Convenio colectivo - Personal Laboral de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5249 de 03/11/2008

RESOLUCIÓ

TRE/3213/2008, d'1 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt per als anys 2008-2010 (codi de conveni núm. 0815022).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 20 de maig de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt per als anys 2008-2010 (codi de conveni núm. 0815022) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 1 de juliol de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt per als anys 2008-2010

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Determinació de les parts que concerten aquest Conveni

1.1 Aquest Conveni col·lectiu ha estat negociat per l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt i per l'organització sindical intersindical CSC, que és l'única amb representativitat a l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

Article 2

Àmbit personal

2.1 Quedà comprès en l'àmbit d'aquest Conveni col·lectiu tot el personal laboral que presta els seus serveis en els centres de treball de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt.

2.2 Aquest Conveni s'aplicarà als treballadors/ores de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt contractats d'acord amb la legislació laboral.

En cas que hi hagi personal municipal adscrit o que passi a prestar serveis a un organisme autònom o empresa municipal, li serà d'aplicació el present Conveni llevat que l'organisme o empresa disposi d'un pacte propi al qual s'hi adhereixi voluntàriament aquest personal.

2.3 S'exclou de l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni el personal eventual, el personal contractat mitjançant plans d'ocupació, casa d'oficis o qualsevol tipus de subvenció i el personal que realitzi pràctiques professionals, mitjançant conveni. No obstant això, al personal contractat mitjançant plans d'ocupació, casa d'oficis o a través de subvencions els serà d'aplicació les clàusules referents a jornada, horaris i vacances, sempre d'acord amb les especificitats dels diferents col·lectius.

Igualment, s'exclou el personal dels organismes autònoms i empreses participades per l'Ajuntament, i el personal designat per a llocs de confiança i assessorament especial.

Article 3

Àmbit funcional

3.1 Les normes contingudes en aquest Conveni afecten i són d'aplicació a tots els centres de treball de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt, existents actualment i que es creïn en el futur, ubicats en l'àmbit territorial del seu municipi.

Article 4

Àmbit temporal. Vigència i durada

4.1 Aquest Conveni entrarà en vigor l'endemà de la seva signatura independentment de la data de la seva publicació al DOGC, i tindrà vigència, des de l'1 de gener del 2008 fins al 31 de desembre de 2010.

4.2 Si no hi ha expressament cap denúncia de les parts o fins que no s'arribi a un acord, el Conveni resta prorrogat automàticament per períodes anuals.

4.3 El Conveni només es podrà denunciar per qualsevol d'ambdues parts a partir de l'últim any de la seva vigència, dins del termini de 60 dies naturals abans de l'acabament de la seva vigència; excepte d'aquelles clàusules en què s'expliciti la seva revisió.

Un cop feta la denúncia, les parts es comprometen a iniciar les negociacions dins del termini dels 30 dies següents. La negociació podrà ser total o parcial, en funció de les propostes plantejades per les parts.

Denunciat el Conveni, es procedirà a constituir una Comissió Negociadora en el termini d'1 mes des de la recepció de l'escrit de denúncia; la part receptora haurà de respondre a la proposta de negociació i ambdues parts podran establir ja un calendari o pla de negociació.

En qualsevol cas, la tramitació de la denúncia s'haurà d'ajustar al que disposa l'article 89 de l'Estatut dels treballadors.

Denunciat el present Conveni, el seu contingut normatiu es mantindrà en vigor en tant no s'arribi a un acord sobre un nou conveni

4.4 Les condicions econòmiques del Conveni tindran efectes des del dia 1 de gener de 2008.

Article 5

Condició més beneficiosa

5.1 Les normes contingudes en aquest Conveni col·lectiu regularan les relacions entre el consistori i el personal laboral amb caràcter general. Amb caràcter supletori o en allò que no estigui previst serà aplicable la normativa sobre el personal laboral de l'Administració i la de negociació col·lectiva.

5.2 Les condicions que es fixen en aquest Conveni es consideren mínimes. Qualsevol pacte contrari, signat individualment per qualsevol treballador o treballadora amb l'Ajuntament, no prevaldrà sobre el que estableix el present Conveni col·lectiu.

5.3 Qualsevol normativa o llei més beneficiosa que es promulgui durant el període de vigència, serà d'immediata aplicació.

5.4 Tanmateix, queden garantits els drets ja adquirits pel personal laboral en qualsevol tipus de contracte, disposició o costum que no vulnerin el dret laboral ni l'esperit i la lletra del present Conveni col·lectiu, tot això sense perjudici dels pactes que al respecte puguin acordar-se entre la corporació i el seu personal laboral.

Article 6

Vinculació a la totalitat

6.1 Les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible i, als efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment i conjuntament.

6.2 En cas que l'autoritat laboral, en l'exercici de les seves facultats, d'acord amb el previst a l'article 90.5 de l'Estatut dels treballadors, efectués el control de la legalitat o les parts interessades impugnessin el Conveni directament davant dels tribunals i que, com a conseqüència d'aquesta actuació d'ofici o impugnació, la jurisdicció laboral anul·lés totalment o parcialment alguna de les seves clàusules o articles, ambdues parts hauran de negociar la totalitat o parcialitat anul·lada o, en el seu cas, establir mesures compensatòries amb la finalitat de restablir l'equilibri del que s'ha acordat, i la resta del Conveni quedarà en vigor. En aquest supòsit, i fins a l'elaboració d'un nou text, s'aplicarà la normativa convencional anterior.

Article 7

Comissió Paritària d'interpretació i de seguiment

7.1 Es crearà una Comissió Paritària d'aquest Conveni col·lectiu, amb caràcter d'òrgan d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del seu compliment, en el termini màxim de 15 dies a partir de la seva signatura.

7.2 Composició:

La Comissió Paritària estarà integrada per 2 persones designades per part de la corporació i 2 persones per part dels treballadors/ores, que seran el delegat de personal i qui aquest designi.

7.3 Règim de reunions:

La Comissió Paritària es reunirà ordinàriament un cop cada 4 mesos i, a petició d'alguna de les parts, de forma extraordinària quan sigui necessari. S'aixecaran actes de les reunions i els seus acords seran de compliment obligat.

Article 8

Credencials

8.1 L'Ajuntament proporcionarà a tots els seus treballadors/ores la corresponent credencial que acrediti la seva condició d'empleat municipal. D'aquest manera, el personal laboral de l'Ajuntament estarà identificat mitjançant una targeta identificativa.

Capítol 2

Condicions de treball

Article 9

Organització del treball

9.1 L'organització del treball, d'acord amb el que preveu aquest Conveni col·lectiu i la legislació vigent, és facultat i responsabilitat de l'Ajuntament.

9.2 L'organització dels treballs té com objecte ordenar l'actuació dels treballadors/ores i la seva implicació en l'assoliment dels objectius d'eficàcia, eficiència i rendiment a fi i efecte d'un millor funcionament de tots els centres de treball de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt vers els ciutadans/anes del municipi que hi formen part.

9.3 Amb caràcter general, tant les instal·lacions com la maquinària i el material municipal no poden ser utilitzats per personal aliè a la plantilla de l'Ajuntament.

9.4 Trets diferencials i característics de l'organització del treball:

Professionalització del personal:

Regulació i perfeccionament dels processos de selecció i promoció per a la captació dels millors recursos humans.

Fixació de criteris per a la promoció interna i participació en el procés.

Creació d'un sistema que permeti la carrera administrativa.

Estructuració dels salaris per estimular la dedicació permanent, l'esforç i l'interès del personal laboral en les seves tasques.

Formació contínua i permanent per als...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR