Convenio colectivo - Concesionaria Barcelonesa, SA (Montgat), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5158 de 23/06/2008

RESOLUCIÓ

TRE/1936/2008, de 21 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Concesionaria Barcelonesa, SA (Montgat), per als anys 2007-2009 (codi de conveni núm. 0814911).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Concesionaria Barcelonesa, SA (Montgat), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 5 de juny de 2007, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Concesionaria Barcelonesa, SA (Montgat), per als anys 2007-2009 (codi de conveni núm. 0814911) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 21 d'abril de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Concesionaria Barcelonesa, SA (centre de treball de Montgat) per als anys 2007-2009

Disposicions generals

Article 1

Parts negociadores

El present Conveni col·lectiu ha estat negociat pels representants legals dels treballadors i la Direcció de l'empresa Concesionaria Barcelonesa, SA.

Les parts es reconeixen la capacitat legal suficient per assumir i respectar els acords i compromisos adoptats en el present Conveni col·lectiu.

Article 2

Àmbit d'aplicació

El present Conveni col·lectiu regula les condicions socials, econòmiques i laborals i afecta tots els treballadors que presten els seus serveis al centre de treball que l'empresa Concesionaria Barcelonesa gestiona en el municipi de Montgat, fins i tot els de nova contractació, han d'estar adscrits a una de les categories professionals previstes en Conveni i percep el seu salari i gaudeix dels mateixos drets i deures que la resta del personal de la mateixa categoria.

Article 3

Dret supletori

En el que no es preveu en el present Conveni col·lectiu s'aplica, amb caràcter supletori, el text refós de l'Estatut dels treballadors i el Conveni general del sector d'àmbit estatal que regula les activitats de neteja publica, viària, regs, recollida, tractament i eliminació de residus i neteja, com aquelles altres disposicions de caràcter general en l'àmbit de la legislació laboral vigent.

Article 4

Vinculació a la totalitat

El present Conveni col·lectiu forma un tot, unitari i indivisible i la seva aplicació s'ha de considerar en la seva globalitat.

Si per decisió de l'autoritat competent s'anul·la alguna part, i amb això es desvirtua essencialment el seu contingut, la resta continua en vigor, per la qual cosa les parts negociadores s'han de reunir per resoldre les qüestions divergents.

Aquestes disposicions no poden ser modificades per pactes inferiors ni per contractes individuals i únicament poden ser derogades per la negociació d'un altre Conveni col·lectiu.

Article 5

Garantia ad personam

S'han de respectar les condicions personals que en conjunt anual excedeixin de les condicions establertes en el present Conveni, i s'han de mantenir estrictament ad personam d'acord amb la relació nominal i imports que es relacionen en les taules, i s'han d'incrementar els esmentats imports en el mateix percentatge que ho sigui per a la resta de conceptes salarials.

Vigència, denúncia i revisió

Article 6

Vigència

El present Conveni col·lectiu es considera en vigor 3 anys (des de l'1 de gener de 2007 fins al 31 de desembre de 2009).

Tot el que preveu aquest Conveni té efectes retroactius a l'1 de gener de 2007.

Article 7

Denúncia i revisió

El present Conveni queda denunciat automàticament 2 mesos abans del seu venciment, a partir d'aquesta data les parts poden notificar una a l'altra les corresponent propostes de negociació, i mantenir-se vigent tot el seu contingut mentre no sigui substituït per cap altre conveni col·lectiu.

Condicions econòmiques

Article 8

Acords econòmics 2007, 2008 i 2009

Any 2007: IPC real estatal de l'any en curs, mes l'1,50% addicional.

Any 2008: IPC real estatal de l'any en curs, mes el 2,00% addicional.

Any 2009: IPC real estatal de l'any en curs, mes l'1,50% addicional.

Fins que no es conegui l'IPC real s'abona a compte el 2,00%, més el diferencial.

Una vegada conegut l'IPC, s'ha de procedir a regular les taules salarials i s'han d'abonar els endarreriments corresponents.

Règim econòmic

Article 9

Estructura salarial (conceptes retribuïts)

Les retribucions que amb caràcter consolidable merita el personal subjecte a aquest Conveni són les següents.

Salari base

Antiguitat

Plus tòxic- feines penoses

Plus conveni

Plus activitat

Plus transport

Pagues extres (estiu, Nadal i març)

Hores extres

Festius treballats

Article 10

Salari base

El salari base mensual del personal adscrit a aquest Conveni col·lectiu és el que es determina per cada categoria en les taules salarials.

Article 11

Antiguitat

S'estableix un complement personal d'antiguitat consistent en 3 biennis al 5% i quinquennis al 7% sobre el salari base de la categoria.

L'import de cada bienni i quinquenni comença a meritar-se des de l'1 de gener de l'any en què es compleixi.

Article 12

Plus tòxic - feines penoses

Tots els treballadors adscrits a aquest Conveni són creditors a un complement de feines penoses segons les especials característiques de les tasques que exerceixin, que consisteix en el 25% sobre el salari base i la seva quantitat s'especifica en les taules salarials.

Article 13

Plus activitat

El plus activitat s'abona per dies naturals i la seva quantitat és la que s'especifica en les taules salarials.

Article 14

Plus conveni

El plus conveni s'abona per dies naturals i la seva quantitat és la que s'especifica en les taules salarials.

Article 15

Plus transport

El plus transport s'abona per dies naturals i la seva quantitat és la que s'especifica en les taules salarials.

Article 16

Plus festius

Per a tot el personal d'RSU, quan treballin els dies intersetmanals festius, pot optar per les següents opcions.

Opció A)

Totes les categories: 100 euros per cada dia festiu intersetmanal treballat.

Opció B)

Per cada dia festiu intersetmanal efectivament treballat que no opti per l'opció A), poden gaudir d'1 dia de festa retribuïda i 50 euros addicionals.

Els dies de gaudi, per al personal que elegeixi l'opció B), han de ser pactats entre l'empresa i els treballadors afectats, i no poden coincidir els mateixos dies de gaudi més de 2 treballadors de la mateixa categoria.

En el cas dels conductors, no pot coincidir més d'1 treballador.

Per a l'any 2008 i 2009, a les esmentades quantitats se'ls ha de sumar, els percentatges negociats a l'article 8 del present Conveni.

Article 17

Pagues extres (estiu, Nadal i març)

S'estableixen 3 pagues extraordinàries denominades d'estiu, Nadal i març.

Les pagues extraordinàries s'abonen de la manera següent:

Any 2007:

Salari base, plus conveni, plus tòxic-feines penoses i antiguitat.

Any 2008:

Salari base, plus conveni, plus tòxic- feines penoses, antiguitat i el 50% del plus transport i del plus activitat.

Any 2009:

Salari base, plus conveni, plus tòxic- feines penoses, antiguitat i el 100% del plus transport i del plus activitat.

S'abonen cada una d'elles, en les següents dates:

Paga d'estiu: 15 de juny.

Paga de Nadal: 15 de desembre.

Paga de març: 15 de març.

Les pagues extres es meriten:

Paga d'estiu: del 16 de juny al 15 de juny.

Paga de Nadal: de l'1 de gener al 31 de desembre.

Paga de març: de l'1 d'abril al 31 de març.

Article 18

Hores extres

Tenen la consideració d'hores extraordinàries aquelles hores de treball que excedeixin de la durada màxima de la jornada ordinària de treball i s'ajusten al que determina l'Estatut dels treballadors.

La prestació de treball en hores extraordinàries ha de ser voluntària.

Els preus hora s'insereixen en les taules salarials adjuntes.

Per a l'any 2008 i 2009, a les esmentades quantitats se'ls ha de sumar els percentatges negociats a l'article 8 del present Conveni.

Article 19

Categories professionals (grups)

Personal de Neteja Viària i Recollida d'Escombraries

Encarregat

Conductor

Maquinista

Operari Neteja

Operari Recollida

Descripció de categories

Encarregat

A les ordres d'un encarregat general o d'un subencarregat general, té al seu càrrec capatassos i personal operatiu, generalment sense qualificar, els treballs dels quals dirigeix i vigila. Té coneixements complets dels oficis de les activitats del districte.

Conductor

En possessió del carnet de conduir corresponent, té els coneixements necessaris per executar tota classe de reparacions que no requereixen elements de taller. Ha de tenir cura...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR