. 17300 Blanes (Girona).

Sindicat de Transports, Comunicacions i Mar de la UGT. Miquel Blay, 1, 4t. 17001 Girona. La Comissió Paritària es pot convocar per qualsevol de les parts, amb un preavís mínim de 5 dies.

Les decisions de la Comissió Paritària es prenen per majoria de cadascuna de les parts, i són vinculants.

Les funcions de la Comissió Paritària són:

Interpretar l'aplicació del Conveni i vigilar el compliment dels pactes.

Actuar, com a mitjà d'arbitratge, en totes aquelles qüestions que se suscitin en relació al Conveni.

Tutelar les comissions de treball constituïdes per adequar possibles modificacions normatives que afecten les relaciones laborals específiques dels treballadors/ores afectats per aquest Conveni.

Adequar les taules salarials a les condicions pactades en aquest Conveni.

Totes aquelles competències que li són atribuïdes expressament pel Conveni.

Article 6

Jornada laboral

La jornada ordinària de treball màxima és de dilluns a divendres, amb un còmput anual màxim de 1.620 hores, i amb una projecció setmanal de 40 hores com a màxim.

Atès les característiques de la feina, es poden establir horaris més adaptats a les necessitats del servei, que prevegin la possibilitat d'aplicar jornades flexibles o continuades, sempre d'acord amb els treballadors/ores, i sempre respectant allò que marca la llei quant a horari continuat de treball i descans entre jornada i jornada.

De la mateixa manera, el treballador/a que per raons de servei ha de treballar en festiu, ha de gaudir de la corresponent festa, tan aviat com sigui possible, respectant en qualsevol cas el límit d'acumulació de descans setmanal establert en l'Estatut dels treballadors.

Com a màxim, l'1 de gener, s'ha de donar a conèixer el Calendari laboral general per a la Confraria, així com el quadrant específic de treball per a tot l'any, que prèviament s'ha d'haver pactat amb la representació legal dels treballadors/ores.

A tots els efectes, es considera treball nocturn aquell que es du a terme entre les 22 hores i les 6 hores.

Article 7

Vacances

Tots els treballadors/ores afectats per aquest Conveni tenen dret a gaudir de 24 dies laborables de vacances retribuïts a l'any, que es fan, preferiblement, a l'estiu, encara que es poden traslladar o fraccionar, previ acord entre empresa i treballador/a.

Durant el primer mes de cada any es pacta el calendari de vacances.

Quan, per raons de servei, s'ha de modificar el període de vacances pactat, el treballador/a gaudeix de 5 dies laborables addicionals més a l'any. Tanmateix, si aquesta modificació comporta prejudicis econòmics plenament demostrats, l'empresa se n'ha de fer càrrec.

Les vacances que, per raons de servei, no es poden gaudir durant 1 any, s'han de fer durant el primer trimestre de l'any següent.

El període de vacances es retribueix com si s'està treballant, tenint en compte tots els conceptes salarials que el treballador/a percep habitualment.

Article 8

Festivitats i permisos retribuïts

Les festes bàsiques que se celebren són les enumerades en el Calendari laboral aprovat per la Generalitat de Catalunya.

Al marge del que disposa l'article 37 de l'Estatut dels treballadors, quant a permisos retribuïts es refereix, els treballadors/ores afectats per aquest Conveni gaudeixen de:

4 dies retribuïts a l'any per assumptes propis. Aquests dies no es poden gaudir ampliant el període de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR