Convenio colectivo - Arqueologia i Paleontologia, Cataluña

Inicio de Vigencia18 de Julio de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5039 de 02/01/2008

RESOLUCIÓ

TRE/3830/2007, de 29 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball per al sector de l'arqueologia i la paleontologia de Catalunya per al període del 18.7.2007 al 31.12.2009 (codi de conveni núm. 7902595).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball per al sector de l'arqueologia i la paleontologia de Catalunya subscrit, per la part empresarial, pels representants de l'Associació d'Empreses d'Arqueologia de Catalunya (AEAC) i pels de PIMEC, i per la part social pels representants de CCOO el 18 de juliol i el 25 de setembre de 2007, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball per al sector de l'arqueologia i la paleontologia de Catalunya per al període del 18.7.2007 al 31.12.2009 (codi de conveni núm. 7902595) al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió negociadora del Conveni.

Barcelona, 29 d'octubre de 2007

Salvador Álvarez Vega

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

1r CONVENI

col·lectiu del sector de l'arqueologia i la paleontologia de Catalunya

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

Aquest conveni és d'aplicació a tot el territori de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Article 2

Àmbit funcional

El present conveni regula les relacions laborals en les empreses i/o entitats privades, qualsevol que sigui la forma jurídica que adoptin, que tinguin i desenvolupin l'activitat de prestació de serveis relacionats amb intervencions arqueològiques i la difusió del patrimoni arqueològic, ja sigui per si mateixes o bé per d'altres empreses o organismes públics i privats.

S'entén per intervencions arqueològiques als efectes previstos a aquest article, els estudis, les prospeccions, els sondeigs, les excavacions, els controls, i qualsevol altra intervenció, amb remoció de terrenys o sense, que tingui per finalitat descobrir, documentar o investigar restes arqueològiques.

Per altra banda als efectes del previst a aquest article, s'entén per difusió del patrimoni arqueològic la presentació dels resultats de les intervencions, estudis i recerques sobre patrimoni històric en qualsevol tipus de mitjà i suport amb la finalitat de donar-los a conèixer a la societat.

La relació efectuada no s'entén tancada, per la qual cosa s'hi considera inclosa qualsevol altra activitat que existeixi o de nova creació, sempre que la seva funció pugui ser enquadrada en la relació anterior.

Article 3

Àmbit temporal

El present conveni entra en vigor a partir del dia de la seva signatura i amb independència de quan es presenti al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i es publiqui al DOGC. Els aspectes econòmics entren en vigor a partir de l .1 de juliol de 2007.

El període de vigència d'aquest conveni és fins al 31 de desembre de 2009, data en la qual, si no ha estat denunciat, s'entendrà que es va prorrogant any per any, i, si ha estat objecte de denúncia de qualsevol de les parts amb un mes d'antelació al venciment, s'iniciaran les negociacions del següent.

Els articles normatius del conveni continuaran vigents des de la denúncia del present fins a la signatura del proper.

Les parts signants del conveni es reserven la facultat de convocar la Mesa de negociació abans del període indicat si consideren que la previsible reestructuració del sector, o qualsevol altre acord o normativa amb l'Administració competent, poden afectar aspectes laborals de totes les categories o d'algunes.

En tot cas, però, les taules salarials pactades s'han d'aplicar a partir de l .1 de juliol de 2007 i a partir d'1 de gener de 2008 i d'1 de gener de 2009, respectivament.

Article 4

Àmbit personal

Aquest conveni regula les relacions laborals de les empreses incloses en el seu àmbit funcional i territorial amb la totalitat dels seus treballadors i treballadores, amb excepció expressa del personal d'alta direcció, que es regeix per les seves pròpies disposicions legals i contractuals. En tot el que no preveu, cal atenir-se al que estableixen l'Estatut dels treballadors, la Llei orgànica de llibertat sindical i totes les altres disposicions laborals de caràcter general.

Article 5

Concurrència de convenis

De conformitat amb el que disposen els articles 83.2 i 84 de l'Estatut dels treballadors, els supòsits de concurrència entre els convenis d'àmbit territorial inferior i d'empresa s'han de resoldre en favor de l'aplicació de les disposicions recollides en el d'àmbit superior, i s'han de respectar, en tot cas, i amb caràcter de mínims, totes les condicions de treball pactades aquí. Així mateix, s'han de considerar nul·les totes les condicions que no respectin el mínim establert en el present conveni.

Article 6

Equilibri intern del conveni

Les condicions pactades en aquest conveni col·lectiu formen un tot indivisible, per la qual cosa no es podrà aplicar una o diverses de les seves normes, i oblidar-ne la resta, sinó que a tots els efectes ha de ser aplicat i observat en la seva integritat.

En el supòsit que l'autoritat de treball o la jurisdicció competent, fent ús de les seves atribucions, anul·lessin o invalidessin algun dels pactes continguts en el present conveni , les parts negociadores consideraran si és vàlid per si sol la resta del text aprovat, o bé, si és necessària una nova, total o parcial, renegociació d'aquest. En aquest supòsit, les parts signatàries d'aquest conveni es comprometen a reunir-se dins dels 30 dies següents al de la fermesa de la resolució corresponent a fi de resoldre el problema plantejat.

Si en el termini de 90 dies, a partir de la fermesa de la resolució en qüestió, les parts signatàries no aconseguissin un acord, es comprometen a fixar un calendari de reunions per a la negociació del conveni en la seva totalitat.

Article 7

Garantia ad personam

S'han de respectar ad personam, ja sigui col·lectivament i individual, com a condicions més avantatjoses, les reconegudes en els contractes de treball que eren vigents a l'entrada en vigor del present conveni quan, examinades en conjunt i en còmput anual, resultin més beneficioses per als treballadors i treballadores.

La garantia ad personam no és absorbible ni compensable amb els increments que es puguin produir en el futur.

Article 8

Garantia de les condicions més beneficioses

Totes les condicions que estableix aquest conveni tenen la consideració de mínimes, per la qual cosa els pactes, les clàusules, les condicions i les situacions actuals implantats individualment o col·lectivament entre empresaris i treballadors/es que en conjunt impliquin condicions més beneficioses que les pactades en aquest conveni s'han de respectar íntegrament.

Article 9

Comissió paritària

Es crea la Comissió paritària del Conveni com a òrgan d'interpretació, conciliació i vigilància del seu compliment.

La Comissió paritària entendrà obligatòriament, i com a tràmit previ, de quants dubtes i divergències puguin sorgir entre les parts, sobre qüestions d'interpretació, d'aquest conveni, sense prejudici que, un cop conegut el dictamen de la Comissió paritària, es puguin utilitzar les vies administratives i jurisdiccionals que correspongui.

Aquesta Comissió paritària està integrada per 6 representants de cadascuna de les organitzacions empresarials i sindicats que hagin signat el present conveni, podent-se efectuar la delegació de vot.

La Comissió paritària pot utilitzar, a més, els serveis permanents i ocasionals d'assessors/es en totes les matèries que són de la seva competència.

Funcions

Les funcions específiques de la Comissió paritària són les següents:

  1. Interpretar el conveni i resoldre les qüestions o els problemes que totes dues parts sotmetin a la seva consideració o en els casos que preveu concretament aquest text.

  2. Les de mediació, arbitratge i conciliació en els conflictes individuals o col·lectius que els hi siguin sotmesos.

  3. Les de vigilància i seguiment del conjunt dels acords.

  4. El control del sector amb detecció de les empreses i/o entitats que, amb incompliment de la legalitat vigent, exerceixin competència deslleial, denunciant a les mateixes davant les autoritats competents.

  5. Analitzar l'evolució del sector pel que es refereix a les modalitats contractuals laborals.

  6. Elaborar un Pla específic de Formació pel sector.

Les parts signants del present Conveni, en representació dels treballadors/es i empreses compreses en el seu àmbit personal, pacten expressament als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya, per a la resolució dels conflictes laborals de caire col·lectiu o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR