Convenio colectivo - Faurecia Interior Systems España SA, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5260 de 18/11/2008

RESOLUCIÓ

TRE/3401/2008, de 30 de juny, per la qual es disposen la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Faurecia Interior Systems España, SA (abans SAI Aumotive Lignotock, SA), per al període 2008-2010 (codi de conveni núm. 0807321).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Faurecia Interior Systems España, SA (abans SAI Aumotive Lignotock, SA), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 5 de juny de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes aplicables,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Faurecia Interior Systems España, SA (abans SAI Aumotive Lignotock, SA), per al període 2008-2010 (codi de conveni núm. 0807321) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 30 de juny de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Faurecia Interior Systems España, SA, (abans SAI Automotive Lignotock, SA, per als anys 2008-2010

Nota prèvia: totes les referències efectuades en el text del Conveni a .treballador. s'entenen realitzades indistintament del seu gènere a les persones, home o dona.

Capítol 1

Parts signants, legitimació i eficàcia

Article 1

Parts signants

Són parts legitimades, signants del Conveni, la representació de l'empresa designada amb aquesta finalitat i la representació legal dels treballadors, d'ara endavant RLT.

Article 2

Eficàcia

El que es disposa en aquest Conveni té caràcter prevalent sobre l'establert al Conveni siderometal·lúrgic de la província de Barcelona, que a tots els efectes s'estableix com a dret supletori.

Capítol 2

Disposicions generals

Article 3

Àmbit funcional, personal i territorial

Les normes d'aquest Conveni són d'aplicació a tots els treballadors de l'empresa Faurecia Interior Systems España, SA, del seu centre de treball ubicat a Abrera, a la província de Barcelona, així com dels centres que en el futur pugui instal·lar. Queden exceptuades del seu àmbit personal les persones contractades a l'empara del Reial decret 1382/1985, així com les persones integrants del Comitè de Direcció.

Article 4

Àmbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor el dia 1 de gener de 2008 i la seva vigència s'estén fins al 31 de desembre de 2010.

Article 5

Denúncia i revisió

La denúncia proposant l'inici de la revisió del Conveni s'ha d'efectuar amb una antelació mínima de 3 mesos. Una vegada denunciat les negociacions s'han d'iniciar en el termini de 30 dies. Si no existeix denúncia el Conveni s'entén prorrogat automàticament per períodes d'1 anualitat. Denunciat el Conveni es manté la vigència de les clàusules d'obligació i normatives fins a la signatura del conveni que el substitueixi.

Article 6

Absorció i compensació. Garanties personals

Les condicions econòmiques pactades en aquest Conveni són compensables i absorbibles amb aquelles altres que regissin anteriorment a la seva vigència, tant provinguin de disposicions legals o reglamentàries, convenis col·lectius, pactes col·lectius, contractes individuals, o usos i costums sectorials o locals. Les disposicions legals o reglamentàries i els convenis o pactes col·lectius futurs, que impliquin variació de les condicions econòmiques d'algun dels aspectes retributius previstos en aquest Conveni, únicament tenen eficàcia si globalment considerats en còmput anual superen els establerts en aquest, a excepció de l'establert a l'article 43.21 del present Conveni.

No obstant això, les condicions econòmiques que excedeixin de les previstes en aquest Conveni s'han de respectar amb caràcter exclusivament personal i per tant no seran compensables ni absorbibles i revalorables en anys venidors.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible i a efectes de la seva aplicació pràctica han de ser considerades globalment i en còmput anual.

En el cas que l'autoritat laboral considerés que algun dels articles del present Conveni vulnera el dret mínim necessari i, conseqüentment, remeti a la jurisdicció laboral el seu text, no aprovant aquesta última algun dels seus articles, únicament es veuen afectats aquells havent de negociar les parts la seva nova redacció.

Article 8

Comissió Paritària

S'acorda constituir una Comissió Paritària integrada per 3 representants de la Direcció i 3 representants dels treballadors, amb els suplents, que hauran de ser elegits d'entre els membres de la Comissió Negociadora del Conveni que en cada cas es determinin.

Funcions

Són funcions de la Comissió Paritària vigilar el compliment del Conveni col·lectiu, entendre en primera instància de les qüestions o reclamacions que puguin derivar de la seva interpretació i, en tot cas, per conèixer i pronunciar-se amb caràcter previ a la interposició d'accions i reclamacions que per via administrativa o judicial puguin interposar-se en relació amb la interpretació de les seves clàusules.

Reunions

La Comissió Paritària es reuneix a convocatòria de qualsevol de les 2 parts quan sigui requerit.

Resolucions

Els assumptes sotmesos a la Comissió Paritària han de ser resolts per aquesta en un termini de 15 dies naturals els ordinaris i en un termini de 3 dies feiners els extraordinaris.

Els acords adoptats per la Comissió Paritària tenen caràcter vinculant i s'han d'adoptar per majoria simple. En el cas que no hi hagi acord de la Comissió Paritària s'estén acta en la qual consti l'esmentada circumstància, després de la qual qualsevol de les parts pot acudir al Tribunal Laboral de Catalunya.

Ocasionalment o de forma permanent la Comissió Paritària pot comptar amb assessors externs de cada part, els quals tenen veu però no vot en les deliberacions.

El domicili de la Comissió Paritària és el de la seu de l'empresa a Abrera, és a dir, carrer Progrés 18-20, polígon industrial Sant Ermengol (08630-Abrera).

Capítol 3

Organització de la feina

Article 9

Millora contínua

Els treballadors i la Direcció de l'empresa comparteixen la visió que la millora permanent i contínua és vital per al desenvolupament de l'empresa i influeix en el seu posicionament competitiu. Per això es comprometen mútuament a esforçar-se perquè a les seves accions i gestió es busqui la plena satisfacció dels clients, la millora de la seguretat, el medi ambient, la productivitat i l'eficiència.

Article 10

Rigor professional

El desenvolupament del treball s'ha de fer tractant de salvaguardar a tota hora la seguretat dels treballadors, i els interessos de l'empresa, actuant amb professionalitat i rigorosament, amb respecte a les mesures establertes per l'empresa per a la protecció de les persones, els béns i equips confiats i informar la línia jeràrquica de qualsevol deficiència en els propis equips, als productes i/o materials per a la presa de decisions correctores immediates.

Article 11

Sistema Excel·lència Faurecia

Treballadors i Direcció comparteixen la necessitat que es doni un entorn adequat per a l'aplicació de les relacions laborals i les eines definides en el Sistema Excel·lència Faurecia. L'empresa ha de facilitar la formació i els mitjans perquè el Sistema i les eines siguin conegudes pels seus treballadors i al seu torn aquests es comprometen a contribuir activament.

Article 12

Facultats de direcció i organització

L'organització de la feina té per objecte assolir en l'empresa un nivell adequat de productivitat basat en l'òptima utilització dels recursos humans i materials. Per a aquest objectiu és necessària la mútua col·laboració de les parts integrants de l'empresa: Direcció i treballadors.

D'acord amb els principis indicats als articles anteriors, és facultat exclusiva de la Direcció l'organització de la feina que dugui a terme a través de l'exercici regular de les seves facultats d'organització, econòmiques i tècniques, direcció, control del treball i l'òptima utilització dels recursos de l'empresa.

L'empresa ha d'informar els representants dels treballadors anteriorment sobre qualsevol canvi en l'organització de la feina, tant en la totalitat de l'empresa com en qualsevol de les seves seccions o línies.

Article 13

Sistemes i mètodes de treball

Implantació inicial

L'empresa pot establir els sistemes de mesurament i mètodes de treball que consideri més adequats per a la seva bona marxa, prèvia comunicació a l'RLT, dels canvis que afectin tant...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR