Convenio colectivo - Figueres Internacional Seating, SA., Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5037 de 28/12/2007

RESOLUCIÓ

TRE/3826/2007, de 21 d'agost, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Figueras Internacional Seating, SA (centre de treball de Lliçà d'Amunt), per als anys 2007 i 2008 (codi de conveni núm. 0802461).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Figueras Internacional Seating, SA (centre de treball de Lliçà d'Amunt), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 4 de juny de 2007, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 68/2004, de 20 gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat; el Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat; el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Treball i Indústria; el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 570/2006, de 19 de desembre, d'estructuració del Departament de Tre ball,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Figueras Internacional Seating, SA (centre de treball de Lliçà d'Amunt), per als anys 2007 i 2008 (codi de conveni núm. 0802461) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 21 d'agost de 2007

P. S. (art. 5 del Decret 326/1998, DOGC de 4.1.1999)

Beatriu Labori i Samsó

Secretària tècnica dels Serveis Territorials

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de Figueras International Seating, SA (centre de Lliçà d'Amunt), per als anys 2007 i 2008

Capítol 1

Àmbit d'aplicació i funcionalitat del Conveni

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni col·lectiu regula les relacions laborals, organització, condicions i retribució de les prestacions de treball entre la companyia Figueras International Seating, SA, i els seus empleats.

Article 2

Àmbit territorial

El Conveni és d'aplicació per al personal que presta els seus serveis al centre de treball situat en la població de Lliçà d'Amunt, província de Barcelona.

Article 3

Àmbit personal

Les presents condicions de treball afecten tots els empleats que presten els seus serveis al centre de treball anteriorment esmentat a l'article 2.

Article 4

Vigència, entrada en vigor i durada

El Conveni té una durada de 2 anys, inicia la seva entrada en vigor a tots els efectes des del dia 1 de gener de 2007, i finalitza el 31 de desembre de 2008. S'exceptuen d'aquesta durada aquells conceptes econòmics que tinguin establerta una altra durada específicament fixada.

Article 5

Pròrroga

La vigència d'aquest Conveni pot ser prorrogada tàcitament per exercicis naturals si no es formula denúncia, per qualsevol de les parts, que ha de produir-se amb una antelació de 3 mesos com a mínim respecte de la data d'acabament del termini de vigència inicial o de qualsevol de les seves pròrrogues.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Les condicions aquí pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a efectes de la seva aplicació pràctica han de ser considerades globalment.

Article 7

Compensació i absorció

No es produeix absorció o compensació d'aquelles millores socials i econòmiques concedides voluntàriament per l'empresa anteriorment a l'entrada en vigor d'aquest Conveni i que vénen essent respectades a títol personal.

Article 8

Dret supletori

En el que no es preveu en el present Conveni regeix com a dret supletori la Llei 1/1995 Reial decret legislatiu de l'Estatut dels treballadors i altres disposicions legals i convencionals d'àmbit general, així com el Conveni provincial de les indústries de la fusta de Barcelona.

Article 9

Comissió Paritària

Es constitueix una Comissió Paritària amb les facultats de vigilància, interpretació i conciliació de les normes del present Conveni, composta per 2 membres en nom de la Direcció i uns altres 2 en nom dels treballadors que hagin estat membres, si és possible, de la Mesa Negociadora.

Capítol 2

Direcció i organització de la feina

Article 10

Direcció i competències organitzatives en l'ordenació de la feina

La facultat i la responsabilitat d'organitzar la feina correspon a la Direcció de l'empresa, de conformitat amb les normes de dret laboral i l'establert en la reglamentació interna de l'empresa.

Tenint en compte que el sistema d'organització de la feina en FISSA està basat en la qualificació de llocs de treball i remuneració per rendiment, a fi que la mobilitat entre llocs de treball originada per causes productives ocasioni les mínimes distorsions possibles, acorda:

  1. El personal destinat a un lloc de treball de superior qualificació que tingui acreditat percep el preu de l'hora de prima del nou lloc de treball assignat.

  2. Quan un treballador sigui destinat a un treball de grup de qualificació inferior, l'empresa ha de respectar el preu de l'hora de prima d'acord amb el grup del treballador.

  3. L'empresa es compromet que, dins d'un mateix àmbit professional, cap treballador no sigui destinat a un treball de grup inferior mentre existeixin llocs de treball del seu mateix àmbit que hagin de ser ocupats en el moment d'originar-se la necessitat productiva, sense perjudici del que es disposa en l'article 39 de l'Estatut dels treballadors.

Article 11

Classificacions professionals

Durant el present Conveni ambdues parts han d'estudiar un sistema d'actualització del nomenclàtor de categories per millorar l'actual sistema.

Capítol 3

Retribucions

Article 12

Conceptes retributius

Els treballadors de FISSA tindran les següents retribucions:

  1. Salari base

    És el que per a cada categoria, grup o nivell professional s'assenyala a la primera columna de les taules salarials annexes. És meritable per dia natural i és el que serveix com a regulador dels diumenges i dies festius.

  2. Plus de conveni

    És el que per a cada categoria professional s'assenyala a la segona columna de les taules salarials annexes. És meritable per dia realment treballat més dissabtes i dies festius, però no els diumenges.

  3. Plus d'activitat

    S'abonarà en la quantia establerta a les taules salarials annexes. Les hores sense control han de ser abonades al rendiment mitjà assolit en l'última setmana treballada a control.

  4. Puntualitat

    És el que s'assenyala...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR