Convenio colectivo - Companyia d' Aigües de Sabadell, SA, i Cassà Aigües i Depuració, SL (centres de la província de Barcelona), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5010 de 16/11/2007

RESOLUCIÓ

TRE/3442/2007, de 6 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Companyia d'Aigües de Sabadell, SA (CASSA) per als anys 2007-2009 (codi de conveni núm. 0800902).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Companyia d'Aigües de Sabadell, SA (CASSA), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 2 de maig de 2007, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 68/2004, de 20 gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat; el Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat; el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Treball i Indústria; el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 570/2006, de 19 de desembre, d'estructuració del Departament de Treball,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Companyia d'Aigües de Sabadell, SA (CASSA) per als anys 2007-2009 (codi de conveni núm. 0800902) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 6 de juny de 2007

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de la Companyia d'Aigües de Sabadell, SA (CASSA)

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

L'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni col·lectiu és l'empresa Companyia d'Aigües de Sabadell, SA (CASSA) i afecta únicament els seus centres de treball de la província de Barcelona i els seus respectius treballadors.

Article 2

Entrada en vigor i durada

Aquest Conveni col·lectiu entra en vigor l'1 de gener de 2007, independentment de la data de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i és vigent fins al 31 de desembre de 2009, tret de les clàusules per a les quals s'estableixi expressament una vigència i/o durada diferent.

Capítol 2

Organització de la feina i formació professional

Article 3

Facultat organitzativa

L'organització tècnica i pràctica de la feina és facultat exclusiva de l'empresa, que ha de procurar adaptar el seu sistema de producció a les circumstàncies tecnològiques i intentar sobretot capacitar el personal de la seva plantilla per desenvolupar i aplicar els nous procediments, que no poden redundar en perjudici dels drets econòmics o d'una altra mena que s'hagin adquirit.

Correspon a la Direcció de l'empresa assignar i canviar els llocs de treball i les altres destinacions, així com crear-los i modificar-los, sens perjudici de les limitacions que es puguin derivar d'aquest Conveni col·lectiu o de la norma legal d'aplicació i observança general.

Article 4

Rendiment

4.1 Les remuneracions que s'estableixen en aquest Conveni col·lectiu corresponen a un rendiment normal.

4.2 Per determinar el rendiment i la saturació de la feina en els llocs de treball i la fixació, si s'escau, d'incentius, l'empresa pot efectuar el mesurament de les feines en els casos en què sigui viable, tenint en compte tant els factors quantitatius com els qualitatius.

Article 5

Dedicació plena a la feina

Si hi concorren les condicions, circumstàncies o necessitats productives o organitzatives que requereixin per a un lloc de treball o treballador una càrrega addicional de treball per tal de complir el rendiment normal que preveu l'article 4, sens perjudici dels límits tant quantitatius com qualitatius que conté aquest article, i respectant-los, es poden assignar tasques parcials i complementàries de caràcter circumstancial, ja siguin d'un nivell inferior o d'un de superior. En tot cas, cal respectar el que estableix l'article 14 d'aquest Conveni col·lectiu.

Article 6

Desplaçaments

Quan hi hagi provades raons de necessitat i/o urgència en el servei, l'empresa pot destinar un treballador o diversos treballadors fora de lloc en què habitualment fan les funcions o tasques que té assignades, prèvia notificació d'això a l'afectat o als afectats i als seus representants amb una antelació mínima de 24 hores o amb la màxima antelació possible, sens perjudici del que estableix la legislació vigent quan aquesta circumstància comporti una mobilitat geogràfica.

Quan el desplaçament es faci dins de Catalunya, però en un radi superior a 25 quilòmetres, comptats des del lloc de treball habitual, els treballadors afectats han de percebre una compensació econòmica de 38,12 euros diaris o de 76,30 euros diaris en el cas que hagin de dormir fora del seu domicili, per raons de desplaçament. Així mateix, l'empresa ha d'abonar totes les despeses derivades de manutenció i allotjament i també el quilometratge corresponent quan el desplaçament es faci amb el vehicle del treballador.

Tot això no té efectes si es tracta de treballadors que tinguin com a condició indispensable per exercir les seves funcions els desplaçaments esmentats.

Article 7

Exercici de comandament

El personal amb comandament, amb l'autoritat i responsabilitat consegüent, ha d'aconseguir el rendiment i l'eficàcia del servei i del personal a les seves ordres, exercint la seva autoritat educadament i eficientment. Les funcions inherents als comandaments de l'empresa són la formació del personal a les seves ordres per aconseguir elevar-ne el nivell tècnic i professional, i també vetllar per la seva seguretat i salut laboral.

Article 8

Formació professional

Si la formació professional té lloc en jornada ordinària, el treballador ha d'assistir-hi obligatòriament i aprofitar al màxim els ensenyaments que s'hi imparteixen.

Si l'empresa, de comú acord amb un o diversos dels seus treballadors, fa un curs de formació professional, les hores del curs fora de les hores ordinàries s'han de retribuir com a hores extraordinàries només en el cas que la formació sigui de la denominada .d'interès de l'empresa..

Tenint en compte el que recull el paràgraf anterior, s'estableix una triple divisió de la formació que pugui rebre el treballador per ordre i a càrrec de l'empresa:

Formació d'interès de l'empresa

És la formació que sigui fruit de canvis de processos o eines i la relacionada amb la prevenció de riscos laborals. Aquesta formació s'ha de fer en hores de treball i en el cas que no sigui possible, s'ha de compensar amb hores extres o amb descans a petició del treballador.

Formació d'interès de l'empresa i del treballador

És la formació dirigida a adquirir nous coneixements o a actualitzar-los i que permet mantenir i incrementar la qualitat dels treballadors. Aquesta formació s'ha de fer fora d'hores de treball i no s'ha de compensar. Exemples: atenció al client, compatibilitat, informàtica, etc.

Formació d'interès del treballador

És la formació no relacionada directament amb el lloc de treball però que permet ampliar els coneixements del treballador. Aquesta formació s'ha de sol·licitar al cap i ha de ser aprovada pel cap i per Recursos Humans. No és compensable. Exemples: cursos, seminaris i ponències.

Article 9

Beques d'estudis

L'empresa, quan el treballador realitzi estudis reglats d'interès per a la seva formació professional i preferentment de formació universitària, o bé cicles formatius de grau mitjà i/o superior, cobrirà les despeses de matriculació prèvia justificació d'haver aprovat les assignatures o crèdits realitzats. S'estableix un límit anual per treballador de 600 euros i un límit anual d'aportació per part de la Companyia d'Aigües de Sabadell i CAID de 4.000 i 1.500 euros, respectivament.

Capítol 3

Classificació professional, ingressos, ascensos i treballs de nivell superior i inferior

Article 10

Classificació professional

Pel desenvolupament del present sistema de classificació professional s'han tingut en compte factors com ara la responsabilitat, els coneixements, la formació, la relació social i les condicions de treball.

  1. El personal adscrit a aquest Conveni col·lectiu s'enquadra en 5 nivells professionals, que recullen o descriuen amb caràcter o criteri general les funcions i competències més rellevants de cada nivell sobre la base de les tasques bàsiques més representatives que exerceix cada un dels treballadors inclosos en els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR