Convenio colectivo - Total Petrochemicals Iberica SLU (Centre de Treball de El Prat de Llobregat), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5072 de 18/02/2008

RESOLUCIÓ

TRE/4089/2007, de 20 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Total Petrochemicals Iberica, SLU, per als anys 2007-2010 (codi de conveni núm. 0805561).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Total Petrochemicals Iberica, SLU, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 9 d'octubre de 2007, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Total Petrochemicals Iberica, SLU, per als anys 2007-2010 (codi de conveni núm. 0805561) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 20 de novembre de 2007

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Total Petrochemicals Ibérica, SLU, per als anys 2007-2010

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

El present Conveni regula i millora les relacions laborals entre Total Petrochemicals Ibérica, SLU (d'ara endavant TPI) i el seu personal afectat per l'àmbit del Conveni.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest Conveni, de caràcter provincial, afecta el centre de treball que TPI té al Prat de Llobregat . Zal . Port . Av. Estany de Port, 43.

Article 3

Àmbit temporal

El present Conveni entra en vigor el dia de la seva signatura, amb efectes retroactius des de l'1 de gener de 2007. Té una vigència de 4 anys, per la qual cosa finalitza el 31 de desembre de 2010.

Qualsevol de les parts pot denunciar, per escrit, aquest Conveni en un termini de 30 dies abans de la seva fi, a fi i efecte d'iniciar les negociacions necessàries per a la consecució d'un nou conveni.

Article 4

Àmbit personal

El present Conveni afecta tot el personal de TPI inclòs dins del seu àmbit territorial i també el personal que ingressi al centre de treball afectat durant la seva vigència, amb les exclusions següents:

  1. El personal d'alta direcció que assenyala l'article 2.1.a) de l'Estatut dels treballadors.

  2. El personal directiu del centre afectat: directors de centre de treball i directors, caps de departament i personal que acceptin voluntàriament aquesta exclusió.

Article 5

Compensació i absorció

Les condicions del Conveni són compensables i absorbibles amb les que regien anteriorment per imperatiu legal de qualsevol classe. No obstant això, les millores establertes per disposicions legals de rang superior que siguin superiors a aquestes comparades analíticament o globalment, són d'aplicació conforme al principi de norma més favorable o beneficiosa per al treballador.

Article 6

Garanties personals

Es respecten a títol individual les condicions personals que, en conjunt, són superiors a les que estableix aquest Conveni.

Article 7

Unitat de conveni

Les condicions que es pacten aquí formen un tot orgànic i indivisible i s'han de considerar globalment a l'efecte de la seva aplicació pràctica.

Article 8

Dret supletori

En el que no preveu i regula aquest Conveni, regeixen les normes del Conveni general per a la indústria química, l'Estatut dels treballadors i altres normes de compliment obligatori.

Article 9

Comissió Mixta

Per examinar i resoldre totes les qüestions que es deriven de la interpretació, la vigilància i l'aplicació del Conveni, es designa la Comissió següent (tots els membres de la qual han estat membres de la Comissió Deliberadora):

Per part de l'empresa: 2 persones que van formar part de la Comissió Negociadora.

Per la part social: el Comitè d'Empresa ha de designar les persones més idònies segons el tema de què es tracta.

Si en l'aplicació o la interpretació del Conveni no hi ha acord entre les parts, cal atenir-se a la normativa legal vigent.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 10

Definició

L'organització de la feina és competència exclusiva de la Direcció de l'empresa, dins del que disposa la legislació vigent.

Article 11

Incorporació inicial al treball. Període de prova

Abans de la incorporació d'un treballador a un lloc de treball, l'empresa l'ha d'examinar, per conèixer si és adequat per exercir el treball que se li assigna. A aquest efecte, s'han de tenir en compte els títols acadèmics, els certificats de treball, l'experiència en llocs similars, els coneixements genèrics i específics, etc.

De tota manera, l'admissió del personal es considera provisional durant un període de prova la durada del qual ha de ser igual al que estableix la legislació vigent.

Article 12

Ascensos

La promoció a nivells professionals superiors s'ha d'efectuar preferentment amb personal de l'empresa. Per als llocs que impliquen càrrec o confiança, la Direcció efectua la designació lliurement. Per a l'ascens de la resta de treballadors s'ha d'establir un concurs oposició sobre la base d'un sistema de caràcter objectiu. L'empresa ha de comunicar als representants dels treballadors les decisions que ha pres sobre això.

Capítol 3

Condicions de treball

Article 13

Jornada

13.1. La jornada laboral anual de tots els empleats és de 1.704 hores de treball els anys 2007, 2008, 2009 i 2010.

El personal vinculat a torns ha d'efectuar jornades de 40 hores setmanals, i el còmput anual establert més amunt s'ha d'ajustar als horaris i sistemes de torns acordats.

13.2 D'acord amb el que es disposa en el vigent Acord subscrit en data 13 de maig de 2002, quan els treballadors polivalents siguin requerits per realitzar les suplències recollides en aquest Acord, han de realitzar la modalitat de jornada i de festes o descansos setmanals corresponents al treballador que substitueixin fins a la seva incorporació o fins al moment que desaparegui la necessitat de substitució per qualsevol causa.

13.3 Quan la jornada diària de treball sigui de 8 hores contínues s'estableix un període de descans de 30 minuts. Aquest descans s'ha de comptar com a temps efectiu de treball, a fi i efecte que en cap moment no es produeixi una interrupció del procés productiu, s'ha de gaudir de manera esglaonada, en les hores centrals de la jornada.

Article 14

Modalitats d'horaris

Respectant el nombre total d'hores de treball efectiu anual, el col·lectiu de treballadors d'aquest centre de treball es distribueix en les modalitats d'horaris següents:

14.1 Personal que treballa en un torn fix: és el que presta els seus serveis en torns de 8 hores diàries, de dilluns a divendres, d'acord amb el calendari establert per a aquest període.

Horaris:

Torn de matí: de 6 a 14 hores.

Torn de tarda: de 14 a 22 hores.

Torn de nit: de 22 a 6 hores.

14.2 Personal que treballa en els torns rotatius: és el personal adscrit al procés continu de la fàbrica que presta els seus serveis durant les 24 hores del dia, incloent-hi diumenges i dies festius, distribuïts en torns de 8 hores diàries de forma rotativa, d'acord amb la distribució que resulta del calendari establert per a aquest període.

Horaris:

Torn de matí: de 6 a 14 hores.

Torn de tarda: de 14 a 22 hores.

Torn de nit: de 22 a 6 hores.

14.3 Personal que treballa a torn rotatiu laboratori: es el personal que presta els seus serveis en torn rotatiu de matí durant els 365 dies i en torn de tarda de dilluns a divendres inclosos els festius, distribuïts en torns de 8 hores diàries de forma rotativa, d'acord amb la distribució que resulta del calendari establert per a aquest període.

Horaris:

Torn matí, de 06.00 a 14.00 hores.

Torn tarda, de 14.00 a 22.00 hores.

14.4 Personal que treballa en el torn partit: és el personal que presta els seus serveis en el torn central del dia en el transcurs de tot l'any, d'acord amb la distribució que resulta del calendari establert per a aquest període.

Horaris:

Matí: de 8 a 13.30 hores.

Tarda: de 14.30 a 17 hores.

En les mateixes condicions que fins ara, és a dir, a les hores centrals de l'horari de matí, es disposa de mitja hora retribuïda per menjar l'entrepà, de manera que la suma de les hores diàries que es compten com a jornada és de 8.

14.5 Personal que treballa al torn general: és la resta del personal no adscrit als torns anteriors.

Horaris:

De l'1 de gener al 14 de juny i del 16 de setembre al 31 de desembre: de 8 a 17 hores.

Del 15 de juny al 15 de setembre: de 8 a 14.30 hores.

S'estableix un descans de 60 minuts per al dinar, dels quals 30 minuts són computats com a temps efectiu de treball.

Article 15

Flexibilitat en els horaris d'entrades i sortides

15.1 El personal sortint de torns rotatius (article 14.2 i 14.3), prèvia autorització i acord amb el responsable del departament i/o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR