Convenio colectivo - Empreses d Inspecció Tècnica de Vehicles, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4988 de 16/10/2007

RESOLUCI”

TRE/3056/2007, de 13 d'agost, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball per a les empreses d'inspecciÛ tËcnica de vehicles de la comunitat autÚnoma de Catalunya per als anys 2007-2009 (codi de conveni n˙m. 7902605).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball per a les empreses d'inspecciÛ tËcnica de vehicles de la comunitat autÚnoma de Catalunya per als anys 2007-2009, subscrit, per la part empresarial, pels representants d'AECAT ITV i, per la part social, pels representants de CCOO i d'UGT el dia 30 de juliol de 2007, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 170.1.e) i j) de la Llei org‡nica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

.1 Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball per a les empreses d'inspecciÛ tËcnica de vehicles de la comunitat autÚnoma de Catalunya per als anys 2007-2009 (codi de conveni n˙m. 7902605) al Registre de convenis de la DirecciÛ general de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tr‡mits pertinents.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ negociadora del Conveni.

Barcelona, 13 d'agost de 2007

P. D. del director general de Relacions Laborals

Montserrat Segura Noguera

Subdirectora general de Relacions Laborals

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

I CONVENI

col∑lectiu d'empreses d'inspecciÛ tËcnica de vehicles de la Comunitat AutÚnoma de Catalunya

CapÌtol 1

Q¸estions generals

Article 1

¿mbit funcional. Especial vinculaciÛ

El present Conveni ser‡ d'obligada observanÁa en totes les empreses d'inspecciÛ tËcnica de vehicles en qualsevol de les modalitats de gestiÛ del servei que l'AdministraciÛ determini.

Article 2

¿mbit territorial

Aquest Conveni col∑lectiu ser‡ d'aplicaciÛ en tot el territori de la Comunitat AutÚnoma de Catalunya.

Article 3

¿mbit personal

El present Conveni afecta a tots els treballadors adscrits a les empreses indicades en l'article 1.

Article 4

¿mbit temporal

La durada del present Conveni col∑lectiu ser‡ de tres anys (2007-2009).

Article 5

Den˙ncia i revisiÛ

  1. Per qualsevol de les dues parts signants del present Conveni podr‡ demanar-se, mitjanÁant den˙ncia notificada fefaentment per escrit a l'altra part, la revisiÛ del mateix, amb un mes mÌnim d'antelaciÛ al venciment del termini de vigËncia abans assenyalat i/o de qualsevol de les seves prÚrrogues.

  2. En el cas de sol∑licitar-se la revisiÛ del Conveni, la part que formuli la seva den˙ncia, i per a que aquesta es consideri v‡lida als efectes assenyalats en l'apartat anterior, haur‡ de remetre a l'altra part, en el termini m‡xim dels dos mesos seg¸ents al de la den˙ncia, proposta concreta sobre els punts i contingut que comprengui la revisiÛ sol∑licitada. Cas d'incomplir-se aquest requisit, es tindr‡ per no feta la den˙ncia. d'aquesta comunicaciÛ i de la proposta s'enviar‡ cÚpia, a l'efecte de registre, a la DirecciÛ general de Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya.

  3. En virtut de l'art. 86.2 i 86.3 del text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors s'entendr‡ que:

Excepte pacte en contrari, els Convenis col∑lectius es prorrogaran d'any en any si no intervinguÈs den˙ncia expressa de les parts. AixÌ mateix, denunciat el Conveni i fins que no s'assoleixi acord exprÈs, perdran vigËncia les seves cl‡usules obligacionals.

Article 6

VinculaciÛ a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot org‡nic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicaciÛ pr‡ctica seran considerades globalment.

En el cas que, en aplicaciÛ del disposat en l'apartat 5 del article 90 de l'Estatut dels treballadors, es deixÈs sense efecte algun dels pactes del present Conveni, quedaria tot ell sense efic‡cia, havent de procedir-se per part de la ComissiÛ parit‡ria a la reconsideraciÛ i nova negociaciÛ del seu contingut.

Article 7

CompensaciÛ. AbsorciÛ

Totes les condicions econÚmiques que s'estableixen en el present Conveni, siguin o no de naturalesa salarial, sÛn compensables en el seu conjunt i cÚmput anual amb les millores de qualsevol tipus que vinguessin anteriorment satisfent les empreses, bÈ sigui per imperatiu legal, Conveni col∑lectiu, laudo, contracte individual, ˙s o costum, concessiÛ volunt‡ria de les empreses o per qualsevol altres causes, exceptuant les quals resultin de l'aplicaciÛ del article 8 del present Conveni col∑lectiu.

Article 8

Respecte de les millores adquirides

Es respectaran com drets adquirits, a tÌtol personal, les situacions que poguessin existir a la data de la signatura d'aquest Conveni que, computades en conjunt i anualment, resultessin superiors a les establertes en el mateix.

Article 9

ComitË paritari de vigil‡ncia i interpretaciÛ

  1. Queda encomanada la vigil‡ncia i interpretaciÛ dels pactes continguts en el present Conveni a un ComitË paritari que es donar‡ per constituÔt el mateix dia de la seva publicaciÛ en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Aquest ComitË complir‡ les seves funcions interpretatives ˙nicament a peticiÛ de la representaciÛ corresponent de qualsevol de les dues parts signants, pel que el consultant haur‡ de dirigir-se inexcusablement per escrit a la representaciÛ que correspongui, aportant els seus arguments interpretatius, amb la finalitat de que aquesta promogui, si s'escau, la reuniÛ del ComitË, que haur‡ de resoldre en igual termini a l'assenyalat en l'apartat seg¸ent.

  2. A mÈs de les funcions de vigil‡ncia i interpretaciÛ del Conveni, en supÚsits de conflicte de car‡cter col∑lectiu suscitats per aplicaciÛ de preceptes del present Conveni, qualsevol de les dues parts signants del mateix sol∑licitar‡ la immediata reuniÛ del ComitË paritari a l'efecte d'oferir la seva mediaciÛ, interpretar el Conveni amb car‡cter previ a qualsevol altre Úrgan administratiu o jurisdiccional, i oferir el seu arbitratge si s'escau. els promotors del conflicte col∑lectiu haurien de, en tot cas, remetre per escrit a una de les dues parts signants el detall de la controvËrsia o dubte suscitat i, intentat sense efecte l'obligat tr‡mit interpretatiu davant el ComitË o transcorreguts trenta dies h‡bils des de la seva sol∑licitud sense que s'hagi celebrat, quedar‡ expedita la via administrativa o jurisdiccional corresponent. els acords del ComitË, interpretatius d'aquest Conveni, tindran la mateixa efic‡cia que la de la cl‡usula que hagi estat interpretada.

  3. Malgrat ser aquesta una cl‡usula obligacional en el que concerneix als signants, i normativa per als afectats per l'‡mbit d'obligar del Conveni, les parts l'estableixen tambÈ per a elles amb car‡cter normatiu ˙nicament als efectes del disposat en el article 86.3 del text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors.

  4. El ComitË regulat en aquesta cl‡usula decidir‡ mitjanÁant resoluciÛ motivada en el termini m‡xim de trenta dies h‡bils, i prËvia audiËncia per escrit d'ambdues parts, els supÚsits de discrep‡ncia que se suscitin en el ‡mbit de l'empresa entre els representants legals dels treballadors i la prÚpia empresa en els casos de possible inaplicaciÛ salarial del Conveni, previstos en l'apartat 3 del article 82 del text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors. En defecte de representaciÛ legal dels treballadors, aquests i l'empresa podran encomanar la fixaciÛ de les condicions salarials al ComitË paritari regulat en el present article.

  5. El ComitË paritari quedar‡ integrat per quatre representants titulars i dos suplents de les dues parts signat‡ries del Conveni.

  6. Es reconeix, com a funciÛ prÚpia i especÌfica del ComitË paritari del present Conveni, la d'adaptar el sistema de classificaciÛ professional al que especifiqui la reglamentaciÛ del servei d'inspecciÛ tËcnica de vehicles en tot moment.

Article 10

No-discriminaciÛ en les relacions laborals

Les parts signants del present Conveni, convenen expressament a recordar a les empreses obligades per aquest Conveni que, en les relacions laborals amb els seus treballadors, haurien de respectar-se les normes de no-discriminaciÛ previstes en l'art. 17.2 del text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors, la Llei org‡nica 3/2007, de 22 de marÁ, per a la igualtat efectiva de dones i homes, o disposiciÛ que el substitueixi.

AixÌ mateix, es comprometen a promoure el principi d'igualtat d'oportunitats i no-discriminaciÛ per raÛ de sexe, estat civil, edat, raÁa, Ëtnia, nacionalitat, condiciÛ social, idees religioses o polÌtiques, afiliaciÛ o no a un sindicat, aixÌ com per raons d'idioma.

Aquest article compromet, igualment a les parts signants, a revisar i eliminar aquells obstacles que puguin incidir en el no-compliment de la igualtat de condicions entre dones i homes, aixÌ com a implementar mesures d'acciÛ positiva o altres necess‡ries per a corregir les mateixes.

CapÌtol 2

OrganitzaciÛ i direcciÛ

Article 11

DirecciÛ i control de l'activitat laboral

  1. El treballador estar‡ obligat a realitzar el treball convingut sota la direcciÛ de l'empresariat o persona en qui aquest delegui.

  2. En...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR