Convenio colectivo - Fomento de Construcciones y Contratas SA (Servei de neteja i recollida de residus de les platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Septiembre de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5127 de 08/05/2008

RESOLUCIÓ

TRE/1351/2008, de 13 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Urbaser, SA (servei de neteja i recollida de residus de les platges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona), per al període 01.09.2007-31.12.2011 (codi de conveni núm. 0814831).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Urbaser, SA (servei de neteja i recollida de residus de les platges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 5 d'agost de 2007, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Urbaser, SA (servei de neteja i recollida de residus de les platges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona), per al període 01.09.2007-31.12.2011 (codi de conveni núm. 0814831) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 13 de febrer de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Urbaser, SA (servei de neteja i recollida de residus de les platges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona), per al període 01.09.2007-31.12.2011

Disposició general

La representació de l'empresa i la social, en el present Text articulat que recull el Conveni col·lectiu del servei de recollida i neteja de les platges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, desitgen contribuir, entre d'altres qüestions socials i retributives que es reflecteixen, amb la seva sensibilitat en 3 drets bàsics de col·laboració i aplicació efectiva, per a les treballadores i treballadors d'Urbaser, SA:

Dret a la igualtat entre treballadora i treballador.

Dret a la prevenció efectiva dels riscos laborals.

Dret a la salut laboral preventiva i seguiment.

El primer, com a punt de partida pel dret a la igualtat, les parts s'han compromès al respecte a la promoció professional, a l'equitat salarial, la no permissió de l'empaitament per raó de sexe i altres qüestions que es contemplen en la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per la qual es desenvolupen mesures sobre la igualtat efectiva de dones i homes.

El segon, reiterar la preocupació en la prevenció dels riscos laborals que, com a dret bàsic que és de les treballadores i treballadors, perquè s'apliquin, es respectin i es desenvolupi tota la legislació i normativa preventiva així com les mesures necessàries de sensibilització perquè es faci realitat: treball sí, però, sense accidents.

El tercer, el dret a la salut, en tots els seus aspectes, de les treballadores i treballadors, mitjançant la prevenció i la sensibilització que aquests hauran de tenir cap a la seva salut, evitant fer ús de: fumar, ingerir begudes alcohòliques, estupefaents, psicotròpics, psicofàrmacs, etc., en l'àmbit laboral, amb l'objectiu d'evitar patologies i situacions greus innecessàries. Per aquesta raó, i a més dels serveis de la Seguretat Social i el Servei de Mútua, l'empresa posarà a disposició els Serveis Mèdics, per atendre les necessitats que, sobre la prevenció i salut, precisin totes les treballadores i treballadors, perquè es faci realitat: una salut adequada tant es val a una bona qualitat de vida.

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació funcional i territorial

El present Conveni col·lectiu, regula les condicions de treball de les activitats contractades per l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb l'empresa Urbaser, SA dels centres de treball de l'empresa que es troben adscrits al servei de recollida i neteja de residus, en general, de les platges que estan previstes en el plec de condicions i contracte de prestacions de serveis amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Article 2

Àmbit personal

El present Conveni col·lectiu, s'aplicarà a totes les treballadores i treballadors adscrits/es sota qualsevol dels epígrafs contractuals que tinguin subscrits als centres de treball que depenguin de l'empresa Urbaser, SA, en el seu àmbit funcional i territorial que es menciona a l'article precedent. No serà d'afectació per a aquelles treballadores i treballadors que no tinguin vincle contractual laboral amb l'empresa Urbaser, SA.

Article 3

Àmbit temporal i vigència

El present Conveni col·lectiu, amb independència del dia de la seva signatura, tindrà una vigència i eficàcia tant en els aspectes normatius com obligacionals des del dia 1 de setembre de 2007 fins al dia 31 de desembre de 2011, amb l'excepció expressa d'aquelles qüestions normatives econòmiques que, específicament, s'hagin acordat i, que els seus efectes, siguin distints del període de vigència precitat.

Article 4

Denúncia i pròrroga

El present Conveni col·lectiu, s'entendrà prorrogat al seu venciment d'any en any per tàcita reconducció de no formalitzar-se per qualsevol de les dues parts, denúncia prèvia per escrit de rescissió amb una antelació mínima de dos (2) mesos anteriors a la finalització d'aquest, o si escau, de qualsevol de les seves pròrrogues, havent d'iniciar les negociacions del nou Conveni col·lectiu dins el segon mes següent al venciment esmentat, concorrent a tot això la bona fe negocial.

Perquè la denúncia tingui efecte haurà de fer-se mitjançant comunicació escrita a l'altra part, comunicació que haurà de registrar-se en el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, dins el termini i la forma escaient, donant immediatament trasllat a l'empresa o a la representació social, indistintament.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Les condicions establides en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible, i als efectes de la seva aplicació pràctica seran considerades globalment. Així mateix pel que fa a salaris en general que es trobin establerts, seran considerats en còmput anual, sense que càpiga l'aplicació d'una normativa aïllada sobre condicions anteriors.

En el cas que la jurisdicció competent anul·lés o invalidés alguns dels seus articles, parcial o totalment, tindrà eficàcia la resta del Conveni col·lectiu en vigor a excepció de les clàusules declarades nul·les. No obstant això, les parts vindran obligades, mitjançant la Comissió Paritària establida a l'efecte, per efectuar les reunions necessàries amb l'objecte de resoldre allò que s'ha dictaminat per la citada jurisdicció. El procediment que s'ha de seguir, s'efectuarà segons el que preveu l'article 9è (Comissió Paritària).

Article 6

Prelació de normes i dret supletori

Les normes que conté el present Conveni col·lectiu regulen les relacions laborals entre l'empresa i les treballadores i treballadors de manera preferent i prioritària.

Amb caràcter supletori, en el no previst en el Text articulat del Conveni col·lectiu, s'aplicarà el Text refós de l'Estatut dels treballadors i el Conveni col·lectiu del sector d'àmbit estatal de la neteja i recollida de residus sòlids urbans, neteja de platges, conservació, etc., com també totes aquelles disposicions de caràcter general i la legislació laboral vigent.

Article 7

Garanties individuals

Es respectarà a títol individual .ad personam., les condicions i situacions personals que, en el seu conjunt, siguin des del punt de vista de la percepció salarial més beneficioses que les fixades en el present Conveni col·lectiu, mantenint-se aquestes, si les hagués, a títol individual, actuant, en tot cas, allò que s'ha previst en l'article vuitè.

Article 8

Compensació i absorció

Les condicions salarials, de jornada laboral, aspectes socials o de qualsevol índole establides en el present Conveni col·lectiu, compensaran i absorbiran totes les existents en el moment de la seva entrada en vigor, qualssevol que sigui la seva natura i l'origen de les mateixes.

Els augments de retribucions que puguin produir-se, en el futur per disposicions legals d'aplicació general, així com, per convenis col·lectius, contractes individuals o qualsevol altra causa, només podrà afectar les condicions pactades en el present Conveni quan, considerades les noves retribucions en còmput anual, superin les aquí pactades. En cas contrari seran compensades i absorbides aquestes últimes mantenint-se el present Conveni en els seus propis termes i en la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR