Acuerdo - Policia Local de Amposta, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5262 de 20/11/2008

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

RESOLUCIÓ

TRE/3445/2008, de 17 d'octubre, per la qual es disposa el registre i la publicació del Pacte de condicions de treball sobre jornada i l'horari de treball de la Policia Local d'Amposta (codi de conveni núm. 4303110).

Vist el text del Pacte de condicions de treball sobre jornada i l'horari de treball de la Policia Local d'Amposta, subscrit per les parts negociadores en data 19 de juny de 2008, i presentat per les mateixes parts en data 26 de juny de 2008, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 68.5 i 170.1 de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Pacte de condicions de treball sobre jornada i l'horari de treball de la Policia Local d'Amposta (codi de conveni núm. 4303110) en el Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball a les Terres de l'Ebre.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tortosa, 17 d'octubre de 2008

José A. Martín Cid

Director dels Serveis Territorials a les Terres de l'Ebre

Transcripció literal text signat per les parts

PACTE

de condicions de treball sobre jornada i l'horari de treball de la Policia Local d'Amposta

Capítol 1

Clàusules generals

Article 1

Marc jurídic

L'article 34 de la Llei 16/91, de 10 de juliol, de les policies locals disposa que el règim de jornada i horari de treball, les vacances i els permisos dels membres de la policia local han de determinar-se reglamentàriament i s'han d.adaptar a les especificitats del servei del cos.

Mitjançant aquest acord es pretén homogeneïtzar les condicions de treball dels membres de la Policia Local d'Amposta amb les del CME, regulant, d'una banda, la jornada de treball i establint, de l'altra, uns tipus d'horaris marc, sense perjudici de les excepcions que s'estableixin motivades per les necessitats del servei.

La regulació de la jornada i l'horari de treball dels membres del cos de la Policia Local d'Amposta ha de garantir en tot moment el bon funcionament i el caràcter permanent dels serveis policíacs, establint-se a aquest efecte una distribució de la jornada diària de treball i unes especificitats horàries que s'adeqüen en tot moment a les especials funcions que l'article 11 de la Llei 16/91, de 10 de juliol, atribueix al cos de la Policia Local d'Amposta.

Article 2

Objecte

Aquest acord té per objecte la regulació de la jornada i l'horari de treball dels membres de la Policia Local d'Amposta i el règim de llicències, permisos i vacances dels membres del cos.

Article 3

Àmbit funcional i personal

Els efectes d'aquest acord s'estenen a tots els funcionaris de l'Ajuntament d'Amposta que integren el cos de la Policia Local

Article 4

Efectes

L'acord en aquest pacte té plens efectes i constitueix llei entre les parts, una vegada acordada la seva ratificació per la Junta de personal i pel Ple de la Corporació.

Les seves clàusules s'han d'interpretar d'acord amb l'ordenament jurídic vigent en matèria de funció pública i policia local, inclòs el Reglament de la Policia Local.

Capítol 2

Jornada de treball anual i condicions generals dels horaris

Article 5

Jornada de treball anual

5.1 La jornada de treball anual per als membres del cos de la Policia Local d'Amposta és de 1.680 hores de treball efectiu.

5.2 El total màxim de dies de treball anual és de 225 dies.

5.3 en cas que no s'arribi al còmput anual d'hores de treball efectiu previstes en planificar la jornada, el cap del cos , per delegació de l'Alcalde o en el seu cas del Regidor delegat de Policia, determinarà el moment en què s'han de fer efectives, segons ho consideri més adient per al funcionament del servei policíac.

5.4 Entre el final d'una jornada de treball i el començament de la següent ha d'haver-hi un mínim de 12 hores de descans. Com a màxim es treballaran 7 dies seguits i a continuació hi haurà un mínim de 2 dies seguits de descans.

5.5 Es garanteix un mínim de 8 dies de festa al mes, quatre dels quals seran en caps de setmana en funció del regim horari al que es resti subjecte i sempre que quedin garantits els serveis mínims que es determinin.

5.6 Els membres de la policia local poden disposar d'una pausa de vint minuts, si ho desitgen, com a temps de treball efectiu.

5.7 En tot cas la planificació anual de les jornades de treball haurà de tendir a equilibrar el nombre de caps de setmana treballats i descansats en funció del regim horari al que cada agent resti subjecte.

5.8 Als únics efectes de gaudiment de descans, els caps de setmana festius comprendran de les 22.00 hores del divendres a les 6.00 hores del dilluns.

5.9 El quadrant anual de la Policia Local, ajustat al marc regulador del present pacte, serà confeccionat per la prefectura del cos i aprovat per l'Alcaldia, prèvia audiència dels representants sindicals del cos.

Aquest quadrant anual de referència i merament orientatiu, restarà accessible als membres del cos (imprès o amb ús de les TICs) sense perjudici que per necessitats de servei (baixes i altres imprevistos relacionats amb la reducció del nombre de RRHH de la plantilla orgànica, catàstrofes o calamitats públiques) i/o operatives (contingències per serveis especials i/o increments de demanda planificable) pugui ser modificat d'acord amb els procediments regulats

en aquest pacte.

5.10 En tot cas la publicació del quadrant corresponent al més planificat que s'hagi de treballar es farà el dia 15 del més immediatament anterior.

5.11 Una vegada exposat el quadrant del mes que s'hagi de treballar, en els termes del paràgraf anterior, a aquell personal que se li modifiqui la planificació del torn de treball (matí, tarda o nit), seqüència de treball i/o distribució de la jornada de treball, sense que aquest canvi de planificació s'hagi notificat al/s interessat/s amb una antelació mínima de 15 dies al primer dia modificat, se'ls aplicarà els coeficients multiplicadors previstos a l'annex 1.

Aquests coeficients no s'aplicaran als canvis sol·licitats voluntàriament per/pels interessat/s o pactats entre Prefectura i l'agent interessat.

Els canvis en la planificació dels torns i/o seqüències de treball sobre els que no s'hagi d'aplicar coeficient multiplicadors (efectuats amb antelació superior a 15 dies) no podran superar els 10 dies a l'any per agent.

Article 6

Treball efectiu

S'entén per treball efectiu el temps transcorregut entre l'hora d'inici de prestació del servei i l'hora de finalització en el centre de treball habitual.

Article 7

Tipus d'horaris

Els tipus d'horaris de treball són els següents:

Règim horari de torns

Règim horaris especials: horari especial partit, horari flexible i horaris específics.

Article 8

Règim horari de torns

8.1 El règim horari de torns és el que es desenvolupa en unitats en què es requereix la presència d'efectius les 24 hores del dia durant tot l'any.

8.2 La jornada de treball anual en el règim horari de torns es distribueix en cicles de treball que es succeeixen ininterrompudament al llarg de l'any.

8.3 Els cicles de treball estan formats per les seqüències dels dies i els torns de treball previstos en el quadrant de 6 setmanes (Q6), en el quadrant de 4 setmanes (Q4) i en el quadrant de proximitat (Q5P) inclosos en l'annex 3.

8.4 L'assignació dels funcionaris als escamots s'efectuarà en el moment de fer la planificació anual dels cicles de treball.

8.5 En el règim horari de torns, l'hora d'inici de la jornada diària, en funció del servei, és el que per a cada quadrant es determina a l'annex 3.

La jornada diària és de 8 hores.

8.6 El cap del cos amb el vist i plau de l'Alcalde o en el seu cas del Regidor delegat de policia, en funció del tipus de servei, unitat o lloc de treball que s'ocupi determinarà el tipus d'horaris a torns que correspongui.

8.7 El personal subjecte al règim horari de torns pot sol·licitar de forma voluntària la seva adscripció al quadrant (Q6), (Q4) o Q5P depenent en tot cas de la seva adequació a l'especialitat del servei subjecte al règim horari sol·licitat

Cas que no sigui possible garantir el funcionament dels serveis policíacs (organització funcional) mitjançant l'adscripció voluntària dels funcionaris, el cap del cos adscriurà als quadrants, de forma obligatòria, els funcionaris que siguin necessaris.

Quan per l'aplicació del Q5P s'assignin efectius a aquest quadrant de forma obligatòria i es realitzi jornada partida, s'establirà una compensació equivalent al quilometratge, per dia, d'un desplaçament d'anada i tornada al domicili de l'agent que no tingui la residència habitual a Amposta.

Al personal sotmès al règim horari de torns, per als canvis que s'hi produeixen en la planificació del torn de treball (matí-tarda-nit), seqüència de treball i/o distribució de la jornada de treball i canvi d'escamot-quadrant (que es comunicarà amb 48 hores d'antelació), se'ls aplicarà els coeficients segons annex 1, en concordança amb l'article 5.11, excepte els canvis voluntaris o pactats entre Prefectura i l'agent interessat.

8.8 L'adequació de l'organització funcional a les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR