Convenio colectivo - Càmpings i Ciutats de Vacances, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5154 de 17/06/2008

RESOLUCIÓ

TRE/1867/2008, de 14 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de càmpings i ciutats de vacances de la província de Barcelona per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0800365).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector de càmpings i ciutats de vacances de la província de Barcelona, subscrit per l'Associació de Càmpings i Ciutats de Vacances de la Província de Barcelona, UGT i CCOO el dia 25 de març de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector de càmpings i ciutats de vacances de la província de Barcelona per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0800365) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 14 d'abril de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de càmpings i ciutats de vacances

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni afecta totes les empreses i els treballadors que dediquen la seva activitat a càmpings i ciutats de vacances i que tenen els centres de treball a la província de Barcelona. S'inclou en aquest àmbit totes les activitats de qualsevol classe que es desenvolupin al si d'aquests centres de treball en l'ordre laboral, encara que les funcions no siguin les pròpies del ram de l'hoteleria per la diversitat de serveis que els càmpings i les ciutats de vacances han d'oferir als usuaris, com ara les de supermercat, bugaderia, llibreria, periòdics i revistes, estanc, objectes de regal, perruqueria, carns rostides, carnisseria, servei mèdic, piscina, jocs recreatius, etc.

Article 2

Àmbit personal

Afecta totes les persones que presten servei a les empreses i als serveis esmentats més amunt, llevat de les que no tenen la condició legal d'assalariades per les funcions que fan, d'acord amb les disposicions vigents.

Article 3

Vigència, durada i denúncia

Les condicions pactades en aquest Conveni col·lectiu entren en vigor l'1 de gener de 2008 a tots els efectes, independentment de la data de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

La durada d'aquest Conveni és de 4 anys, per la qual cosa venç el dia 31 de desembre de 2011. Es prorroga any rere any per reconducció tàcita si cap de les parts no el denuncia.

La denúncia (feta per qualsevol de les parts) que proposi la iniciació, la revisió o la pròrroga del Conveni s'ha de fer amb una antelació mínima de 3 mesos a la data de venciment davant l'autoritat laboral competent i s'ha de comunicar simultàniament a l'altra part. En un termini màxim de 2 mesos des de la presentació de la denúncia, la part denunciant ha de lliurar a l'altra un projecte raonat sobre els motius de la denúncia i els punts que cal deliberar.

Article 4

Compensació i absorció

Les condicions pactades són compensables amb les que regien abans per imperatiu legal, jurisprudencial i contenciós administratiu, conveni col·lectiu, pacte individual o de qualsevol altra mena, ús o costum, concessió voluntària de l'empresa o qualsevol altra causa, en còmput anual. Les disposicions legals futures que comportin una variació econòmica total o parcial dels conceptes retributius que hi ha o la creació de nous només han de tenir eficàcia pràctica si, considerades globalment i en còmput anual, superen el nivell d'aquest Conveni; altrament, s'han de considerar absorbides per les millores pactades.

Totes les condicions establertes en aquest Conveni tenen la consideració de mínimes; per això, els pactes, les clàusules, les condicions i les situacions actuals implantats individualment i col·lectivament entre empresaris i treballadors que en conjunt anual impliquin condicions més beneficioses que les pactades en aquest Conveni s'han de respectar i s'han de mantenir estrictament .ad personam., sempre en còmput anual.

A partir de l'any 2005 no seran compensables ni absorbibles els complements personals o de lloc de treball, excepte pacte en contra.

Article 5

Condicions més beneficioses i garantia .ad personam.

Totes les condicions que estableix aquest Conveni tenen la consideració de mínimes, per la qual cosa els pactes, les clàusules, les condicions i les situacions actuals implantats individualment o col·lectivament entre empresaris i treballadors que en conjunt impliquin condicions més beneficioses que les pactades en aquest Conveni s'han de respectar íntegrament.

Article 6

Categories professionals

Ambdues parts convenen que per les especials característiques de les empreses afectades per aquest Conveni, encara que per la seva activitat estiguin incloses a la derogada Ordenança laboral d'indústries d'hoteleria, les categories professionals i les definicions d'aquestes categories al text esmentat no s'adeqüen a la veritable idiosincràsia d'aquestes activitats, sobretot si les empreses comprenen serveis i activitats molt diversificats com a part indivisible d'aquestes, encara que tinguin una incidència menor. Consegüentment, mitjançant l'annex 2 d'aquest Conveni, es classifiquen i es defineixen les diverses categories professionals, agrupades per nivells i grups.

En matèria de mobilitat funcional cal atenir-se al que es disposa en l'article 39 de l'Estatut dels treballadors.

Així mateix s'adjunta a aquest Conveni mitjançant annex 3 l'adequació dels grups i categories d'acord amb les àrees funcionals del tercer Acord laboral d'àmbit estatal per al sector de l'hoteleria.

Article 7

Contractes eventuals per circumstàncies de la producció

D'acord amb el que disposa l'article 15.1.b) del text refós de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, desplegat per la Llei 12/2001, de 9 de juliol, la durada màxima dels contractes eventuals per circumstàncies de la producció pot ser de 12 mesos treballats dins d'un període de 18 mesos.

Les empreses que tinguin conveni propi i desitgin acollir-se a aquest apartat han de fer una menció expressa a això dins del seu conveni o a través de la seva comissió paritària.

Article 8

Increment salarial

Per a l'any 2008, s'estableix el salari base i complement conveni a raó dels valors que, per a cada categoria professional, es determinen en la taula salarial de l'annex 1, que representa un increment del 4% sobre els salaris vigents en data 31 de desembre de 2007.

A partir de l'1 de gener dels anys 2009, 2010 i 2011, s'han d'incrementar les taules salarials una vegada actualitzades, si s'escau, amb el percentatge equivalent a l'IPC previst pel Govern en els pressupostos generals de l'Estat més 0,50 (mig punt).

S'ha de garantir des del dia 1 de gener de 2008 i fins al 31 de desembre de 2011 mig punt (0,50) per sobre de l'IPC real, per la qual cosa si al finalitzar cada un dels 4 anys de vigència del present Conveni l'IPC real més mig punt no és el que es percep s'ha d'efectuar una revisió amb efectes d'1 de gener de cada un dels anys per la diferència que pugui faltar per garantir l'augment pactat, o sigui, IPC real més mig punt cada un dels 4 anys.

Així mateix i a l'efecte de garantir que quan finalitzi aquest Conveni tot treballador major de 18 anys percebi un salari (Columna .Total.) de 1.000 euros mensuals; s'estableix, per als empleats en aquesta situació, un augment addicional a l'increment pactat per a cada any consistent en una quantitat equivalent al quocient resultant de dividir entre el nombre d'anys de vigència que queden al Conveni la diferència entre el salari total establert per a aquell any una vegada aplicat l'increment pactat en l'article 8 i la quantitat de 1.000 euros. Aquest increment addicional s'ha de sumar al concepte .Complement Conveni..

En l'annex 4 es recullen per a cada categoria afectada per la millora recollida en el paràgraf anterior els imports corresponents a l'any 2008 de .Salari Total., .Diferència. fins als 1.000 euros esmentats, i .Import Addicional. que s'ha d'afegir al concepte complement conveni l'any 2008. Òbviament, la mateixa dinàmica de l'increment addicional pactat ha de provocar que aquesta llista es vagi reduint durant el transcurs de la vigència del Conveni segons els treballadors adscrits a les diferents categories vagin assolint l'import dels 1.000 euros garantits, moment en el qual no correspon afegir cap increment addicional.

Als mers efectes aclaridors seguidament es recull un exemple per a la categoria de peó i se suposa que l'increment de Conveni per a l'any 2009 sigui del 3%, per a l'any 2010 d'un 3% i per a l'any 2011 del 3%.

A: any; P: % inc. estim.; ST: salari total; DP: diferència pendent; AV: anys vigència; IA: import addicional; NSC: nou salari conveni.

A

P

ST

DP

AV

IA

NSC

2008

-

841,68

158,32

4

39,58

881,26

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR