Acuerdo - Personal Funcionario del Consejo Comarcal de El Maresme, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5002 de 06/11/2007

RESOLUCIÓ

TRE/3283/2007, de 30 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord regulador de les condicions de treball dels funcionaris del Consell Comarcal del Maresme per als anys 2007-2010 (codi de conveni núm. 0812282).

Vist l'Acord regulador de les condicions de treball dels funcionaris del Consell Comarcal del Maresme, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 28 de febrer de 2007, i d'acord amb el que disposen l'article 36 de la Llei 7/1990, de 19 de juliol, sobre negociació col·lectiva i participació en la determinació de les condicions de treball dels empleats públics, en relació amb el que estableix la disposició final 1.2 de la Llei orgànica 11/1985, de 2 d'agost, de llibertat sindical; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat; el Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat; el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Treball i Indústria; el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 570/2006, de 19 de desembre, d'estructuració del Departament de Treball;

Vista l'aprovació expressa de l'Acord per l'òrgan competent, segons el que disposa l'article 35 de la Llei 7/1990 abans esmentada,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció de l'Acord regulador de les condicions de treball dels funcionaris del Consell Comarcal del Maresme per als anys 2007-2010 (codi de conveni núm. 0812282) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 30 de maig de 2007

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

ACORD

de condicions de treball del personal funcionari del Consell Comarcal del Maresme per als anys 2007-2010

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional i personal

El present Conveni afectarà tots els empleats públics que presten els seus serveis al Consell Comarcal del Maresme, ja sigui contractat pel mateix Consell o bé per organismes dependents del Consell excepte l'Organisme Autònom de l'Escola Universitària Estudis Empresarials del Maresme. Resta exclòs de l'àmbit de vigència del present Conveni el personal de confiança.

Article 2

Àmbit temporal

La durada d'aquest Conveni serà de 4 anys i s'estén fins al 31 de desembre de 2010.

Si no hi ha expressament cap denúncia de les parts o fins que no s'arribi a un acord exprés, el Conveni resta prorrogat automàticament per períodes anuals.

Un cop feta la denúncia, amb una antelació màxima de 90 dies naturals a l'acabament d'aquest acord, les parts es comprometen a iniciar les negociacions dins el termini dels 30 dies següents.

Article 3

Clàusula de garantia .ad personam.

Les condicions econòmiques de qualsevol índole pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic i substitueixen, compensen i absorbeixen en còmput anual i global totes les que hi hagi al Consell Comarcal del Maresme, sigui quina sigui la seva naturalesa, el seu origen o la seva denominació. Es respectaran les situacions personals que amb caràcter global excedeixen el que s'ha pactat i es mantindran estrictament .ad personam.. Qualsevol pacte o disposició posterior més favorable prevaldrà sobre el que aquí s'estableixi.

Article 4

Vinculació

Aquest Conveni constitueix un tot únic i indivisible basat en l'equilibri de les recíproques obligacions i mútues contraprestacions assumides per les parts i, com a tal, ha de ser objecte de consideració conjunta. En conseqüència, cap de les obligacions i contraprestacions esmentades i pactades per aquest Conveni no pot ser aïlladament considerada.

Com que les condicions pactades són un tot orgànic i indivisible, aquest Conveni serà reestudiat per la Comissió de Seguiment en el cas que l'autoritat laboral o judicial, en l'exercici de les seves facultats, objectés o invalidés algun dels seus acords o no aprovés cap dels acords.

Article 5

Comissió Mixta d'Interpretació, Estudi i Seguiment

5.1 Introducció

El present Conveni s'interpretarà d'acord amb el sentit gramatical de les seves clàusules i l'atenció dels objectius que es pretenen assolir en signar-lo.

Això no obstant, les parts signants constituiran la Comissió Mixta, que es formarà abans dels 15 dies següents a la seva entrada en vigor, per tal de resoldre els conflictes d'interpretació de caràcter general que li sorgeixin o li siguin sotmesos. Tindrà també les funcions de vigilància, estudi i aplicació del Conveni.

5.2 Composició

Aquesta Comissió estarà formada per representants de la corporació i els delegats del personal.

A les reunions de la Comissió de Seguiment, per acord de les 2 parts, podran assistir-hi assessors o experts designats per cadascuna de les parts en els casos en què la matèria ho requereixi, amb veu però sense vot.

Dins del crèdit d'hores sindicals, els membres de la Comissió de Seguiment disposaran del temps suficient per a l'exercici de les seves funcions, tant per a les reunions de negociació com per a les reunions deliberadores o d'assessorament. En el cas que les sessions de la Comissió de Seguiment excedeixi del crèdit d'hores sindicals, aquests no computaran.

5.3 Règim de reunions

La Comissió Mixta es reunirà ordinàriament cada 3 mesos i, a petició d'alguna de les parts, de forma extraordinària quan sigui necessari. S'aixecaran actes de les reunions i els seus acords seran de compliment obligatori. En cas contrari s'elevarà a l'arbitratge de l'autoritat laboral competent de la Generalitat de Catalunya.

5.4 Resolució dels conflictes:

Ambdues parts es sotmetran voluntàriament als mecanismes de mediació i conciliació quant a la interpretació, el compliment o l'incompliment del present Conveni, mitjançant els sistemes de mediació i conciliació CEMICAL o Institut de Mediació, Arbitratge i Conciliació (IMAC).

Les funcions d'aquesta Comissió seran l'estudi, la interpretació, el seguiment, la vigilància i el posterior desenvolupament dels acords que figuren en aquest Conveni i els seus acords seran vinculants per a ambdues parts. Igualment, entre les funcions de la Comissió hi haurà l'establiment d'un calendari per a la negociació d'un nou conveni.

Capítol 2

Condicions de treball

Article 6

Horaris i jornada laborals

La jornada de treball queda fixada en jornada completa amb caràcter de dedicació bàsica, amb una prestació setmanal de 37 hores i mitja o mitjana anual equivalent.

L'horari comú del Consell Comarcal del Maresme és:

  1. De dilluns a divendres de 8.30 a 15 hores i una tarda a la setmana de 16.30 a 19 hores (preferentment dimarts).

  2. 2 hores i mitja a la setmana, que es computaran mensualment, seran de lliure disponibilitat dels treballadors per atendre les necessitats del servei d'acord amb les instruccions dels coordinadors/gerent. A partir de 37 hores i mitja, es consideraran hores extres i es compensaran amb acord de les 2 parts (econòmica o hores lliures).

Es reconeix al personal afectat per aquest Conveni, inclòs en l'horari d'estiu, una flexibilitat horària de 30 minuts a l'entrada i a la sortida al matí o a la tarda.

En relació amb l'horari es podran concedir horaris especials a petició de l'interessat o per necessitats del servei, mitjançant instància, o per causa justificada i acreditada.

L'horari d'estiu serà de 8 a 15 hores del 15 de juny al 15 de setembre, ambdós inclosos.

A l'últim trimestre de cada any, la Comissió de Seguiment fixarà el calendari de festes per a l'any següent.

Article 7

Descans dins la jornada laboral

El personal gaudirà d'una pausa de 20 minuts diaris, computables com a treball efectiu.

Article 8

Descans setmanal

El descans setmanal serà de 48 hores ininterrompudes, dissabte i diumenge.

Article 9

Serveis extraordinaris i hores extraordinàries

Amb la voluntat d'afavorir la creació d'ocupació, es tendirà a la supressió de les hores extraordinàries, per la qual cosa caldrà evitar-les.

No obstant això, en el supòsit que sigui absolutament imprescindible la realització d'hores extraordinàries, ho decidiran els òrgans directius del Consell Comarcal, amb el coneixement previ, depenent del servei, amb caràcter preceptiu, dels delegats de personal.

El còmput anual i per persona d'hores extraordinàries no podrà excedir les 80 hores a l'any.

A les reunions ordinàries de la Comissió Mixta d'Interpretació, Estudi i Seguiment, el Servei de Personal donarà compte de les hores extraordinàries efectuades als delegats de personal.

D'altra banda, el gerent i la persona interessada de comú acord fixaran si les hores extraordinàries es compensaran amb temps de repòs o econòmicament.

La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR