Convenio colectivo - Xocolates, bombons, caramels i xiclets per a les províncies de Barcelona, Lleida i Tarragona, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5248 de 31/10/2008

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

RESOLUCIÓ

TRE/3201/2008, de 29 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de xocolates, bombons, caramels i xiclets de les províncies de Barcelona, Lleida i Tarragona per als anys 2008-2011 (codi de conveni 7902355).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector de xocolates, bombons, caramels i xiclets de les províncies de Barcelona, Lleida i Tarragona per als anys 2008-2011, subscrit per la part empresarial pels representants d'ARITA i per la part social pels representants de CCOO i d'UGT, el dia 30 de juny de 2008, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector de xocolates, bombons, caramels i xiclets de les províncies de Barcelona, Lleida i Tarragona per als anys 2008-2011 (codi de conveni 7902355), al Registre de convenis de la Direcció general de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió negociadora del Conveni.

Barcelona, 29 de juliol de 2008

Salvador Álvarez Vega

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector de xocolates, bombons, caramels i xiclets de les províncies de Barcelona, Lleida i Tarragona per al període 2008-2011.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

Les disposicions d'aquest Conveni col·lectiu de treball, regularan les relacions laborals de la totalitat de les empreses i treballadors de les activitats econòmiques de xocolates, bombons, caramels i xiclets.

Article 2

Àmbit territorial

L'eficàcia i obligatorietat del present Conveni col·lectiu de treball, assoleix els límits territorials de les províncies de Barcelona, Lleida i Tarragona, és per això que quedaran afectades per a ell totes les empreses, fàbriques, sucursals, magatzems i dipòsits o oficines que estiguin domiciliats i establerts dins dels esmentats límits, fins hi tot en els casos en què el domicili social de l'empresa al que pertanyin els treballadors, es trobi fora d'aquests límits.

Article 3

Vigència i durada

El present Conveni col·lectiu tindrà vigència des del dia 1 de gener de 2008 fins al 31 de desembre del 2011. Qualsevol de les parts podrà denunciar el conveni tan per a la seva rescissió com per a la seva revisió, amb una antelació de tres mesos.

Article 4

Comissió paritària

Segons el que disposa l'article 91 del Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, s'estableix una Comissió paritària per a la interpretació de les controvèrsies que es derivin de l'aplicació del contingut d'aquest conveni i totes aquelles qüestions que li siguin atribuïdes per les parts de mutu acord. Estarà formada per quatre representants de les empreses i per quatre representants dels treballadors, ambdues representacions podran estar assistides d'assessors amb veu però sense vot. Els esmentats representants, de la part econòmica i social, hauran de ser membres de la Comissió negociadora o deliberadora del present Conveni col·lectiu de treball.

El procediment per dur a terme allò que s'ha pactat en el paràgraf anterior serà el següent:

  1. La part afectada s'haurà de dirigir a la Comissió paritària mitjançant escrit en el qual expressi la controvèrsia de la que es tracti.

  2. En el termini de quinze dies la Comissió paritària s'haurà de pronunciar sobre això.

  3. Les decisions de la Comissió s'adoptaran per majoria de vots de cada representació.

  4. En cas de no haver-hi acord entre les parts, aquestes es sotmetran a l'arbitratge i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya.

Tot el que s'ha dit s'entén sense perjudici del dret que assisteix a les parts d'accions davant de la Jurisdicció laboral.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i als efectes de la seva aplicació pràctica s'han de considerar globalment.

Article 6

Absorció, compensació y garantia ad personam

Solament podran ser absorbides i compensades les millores salarials donades a compte del conveni o les efectuades lliurament per l'empresa durant la vigència del mateix, així com aquelles que puguin ser establertes mitjançant disposicions legals promulgades en el futur, sigui quin sigui el seu concepte.

Es respectaran aquelles situacions personals que, amb caràcter global excedeixin del pactat, mantenint-se estrictament ad personam.

Article 7

Legislació aplicable

Per a tot el no previst al present Conveni col·lectiu de treball, caldrà tenir en compte les següents disposicions:

Llei 8/1980 de 10 de març, Estatut dels treballadors, Text refós segons RDL. 1/1995 de 24/3/95 (B:O.E.29/3/95).

Llei 31/1995 de 8 de novembre, Llei de prevenció de riscos laborals (B.O.E.10/11/95).

Reglament de manipuladors d'aliments (RD. 202/2000 d'11 de febrer de 2000).

O les que ampliïn, millorin o substitueixin les vigents a l'entrada en vigor del present Conveni col·lectiu.

Queda expressament exclòs com a dret supletori l'Ordenança laboral per a les indústries d'alimentació, derogada per la Disposició transitòria 6a de l'Estatut dels treballadors, regint-se en el futur pel present Conveni col·lectiu.

Article 8

Normalització lingüística

S'acorda la seva redacció en idioma català oficial a Catalunya i en llengua castellana idioma oficial en tot l'Estat espanyol.

Es procurarà que a totes les empreses i centres de treball els anuncis al personal i comunicacions internes siguin redactats en català i en castellà.

Article 9

Drets i obligacions

Els drets i obligacions establerts en la legislació laboral i en aquest Conveni col·lectiu, afecten per igual l'home i la dona. La dona i l'home en igualtat de treball rebran les mateixes retribucions.

Capítol 2

Organització, prevenció i higiene

Article 10

Organització de la producció

  1. L'organització tècnica i pràctica del treball dins de les empreses és facultat dels òrgans directius, que podran establir tots els sistemes d'organització, racionalització i modernització que considerin oportuns, així com qualsevol estructuració de les seccions, departaments o equips de treball de les mateixes.

    Per aquests efectes, es comprenen dins de les facultats directives, entre d'altres, les següents:

    1. L'adscripció o trasllat de personal a diferents seccions, línies de producció, equips o llocs de treball.

    2. L' establiment del nombre de torns de treball, fixant els seus horaris, amb adscripció o trasllat als mateixos del personal que en cada moment s'estimi precís.

    3. La modificació i determinació dels procediments o mètodes de treball.

    4. La determinació dels rendiments mínims que condueixin a considerar com a activitat normal la que desenvolupa un operari mig, amb coneixement del seu treball, sota una direcció competent, sense l'estímul d'una remuneració amb incentiu, a un ritme que pugui mantenir-se fàcilment un dia rere l'altre sense excessiva fatiga física ni mental, caracteritzant-se per un esforç constant i raonable.

    5. L'establiment d'especificacions de qualitat als productes al llarg del procés de la seva fabricació i els procediments per obtenir el mínim de deixalles en materials, productes i energia, així com l'establiment de sancions per al cas de la seva inobservança.

    6. L'assignació de tasques determinades o de tasques necessàries al personal i adjudicació del nombre de màquines i tasques per a la saturació del treball.

    7. L'assenyalament de normes sobre vigilància i netedat de les màquines, estris i locals de treball.

    8. Qualsevol canvi de funcions o serveis dels treballadors que no perjudiqui la seva formació professional, o que, en un altre cas, sigui de caràcter temporal.

  2. Modificació substancial de les condicions de treball. Malgrat les facultats dels òrgans directius anteriorment detallades, s'estarà a l'establert per l'Estatut dels treballadors per als supòsits de modificació substancial de les condicions de treball.

    En cas de desacord entre les parts, aquestes es sotmetran a l'arbitratge i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya.

Article 11

Mobilitat geogràfica

Les empreses atenent a raons tècniques, econòmiques, de producció o d'organització, podran traslladar a altres centres de treball de les mateixes, els treballadors que per causes tècniques i econòmiques justifiquin aquest trasllat, fins i tot fora dels límits del municipi o província on les mateixes es troben ubicades.

No obstant això, s'estarà a l'establert per l'Estatut dels treballadors per als esmentats casos.

Article 12

Mobilitat funcional

Donada la varietat de productes fabricats i l'estacionalitat de la producció, l'empresa podrà assignar a un treballador/a a un diferent lloc o equip de treball sense cap més limitació que les exigides per les titulacions acadèmiques o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR