Convenio colectivo - Serveis Generals per Municipis SA, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5247 de 30/10/2008

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

RESOLUCIÓ

TRE/3174/2008, de 15 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Serveis Generals per Municipis, SA (servei de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans de Barberà del Vallès), per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0807581).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Serveis Generals per Municipis, SA (servei de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans de Barberà del Vallès), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 21 de maig de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Serveis Generals per Municipis, SA (servei de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans de Barberà del Vallès), per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0807581) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 15 de juliol de 2008

Beatriu Labori i Samsó

Secretària tècnica dels Serveis Territorials

(per substitució de la directora, Decret 326/98,

de 24 de desembre, art. 5è)

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Serveis Generals per Municipis, SA (servei de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans de Barberà del Vallès), per als anys 2008-2011

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Conveni col·lectiu de treball és d'aplicació a tot el personal que sota les ordres i direcció de l'empresa Serveis Generals per Municipis, SA (SGPMSA), figuri adscrit i presti els seus serveis dins del Servei de Neteja Viària i Recollida de Residus Sòlids Urbans de la localitat de Barberà del Vallès (Barcelona).

Article 2

Vigència, durada i pròrroga

El present Conveni col·lectiu de treball entra en vigor l'1 de gener de 2008, la seva vigència és de 4 anys i finalitza, per tant, el 31 de desembre del 2011.

S'entén prorrogat d'any en any, per tàcita reconducció, si qualsevol de les parts no formalitza denúncia del Conveni amb una antelació mínima de 3 mesos al seu acabament o, si s'escau, de qualsevol de les seves pròrrogues.

Article 3

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a efectes de la seva aplicació pràctica han de ser considerades globalment.

Si la jurisdicció competent anul·la o invalida algun dels seus articles parcialment o totalment, les parts signants s'han de reunir per tal de resoldre el problema plantejat, i es manté mentrestant el Conveni sense efecte.

En el termini d'1 mes, si no ha arribat a un acord la Comissió Negociadora, el Conveni quedaria invalidat en la seva totalitat, per la qual cosa s'hauria de negociar novament tot el Conveni.

Article 4

Absorció i compensació

Les retribucions i altres condicions laborals que es pactin a cada conveni d'àmbit inferior compensen i absorbeixen totes les existents en el moment de la seva entrada en vigor, previstes en condicions homogènies, sigui quina sigui la seva naturalesa.

Els augments de retribucions o altres millores en les condicions laborals que puguin produir-se en el futur per disposicions legals de general aplicació, convenis col·lectius o contractes individuals, només poden afectar les condicions pactades als convenis d'àmbit inferior, quan, considerades les noves retribucions o les noves condicions laborals en còmput anual per conceptes homogenis, superin les pactades en els esmentats convenis d'inferior àmbit.

En cas contrari, han de ser compensades i absorbides per aquestes últimes, i s'han de mantenir els convenis d'àmbit inferior en els seus propis termes, en la forma i les condicions que estiguin pactades.

Article 5

Comissió Paritària interpretadora del Conveni

La Comissió Paritària es compon de 2 membres de la representació empresarial i de 2 membres dels representants dels treballadors que van deliberar el Conveni.

Sobre aquesta matèria, cal atenir-se al que s'estableix en els articles 14 i 15 del Conveni col·lectiu del sector de neteja pública, viària, regs, recollida, tractament i eliminació de residus, neteja i conservació del clavegueram.

Capítol 2

Condicions de treball

Article 6

Jornada de treball

La jornada de treball de tota la plantilla és de 1.780 hores anuals de feina efectiva per a cada un dels anys de vigència d'aquest Conveni.

A tal efecte, s'ha d'elaborar un calendari laboral que especifiqui la distribució de la jornada de treball, així com el seu inici i el seu final.

Article 7

Compensació de jornada de treball

7.1 Dies de compensació de dilluns a divendres

El personal del Servei de Neteja Viària i Recollida de Residus Sòlids Urbans afectat pel present Conveni té dret a la compensació de jornada de treball que a continuació es detalla:

Any 2008: 7 dies de treball de dilluns a divendres.

Any 2009: 7 dies de treball de dilluns a divendres.

Any 2010: 7 dies de treball de dilluns a divendres.

Any 2011: 7 dies de treball de dilluns a divendres.

El dret al gaudi dels dies indicats anteriorment ha de ser proporcional al temps de prestació de serveis actius en l'empresa, i es compta sempre, a partir de l'1 de gener de l'any de què es tracti.

El període de gaudi relacionat anteriorment es considera als únics efectes de còmput, inclòs dins del temps de jornada pactat a l'article 6.

L'esmentada compensació de jornada ha de ser sol·licitada amb una antelació mínima de 10 dies naturals, i no poden coincidir en el seu gaudi en més de 2 operaris, ni més d'1 conductor.

En el supòsit que aquests dies siguin sol·licitats per diversos treballadors del mateix torn alhora, coincidint en el temps de gaudi, s'ha de concedir almenys la primera d'elles seguint l'ordre cronològic de les peticions. No obstant això, la Direcció de l'empresa ha de tenir en compte les sol·licituds per part dels treballadors que demanin dies englobats en setmanes amb dies festius (ponts), per evitar els gaudis pels mateixos operaris en anys successius; en aquests casos s'obvia l'ordre cronològic de petició per permetre que altres treballadors puguin gaudir d'aquests dies, i si coincideixen diversos treballadors que no n'han gaudit en ocasions anteriors, es realitza per sorteig.

7.2 Dies de compensació en dissabtes

El personal del Servei de Neteja Viària i Recollida de Residus Sòlids Urbans en horari diürn afectat pel present Conveni té dret a la compensació de jornada de treball que a continuació es detalla:

Any 2008: 2 dissabtes de treball, a gaudir a partir del mes de juny.

Any 2009: 12 dissabtes de treball.

Any 2010: 18 dissabtes de treball.

Any 2011: 24 dissabtes de treball.

El personal del Servei de Recollida de Residus Sòlids Urbans en horari nocturn

Any 2008: 2 dissabtes de treball, a gaudir a partir del mes de juny.

Any 2009: 12 dissabtes de treball.

Any 2010: 18 dissabtes de treball.

Any 2011: 18 dissabtes de treball més 6 dies de treball.

En cap cas no s'ha d'establir aquest descans el dissabte anterior a la Festa Major de Barberà del Vallès.

Per garantir la bona prestació i encaixar els serveis, en l'últim trimestre de l'any anterior s'ha d'elaborar el calendari de gaudi dels dissabtes corresponents a l'any següent, i s'ha de comunicar al personal dins de la primera quinzena de desembre, de tal manera que tots els dissabtes de l'any ha de realitzar compensació de jornada el mateix nombre d'operaris, evitant que hi hagi excés d'operaris gaudint un mateix dissabte, i altres dissabtes en els que no hi hagi operaris per gaudir-ne.

El mes juliol de 2008 ha de quedar elaborat el calendari de gaudi de dissabtes de l'any 2008.

El dret al gaudi dels dissabtes indicats anteriorment ha de ser proporcional al temps de prestació de serveis actius en l'empresa, i es compta sempre, a partir de l'1 de gener de l'any de què es tracti.

La compensació de jornada de treball pels dissabtes dels quals es gaudeix, s'ha de realitzar per increment de jornada de treball els dissabtes que es treballen amb un horari màxim de 6 a 14 hores en horari diürn, i de 21 a 5 hores en horari nocturn, i si l'increment de jornada de treball en dissabtes treballats és inferior al temps del qual es gaudeix en dissabtes, s'ha d'incrementar la jornada de treball els dilluns i divendres, amb la finalitat de garantir la millor prestació de Servei de Neteja Viària i Recollida de Residus Sòlids Urbans els dissabtes, i junt amb el calendari de gaudi de dissabtes s'ha d'elaborar l'increment de jornada de treball per anivellar en la jornada de treball el temps del qual es gaudeix dissabte.

Els treballadors que tenint prevista en la programació anual el descans en dissabte i aquest coincideixi amb una situació de suspensió del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR