Convenio colectivo - Personal Laboral del Ayuntamiento de Falset, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5228 de 03/10/2008

RESOLUCIÓ

TRE/2912/2008, de 10 de setembre, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Falset, per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 4302002).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Falset, subscrit per les parts negociadores en data 29 d'abril de 2008, i presentat per les mateixes parts en data 20 de juny de 2008, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 68.5 i 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Falset, per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 4302002), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Tarragona, 10 de setembre de 2008

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials a Tarragona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de Falset per als anys 2008-2011

Capítol 1

Diposicions generals.

Article 1

Àmbit personal

Els pactes recollits en el següent conveni afecten tot el personal contractat en règim laboral que lliuri el seus serveis a l'Ajuntament de Falset. Queda expressament exclós pel present pacte, el personal eventual o de confiança que es nomeni durant la seva vigència.

Article 2

Vigència i denúncia

2.1 Els presents acords tenen una durada de 4 anys, comptant a partir del dia 1 de gener de 2008.

2.2 Els efectes econòmics que se'n deriven són retroactius des del dia 1 de gener de 2008.

Aquest Conveni es prorrogarà tàcitament per anys naturals, sempre que no sigui denunciat per alguna de les parts amb almenys tres mesos d'antelació a la seva finalització. Els canvis normatius que es produeixin durant la vigència d'aquest Conveni i que afectin al personal laboral de la l'Administració local i al contingut establert en el mateix conveni seran d'aplicació immediata.

Article 3

Compensació i absorció

Les condicions pactades al present Conveni col·lectiu són compensables a la seva totalitat amb les que anteriorment es regien per qualsevol causa o motiu i respecte als efectes de la seva aplicació, seran considerats globalment i en còmput anual.

Article 4

Clàusules de garantia

4.1 En tot el que no estigui previst o regulat en els presents pactes, s'ajustara al que disposa la legislació i disposicions reglamentàries vigents en cada moment.

4.2 Les condicions pactades en el present Conveni constitueixen un tot orgànic i indivisible, restant les parts mútuament obligades al compliment de la seva totalitat.

4.3 En el supòsit que alguna part o precepte de l'acord fos anul·lat per la jurisdicció competent, la mesa negociadora n'establirà, sempre que sigui possible i ho consideri convenient, una nova redacció de la part anul·lada.

Article 5

Comissió Paritària

5.1 Per vigilar el compliment d'aquest Conveni i per tal d'interpretar-lo quan calgui, es constituirà una Comissió Paritària que començarà a actuar en el termini de 15 dies a partir de la firma del present Conveni.

5.2 Aquesta comissió la integren 4 membres i els suplents respectius, 2 dels quals representaran l'empresa i 2 el col·lectiu de treballadors, més els respectius assessors. De totes les reunions de la comissió s'estendrà una acta.

5.3 La Comissió es reunirà a petició de qualsevol de les parts, en les següents funcions específiques:

  1. Interpretació del conveni.

  2. Arbitratge de les qüestions que les parts sotmetin a la seva consideració.

  3. Totes aquelles qüestions que se li encomanin derivades d'aquest Conveni.

5.4 Anualment, l'empresa posarà en coneixement dels delegats de personal la relació de treball i previsió de contractació per al present any, essent la valoració dels referits delegats en tot cas a títol il·lustratiu i no vinculant per a l'empresa.

5.5 Els acords d'aquesta Comissió tindran plena validesa i eficàcia en l'àmbit d'aquest Conveni i es faran públics en tots els centres de treball.

5.6 En cas que no s'arribi a l'acord, es sotmetrà a l'arbitratge del Tribunal Laboral de Catalunya.

Capítol 2

Condicions laborals

Article 6

Jornada de treball

6.1 L'horari laboral del personal estarà disposat de la següent manera:

6.2 El treball es prestarà indistintament a jornades partides o continuades, en jornada de còmput anual, segons les especificacions següents. Anualment es confeccionarà l'horari-calendari.

6.3 Diàriament el personal de l'Ajuntament de Falset gaudirà d'un descans de 30 minuts diaris, sempre i quan la jornada de treball superi les 6 hores efectives consecutives. Aquest descans computarà com a treball efectiu.

6.4 Quan sigui necessari cobrir un servei extraordinari, el personal inscrit en aquest torn sortirà ja d'inici amb un mínim de dues hores extraordinàries, és a dir que si la feina a realitzar és inferior a dues hores, el treballador cobrarà sempre dues hores. Quan sigui superior a les dues hores, cobrarà les hores reals realitzades.

6.5 Donada la pluralitat i especificitat dels diferents col·lectius que integren la plantilla de l'Ajuntament i dels seus organismes, l'horari i els torns de treball es fixarà anualment de forma particular, atenent a les necessitats del servei. Tot i això, es fixa una jornada màxima setmanal de trenta nou hores i trenta minuts.

Article 7

Faltes d'assistència

7.1 En casos de faltes d'assistència al treball per indisposició o per qualsevol altre motiu, s'haurà de comunicar a l'inici de la jornada de treball.

7.2 Es permetrà presentar la baixa mèdica, el tercer dia d'incompareixença, tot i això, haurà d'acreditar-se des del primer dia.

Article 8

Vacances del personal

8.1 Tindran una durada de 22 dies hàbils, tenint en compte que els dissabtes es consideren inhàbils) o dels dies que, en proporció, l'hi correspongui si el temps treballat es inferior a un any. Les vacances es podran gaudir durant tot l'any. Quan s'ostenti una antiguitat superior a 15 anys l'empresa, les vacances passen a ser de 23 dies; quan es portin més de 20 anys, passen a ser de 24 dies; quan es portin més de 25 anys, són de 25 dies, i quan es portin més de 30 anys a l'empresa, són de 26 dies.

8.2 Dins dels tres primers mesos de l'any es confeccionarà el calendari de vacances per tot el personal i es definiran quins col·lectius no podran realitzar vacances en el període comprés entre l'1 de juliol i el 31 d'agost.

8.3 Les vacances es gaudiran entre el dia 1 de gener i 31 de desembre de cada any. Excepcionalment, es poden fer fins el 31 de gener de l'any següent a petició de qualsevol empleat o empleada públics i d'acord amb les necessitats del servei sempre i quan s'hagi sol·licitat abans del 30 de novembre, de forma escrita i autorització expressa per part l'Administració.

8.4 El treballador que sigui alta durant l'any, tindrà dret als dies proporcionals que li pertoquin.

8.5 Cap treballador/a de l'Ajuntament no podrà iniciar les vacances si es troba en situació de baixa per malaltia comuna, accident de qualsevol tipus, malaltia professional o de permís per maternitat.

Article 9

Calendari laboral

9.1 El calendari laboral tindrà vigència a partir de del moment de la signatura del present Conveni col·lectiu fins al dia 31 de desembre del 2008. Pels anys següents de vigència del conveni, el calendari laboral es confeccionarà d'acord amb els criteris següents:

Seran laborables tots el dies de l'any, llevat dels enumerats que es consideren festius:

Diumenges

Els dies següents:

  1. Les festes oficials de la Generalitat de Catalunya

  2. Les festes locals

Festes 2008

1 de gener: Cap d'Any

21 de març: Divendres Sant

24 de març: Dilluns de Pasqua

1 de maig: Festa del treball

24 de juny: Sant Joan

15 d'agost: L'Assumpció

11 de setembre-: Diada Nacional de Catalunya

1 de novembre: Tots Sants

6 de desembre: Constitució Espanyola

8 de desembre: Immaculada Concepció

25 de desembre: Nadal

26 de desembre: San Esteve

Article 10

Llicències, permisos i excedències

Es gaudiran de llicències i permisos retribuïts en els casos següents:

10.1 Per matrimoni d'un fill o d'un familiar fins a segon grau de consanguinitat o afinitat,1 dia natural.

10.2 Per la mort del cònjuge o membre de la parella, dels pares o dels fills, 3 dies hàbils o cinc dies quan sigui fora de la localitat.

Si es tracta d'un familiar fins a segon grau consanguinitat o afinitat, 2 dies naturals.

En tots els casos si es produeix el fet fora de la localitat, el permís serà de 4 dies naturals.

10.3 Per naixement, adopció o acolliment permanent o preadoptiu d'un/a menor: 15 dies naturals (pare).

10.4 Per motiu d'una intervenció quirúrgica que comporti l'internament en un centre hospitalari o per malaltia greu de familiar fins a segon grau de consanguinitat o afinitat, 2 dies. Si el succés es produeix fora de la localitat el permís seria de 4 dies. Aquests dies de llicència podran sol·licitar-se durant tot el període que es mantingui l'internament hospitalari. En els supòsits de part amb cesària s'equiparen a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR