Convenio colectivo - Fusta i Suro, Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5087 de 10/03/2008

RESOLUCIÓ

TRE/640/2008, de 15 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de la fusta i del suro de les comarques de Lleida per als anys 2007 a 2011 (codi de conveni núm. 2500165).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector de la fusta i del suro de les comarques de Lleida per als anys 2007 a 2011, subscrit per les parts negociadores el dia 5 de febrer de 2008, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball, i l'article 170 de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector de la fusta i del suro de les comarques de Lleida per als anys 2007 a 2011 (codi de conveni núm. 2500165) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Lleida.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Lleida, 15 de febrer de 2008

Pilar Nadal i Reimat

Directora dels Serveis Territorials

a Lleida en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector de la fusta i del suro de les comarques de Lleida per als anys 2007 a 2011

Article 1

Àmbit territorial

Aquest conveni s'aplicarà en tot el territori de la província de Lleida i en tots els centres de treball que hi ha ubicats, encara que les empreses afectades tinguin el seu domicili en una altra província.

Article 2

Àmbit funcional

Aquest conveni té caràcter provincial i obliga totes les empreses enquadrades en la indústria de la fusta i el suro relacionades a l'annex I del III conveni col·lectiu estatal de la Fusta.

Article 3

Compensació i absorció

En cas que per imposició legal s'estableixin modificacions en les actuals normes laborals que incrementin les retribucions o millores de les percepcions econòmiques abonades als treballadors, s'entendrà que les esmentades retribucions o millores queden compensades i absorbides en la part que correspongui per les condicions aquí pactades.

Article 4

Àmbit personal

Aquest conveni regeix per a tots els treballadors que prestin els seus serveis laborals en les empreses a què es refereix l'apartat de l'àmbit funcional i que prestin el seu treball o realitzin una tasca o servei per compte i dependència alienes.

Article 5

Vigència i durada

Aquest conveni entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2007 sigui quina sigui la data de la seva publicació al diari oficial de la generalitat. Tindrà una durada de cinc anys naturals, és a dir, fins al 31 de desembre de 2011, i es podrà prorrogar per anys naturals llevat de denúncia d'alguna de les parts amb un període de tres mesos d'antelació com a mínim a l'expiració del termini inicial convingut o de les seves pròrrogues anuals successives.

Article 6

Condicions econòmiques

L'increment salarial pels anys 2007, 2008, 2009, 2010 i 2011 serà el IPC previst per cada any per govern en el pressupostos generals de l'estat més 1,3%.

S'estableix una clàusula de garantia salarial en el cas que el IPC real a 31 de desembre de cada any fos superior al IPC previst pel govern per l'esmentat període, l'excés, si n'hi hagués, s'abonarà en una sola paga durant el primer trimestre de l'any següent.

En tot cas, aquest excés, en cas de donar-se servirà de base pel càlcul de l'increment dels anys posteriors.

Article 7

Classificació professional

S'estarà a allò que disposa el conveni general estatal de la fusta en aquesta matèria.

Article 8

Jornada laboral

La jornada laboral per a tot el personal afectat per aquest conveni és de 40 hores setmanals. La jornada anual, durant la vigència del present conveni, anirà referida a la que estableixi el conveni general del sector de la fusta i que és la següent:

- any 2007: 1760 hores

- any 2008: 1752 hores

- any 2009: 1752 hores

- any 2010: 1752 hores

- any 2011: 1752 hores

Article 9

Hores extraordinàries

Es considerarà com a hores extraordinàries totes aquelles que superin les 40 hores setmanals, i que s'hagin de fer amb caràcter d'urgència com a conseqüència del propi treball després de la jornada laboral, les quals no es podran cobrar en efectiu i obligatòriament es compensaran en temps de descans.

En els supòsits d'extinció de la relació laboral quan no sigui possible la compensació de les hores extraordinàries realitzades pel treballador en temps de descans, es fixa la retribució de l'hora extraordinària en el 30 per cent d'increment sobre el preu de l'hora ordinària de treball.

Article 10

Vacances

El personal afectat per aquest conveni té dret a les vacances anyals retribuïdes següents: 30 dies naturals, dues setmanes dels quals s'han de realitzar de forma contínua, mentre que la resta s'ha de pactar entre l'empresa i el treballador, sense perjudici que ambdues parts, per mutu acord, disposin alguna altra distribució, i s'han de pagar a raó del salari real. En les activitats de fabricació d'embalatges, de rematants i de serradores, s'han de realitzar entre l'1 de novembre i el 30 de maig.

Article 11

Llicències

Les llicències o permisos retribuïts, sens perjudici de l'aplicació en tot cas del que preveu l'article 37 del vigent Estatut dels treballadors, i l'annex II del conveni estatal, seran els següents:

  1. Per matrimoni del treballador 15 dies naturals.

  2. per naixement d'un fill o adopció 3 dies naturals, ampliables fins a 5 dies naturals en cas de desplaçament superior a 150 km.

  3. per canvi de domicili habitual 1 dia laborable.

  4. per malaltia greu de pares , sogres, fills, néts, cònjuge, germans i padrins 3 dies naturals, ampliables fins a cinc dies naturals en cas de desplaçament superior a 150 km.

  5. per mort dels pares, padrins, fills, néts, cònjuge, germans i sogres 3 dies naturals, ampliables fins a 5 dies naturals en cas de desplaçament superior a 150km.

  6. per mort de nores, gendres, cunyats i padrins polítics 2 dies naturals, ampliables fins a 4 dies naturals en cas de desplaçament superior a 150 km.

  7. les treballadores, per lactància d'un fill menor de 9 mesos podrà acumular en jornades completes la reducció de la mitja hora que estableix l'article 37.4 de l'Estatut dels treballadors, a gaudir a continuació del permís de maternitat, previ preavís a l'empresa d'un mes.

Les empreses donaran un volant lliurat per l'associació empresarial de la fusta de la província de Lleida a cada treballador que hagi de ser visitat pel metge de la seguretat social o pel metge que indiqui l'empresa, a fi que sigui retornat després de la visita amb la signatura del facultatiu corresponent.

Es descomptarà l'equivalent a un dia de plus de transport al treballador que no justifiqui degudament l'absència al treball, a més a més del sou corresponent d'aquell dia i l'import de la seguretat social.

Article 12

Retribucions

Els treballadors afectats per aquest conveni tindran dret, com a mínim, a la retribució que figura per a cada categoria professional en la taula salarial que s'uneix al present text.

L'empresa podrà pagar el salari, com també les prestacions de la seguretat social, en moneda de curs legal o mitjançant taló o pagament similar a través d'entitat de crèdit.

Article 13

Gratificacions extraordinàries

S'abonaran tres pagues extraordinàries, la de juliol, la de Nadal i una altra de sant Josep, cadascuna a raó de 30 dies naturals de salari conveni (sense inclusió del plus extrasalarial). La gratificació extraordinària de sant Josep es pagarà la vigília del dia 19 de març.

Durant els anys 2007, 2008, 2009, 2010 i 2011 se sumarà a les pagues extraordinàries la quantitat fixa que consta en l'annex 3.

Aquestes gratificacions es podran prorratejar , si hi ha acord individual entre l'empresa i el treballador.

Article 14

Antiguitat

A partir de la publicació del present conveni, no es meritaran per aquest concepte nous drets quedant, per tant suprimit.

No obstant, els treballadors fixes que tinguessin generat abans de la publicació del conveni nous drets i quanties en concepte d'antiguitat , mantindran la quantitat consolidada en l'esmentada data, que quedarà reflectida en la nòmina de cada treballador com a complement personal, sota el concepte .antiguitat consolidada., no sent absorbible ni compensable.

Per compensar la pèrdua econòmica que suposa la desaparició de l'antiguitat, durant els anys 2007, 2008, 2009, 2010 i 2011, s'afegirà al salari base mensual la quantitat fixa que consta, per a cada categoria professional, en l'annex 3.

Article 15

Incapacitat temporal

En els supòsits de baixa per incapacitat temporal, el treballador ha de romandre en el seu domicili fins que obtingui l'alta mèdica, llevat que per prescripció mèdica...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR