Revisión salarial - Volkswagen-Audi España, SA, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5138 de 26/05/2008

RESOLUCIÓ

TRE/1505/2008, de 18 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació de l'Acord de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Volkswagen-Audi España, SA (codi de conveni núm. 0813111).

Vist el text de l'Acord de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Volkswagen-Audi España, SA, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 5 de febrer de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció de l'Acord de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Volkswagen-Audi España, SA (codi de conveni núm. 0813111), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 18 de febrer de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

ACORD

de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu de l'empresa Volkswagen-Audi España, SA

Assistents

Per la representació de l'empresa: Amador Sánchez Cabello i Ignacio Puig Hernández

Per la representació d'UGT: Andrés Ramos López i Miguel Rueda

A les instal·lacions de l'empresa ubicades al Prat de Llobregat, el 5 de febrer de 2008, a les 16.30 hores, es reuneixen en sessió ordinària les representacions abans esmentades i tracten els temes disposats en l'ordre del dia de la primera sessió de la Comissió Paritària del segon Conveni col·lectiu de l'empresa Volkswagen-Audi España, SA, el 2008.

  1. Aprovació de les taules salarials de 2008

    Es presenten les taules salarials de 2008 que s'adjunten a aquesta Acta. En tractar-se d'un acord de revisió del Conveni col·lectiu, les representacions coincideixen que l'esmentada revisió ha de ser registrada en els Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

    Es procedeix a la lectura dels SMG, de l'ajuda escolar, del plus festiu, del plus per desplaçament de vacances, del fons social, dels capitals assegurats en l'assegurança de vida, del complement de previsió, així com, del procés de revisió i actualització de salaris realitzats el 2008 segons el que es disposa en el Conveni col·lectiu.

    Ambdues parts donen la seva conformitat a les taules salarials de 2008 que s'adjunten com a annex 1.

  2. Acomodació del contingut del Conveni col·lectiu a les reformes legals introduïdes per la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.

    En compliment del que disposa l'article 7 del segon Conveni col·lectiu la Comissió Paritària procedeix a incorporar les reformes legals establertes en la Llei orgànica 3/2007. Els següents articles del Conveni col·lectiu queden de la manera següent literal:

Article 34

del segon Conveni col·lectiu de Volkswagen-Audi España, SA (2007-2009).

Article 34

Permisos retribuïts i tractament de les situacions de suspensió de contracte de treball o reducció de jornada establertes per la Llei orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes

Els treballadors, previ avís i justificació, poden absentar-se del treball en la data en la qual es produeixi la situació que els origina, amb dret a remuneració, per algun dels motius i pel temps següent:

Permisos retribuïts:

34.1 Els dies de lliure disposició previstos cada any de vigència del Conveni.

34.2 Per matrimoni de l'empleat: 15 dies naturals. Les parelles de fet inscrites en els registres públics habilitats a aquest efecte han de gaudir d'idèntic permís.

34.3 En els casos de naixement de fill i per la mort, accident o malaltia greus, hospitalització o intervenció quirúrgica sense hospitalització que necessiti repòs domiciliari de parents fins al segon grau de consanguinitat o afinitat: 2 dies. Quan amb aquest motiu el treballador necessiti fer un desplaçament superior a 200 quilòmetres: 5 dies.

Ha de ser el facultatiu que atengui el cònjuge o familiar el que determini la concurrència o no de la gravetat de la malaltia o de la intervenció quirúrgica.

34.4 Per trasllat del domicili habitual: 1 dia.

34.5 Per al compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic i personal, comprès l'exercici de sufragi actiu: el temps necessari. A títol il·lustratiu: obligació de comparèixer davant dels òrgans de la jurisdicció, renovació DNI, NIE, passaport.

Quan consti en una norma legal un període determinat, cal atenir-se al que aquesta disposi quant a durada de l'absència i a la seva compensació econòmica.

Quan el compliment del deure abans referit suposi la impossibilitat de la prestació del treball degut en més del 20% de les hores laborables en un període de 3 mesos, pot passar l'empresa al treballador afectat a la situació d'excedència regulada a l'article 46.1 de l'Estatut dels treballadors.

34.6 Per realitzar funcions sindicals o de representació del personal: la durada legalment establerta o acordada.

34.7 Per presentar-se a exàmens, quan s'efectuïn estudis per a l'obtenció d'un títol oficial homologat per les autoritats educatives: el temps necessari.

34.8 Per a la realització d'exàmens prenatals i tècniques de preparació al part que s'hagi de realitzar dins de la jornada de treball: el temps necessari.

Situacions de suspensió de contracte de treball o reducció de jornada establertes per la Llei orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes:

Suspensió del contracte de treball per paternitat

En els supòsits de naixement de fill, adopció o acolliment d'acord amb l'article 45.1.d) de l'Estatut dels treballadors, el treballador té dret a la suspensió del contracte durant 13 dies ininterromputs, ampliables en el supòsit de part, adopció o acolliment múltiples en 2 dies més per cada fill a partir del segon. Aquesta suspensió és independent del gaudi compartit dels períodes de descans per maternitat regulats a l'article 48.4 de l'Estatut dels treballadors.

En el supòsit de part, la suspensió correspon en exclusiva a l'altre progenitor. En els supòsits d'adopció o acolliment, aquest dret correspon només a un dels progenitors, a elecció dels interessats; no obstant això, quan el període de descans regulat a l'article 48.4 de l'Estatut dels treballadors, sigui gaudit en la seva totalitat per un dels progenitors, el dret a la suspensió per paternitat únicament podrà ser exercit per l'altre.

El treballador que exerceixi aquest dret pot fer-ho durant el període comprès des de l'acabament del permís per naixement de fill, previst legalment, o des de la resolució judicial per la qual es constitueix l'adopció o des de la resolució judicial per la qual es constitueix l'adopció o a partir de la decisió administrativa o judicial...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR