Convenio colectivo - Oficines de Farmàcia de Girona, Lleida i Tarragona, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2015
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2017
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 7469 de 06/10/2017

Vist el text del II Conveni col·lectiu interprovincial de treball per a oficines de farmàcia de les províncies de Girona, Lleida i Tarragona per als anys 2015, 2016 i 2017 subscrit, en dates 8 de juny i 21 de juliol de 2017, per la part empresarial, pels representants de l'Associació Gironina Farmacèutica Empresarial (AGFE), per l'Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia de Tarragona (AFET) i per l'Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida (AFELL), i per la part social, pels representants de CONC Catalunya-Federació de Sanitat, pels representants de la Federació de Treballadors per al Consum i la Mobilitat de la UGT de Catalunya (SMC-UGT) i per pels de la Federació de Treballadors de Farmàcia de Catalunya (FTFC), i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.1) del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; el Decret 289/2016, de 30 d'agost, de reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i l'article 6 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

--1 Disposar la inscripció del conveni esmentat en el Registre de convenis i acords col·lectius de treball de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, amb notificació a la Comissió Negociadora.

--2 Disposar la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Barcelona, 28 d'agost de 2017

Enric Vinaixa i Bonet

Director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball

Transcripció literal del text signat per les parts

Conveni col·lectiu interprovincial de treball per a oficines de farmàcia de les províncies de Girona, LLeida i Tarragona per als anys 2015, 2016 i 2017

Capítol 1

Determinació de les parts. Àmbits d'aplicació i principis generals

Article 1

Determinació de les parts. Àmbit personal y funcional.

1.1. El present Conveni ho acorden, d'una part, l'Associació Gironina Farmacèutica Empresarial (AGFE), l'Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia de Tarragona (AFET), i l'Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida (AFELL); i la CONC Catalunya-Federació de Sanitat, la Federació de treballadors per al consum i la mobilitat de la UGT de Catalunya (SMC-UGT), i la Federació de Treballadors de Farmàcia de Catalunya (FTFC), d'altra part.

1.2. El present Conveni regula les relacions i condicions de treball de tot el personal que treballa per compte aliè en l'activitat pròpia de les oficines de farmàcia de les províncies de Girona, Tarragona i Lleida, d'acord amb el que estableix l'article 1 del Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest conveni estendrà el seu àmbit d'aplicació als territoris de les províncies de Girona, Lleida i Tarragona.

Article 3

Àmbit temporal: vigència i durada. Denúncia i pròrroga

  1. El present conveni té una durada de tres anys, des de l'1 de gener de 2015 fins al 31 de desembre de 2017, excepte en els punts i/o matèries per als quals, expressament, les parts determinin una altra vigència o durada concretes.

  2. Aquest conveni s'ha d'entendre automàticament prorrogat per períodes successius d'1 any si en la data de la seva fi, el 31 de desembre de 2017, o de qualsevol de les seves pròrrogues no se n'ha sol·licitat la rescissió o revisió en forma legal. En el cas de denúncia del conveni per qualsevol de les parts signants, aquesta s'ha de fer per escrit, amb notificació fefaent a les altres parts signants, amb almenys 2 mesos d'antelació a la data d'expiració de la seva vigència inicial o de la de qualsevol de les seves prorrogues; denúncia que haurà de ser enregistrada davant l'autoritat laboral competent.

  3. Si denunciat el Conveni col·lectiu, i transcorregut un any des de la finalització de la vigència d'aquest, no s'arribés a un acord en el si de la Comissió negociadora, les parts se sotmetran als procediments de conciliació i, si s'escau, si així ho decideixen les parts, als procediments de mediació i/o arbitratge del Tribunal Laboral de Catalunya. No obstant això, per acord de la pròpia Comissió negociadora, les parts podran ampliar l'esmentat termini d'un any de negociació i eficàcia del conveni anterior, fins a 6 mesos més. Aquest acord haurà de registrar-se per a la seva publicació. En tot cas, durant la tramitació dels procediments de conciliació i, si s'escau, de mediació i/o arbitratge, es mantindrà l'eficàcia del conveni. En cas de no produir-se l'esmentada denúncia, s'entendrà que el conveni es prorroga automàticament per anys naturals.

Article 4

Vinculació a la totalitat: compensació i absorció

  1. Les condicions aquí pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicació pràctica, han de ser considerades globalment i en còmput anual. Per tant, el present conveni esdevindrà nul i sense cap efecte, en la seva totalitat, en el cas que les autoritats administratives o jurisdiccionals, en l'exercici de les competències que els són pròpies, alterin o anul·lin algun o alguns dels seus articles o no n'aprovin tot el contingut.

  2. No obstant això, en el cas de que tingui lloc la declaració d'il·legalitat de tot o una part del present conveni, la Comissió paritària d'Interpretació i vigilància està obligada a reunir-se en el termini dels 30 dies següents de la notificació de la declaració d'il·legalitat, amb la finalitat d'intentar arribar a un acord sobre les concretes matèries o qüestions que motivin la ineficàcia parcial o total del conveni, tot això a l'efecte d'intentar preservar una aplicació indivisible i única del conveni.

  3. Clàusula general de compensació i absorció

Respecte de totes les condicions retributives operarà la compensació y absorció quan les retribucions realment abonades, en el seu conjunt i en còmput anual, siguin més favorables per als treballadors/es que les fixades en l'ordre normatiu o convencional de referència.

Capítol II

Secció 1a

Classificació professional

Article 5

Grups professionals i llocs de treball

El personal comprès en el present conveni es classifica, per raó de les seves funcions professionals, en els grups i llocs de treball següents:

Grup I

Personal facultatiu de farmàcia

  1. Llicenciat/ada farmacèutic: comprèn els qui, en possessió del títol de doctor o llicenciat en farmàcia, exerceixen a la farmàcia els serveis professionals per als quals estan legalment capacitats.

  2. Llicenciat/ada no farmacèutic, que comprèn als que, en possessió d'una llicenciatura universitària (llicenciat ó llicenciat amb màster) exerceixen i desenvolupen a la farmàcia els serveis professionals per als que es trobin legalment autoritzats, habilitats i professionalment capacitats, serveis auxiliares i/o complementaris a l'activitat pròpia de les farmàcies, com per exemple ortopedistes, biòlegs, òptics, etc.

    Grup II

    Personal tècnic de farmàcia.

    Comprèn els següents llocs de treball

  3. Tècnic/a en farmàcia/parafarmàcia: és el/la treballador/a que, en possessió de la titulació establerta pel Reial decret 1689/2007, de 14 de desembre, realitza les funcions i competències recollides en els articles 4 i 5 d'aquesta norma.

  4. Diplomat/ada no farmacèutic, que comprèn als que en possessió d'una diplomatura universitària exerceixen i desenvolupen a la farmàcia els serveis professionals per als que es trobin legalment autoritzats, habilitats i/o professionalment capacitats, serveis auxiliares i/o complementaris a l'activitat pròpia de les farmàcies, com per exemple analistes, podòlegs, dietistes, etc.

    Grup III

    Personal auxiliar de farmàcia

    Comprèn els següents llocs de treball

  5. Auxiliar major diplomat (a extingir).

  6. Auxiliar diplomat (a extingir).

  7. Auxiliar de farmàcia: és qui realitza les tasques corresponents a l'activitat de l'empresa en general i col·labora en la preparació de fórmules magistrals, realitza totes les tasques pròpies del despatx general de fórmules i especialitats farmacèutiques i parafarmacèutiques, prepara comandes, classifica, ordena i enregistra productes i documents, realitza tràmits administratius de control, enregistrament i liquidació de receptes de la Seguretat Social i col·labora, en general, en la realització i prestació d'altres serveis generals oferts per l'oficina de farmàcia als clients i usuaris.

  8. Auxiliar de farmàcia nivell 1: és el/la treballador/ora que accedeix per primera vegada a l'ocupació/contractació laboral en el sector o que no acredita haver-ne desenvolupat almenys dotze mesos de treball en aquest lloc de treball en el sector dintre del període dels dos anys immediatament anteriors a la seva contractació per l'empresa i que realitza les tasques corresponents a l'activitat de l'empresa en general i col·labora en la preparació de fórmules magistrals, realitza totes les tasques pròpies del despatx general de fórmules i especialitats farmacèutiques i parafarmacèutiques, prepara comandes, classifica, ordena i enregistra productes i documents, realitza tràmits administratius...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR