Convenio colectivo - Comercial Anónima Vicente Ferrer, SA, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5271 de 03/12/2008

RESOLUCIÓ

TRE/3584/2008, de 7 d'agost, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Comercial Anónima Vicente Ferrer, SA, per als anys 2007-2009 (codi de conveni núm. 0800802).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Comercial Anónima Vicente Ferrer, SA, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 27 de desembre de 2007, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Comercial Anónima Vicente Ferrer, SA, per als anys 2007-2009 (codi de conveni núm. 0800802) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 7 d'agost de 2008

P. S. (article 5 del Decret 326/1998, de 24 de desembre)

Beatriu Labori i Samsó

Secretària tècnica dels Serveis Territorials a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Comercial Anónima Vicente Ferrer, SA, per a als anys 2007-2009

Capítol 1

Drets individuals

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Conveni regeix tot el personal de l'empresa Comercial Anónima Vicente Ferrer, SA, amb domicili social a Barcelona, al carrer de la Ribera, número 2.

Article 2

Vigència i durada

El període de vigència d'aquest Conveni és de 3 anys; comença l'1 de gener de 2007 i conclou el 31 de desembre de 2009.

Les condicions econòmiques es retrotreuen a l'1 de gener de 2007 per al primer any de vigència, tret del que estableixin d'una altra manera les disposicions transitòries d'aquest Conveni.

Article 3

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en aquest Conveni col·lectiu tenen la consideració d'un tot orgànic i indivisible, per la qual cosa cal considerar-lo nul i sense cap efecte en cas que no sigui aprovat totalment.

Article 4

Compensació i absorció

Totes les condicions econòmiques i la resta de beneficis que recull aquest Conveni col·lectiu s'han de considerar en conjunt i en còmput anual.

Article 5

Denúncia i revisió

Pot denunciar el present Conveni col·lectiu qualsevol de les parts legitimades a aquest efecte. La denúncia s'ha de fer per escrit i a través de qualsevol dels procediments fefaents admesos en dret. Cal donar raó a l'altra part de la denúncia efectuada d'acord amb el paràgraf anterior abans del tercer mes anterior a la data del seu venciment; altrament, el Conveni col·lectiu es prorroga automàticament.

Article 6

Condicions més beneficioses

Totes les condicions econòmiques contingudes en aquest Conveni s'estableixen amb caràcter de mínimes. Consegüentment, en els treballadors que gaudeixin de condicions més favorables respecte al que s'ha pactat en el present Conveni subsisteixen les dites condicions més beneficioses.

Capítol 2

Contractació i ocupació

Article 7

Classificació professional

La classificació del personal en les categories que recull la taula salarial del present Conveni és merament indicativa i no implica l'obligació de tenir proveïdes totes les places i categories esmentades si les necessitats i el volum de l'empresa no ho requereixen.

Pel que fa a retribucions, cal atenir-se a la retribució assignada a cada categoria sempre que es facin les funcions específiques establertes per a la categoria i, per tant, s'ha de tenir en compte el que s'estableix per als casos de treball en categoria superior i inferior i col·locació de personal amb capacitat disminuïda.

Article 8

Classificació segons la permanència

El personal, segons la seva permanència, es classifica en fix o amb contracte de durada determinada.

Els contractes de durada determinada s'han de regir pel que estableixin les disposicions legals d'aplicació per a cada una de les modalitats emprades.

D'acord amb el que estableix el present Conveni, la retribució de jornades inferiors a la completa és assignada a prorrata del temps treballat.

Article 9

Categories professionals

El personal de l'empresa es classifica segons les categories professionals que es detallen en l'escala salarial de l'annex 1, la qual cosa no implica l'obligació de tenir cobertes totes les categories que hi consten.

Si per necessitats organitzatives l'empresa necessita crear noves categories professionals, prèviament ha d'informar-ne la Comissió Paritària perquè les aprovi o les denegui tenint en compte les justificacions donades per l'empresa.

Els xofers han d'acomplir les tasques de classificació de les comandes que cal repartir corresponents a la ruta que tinguin assignada, incloent-hi la documentació, la correspondència, els productes, etc., de la comanda.

També han de carregar el vehicle i comprovar el full de ruta.

Quan portin la comanda al client han de recollir els coves del repartiment anterior.

El xofer es responsabilitza de l'import de les multes o sancions que puguin derivar de les infraccions al codi de circulació, exceptuant aquelles com a conseqüència de parada i estacionament davant el local on s'efectuï la càrrega i descàrrega.

El xofer no es responsabilitza de l'import de les multes o sancions que puguin derivar de la LOTT (Llei d'ordenació dels transports terrestres), com ara documentació, recanvis i eines, etc., sempre que no siguin degudes a la negligència del xofer.

De la categoria d'ajudant s'ha d'ascendir a la de dependent i de la categoria d'auxiliar administratiu s'ha d'ascendir a la d'administratiu quan es romangui 3 anys en les categories d'ajudant i auxiliar administratiu.

Article 10

Igualtat en el treball

S'han d'entendre nul·les i sense efecte les clàusules i pràctiques que impliquin discriminacions desfavorables per raó d'edat i també en matèria de retribucions, jornada i altres condicions de treball. També és nul·la i no té efectes (per tant, queda proscrita) qualsevol discriminació desfavorable per raó de sexe, origen, estat civil, raça, condició social i idees polítiques o religioses.

Article 11

Cessament voluntari

El personal que es proposi cessar voluntàriament en l'empresa ho ha de comunicar a la Direcció amb una antelació de 15 dies a la data en què hagi de deixar de prestar els seus serveis. Aquesta comunicació s'ha d'efectuar per escrit i amb justificant de recepció.

L'incompliment per part del treballador d'aquest preavís dóna dret a l'empresa a descomptar de la liquidació l'import del salari d'1 dia per cada dia d'endarreriment en el preavís fixat.

Igualment, l'incompliment per part de l'empresa d'avisar si té aquesta obligació per la naturalesa del contracte comporta que aquesta hagi d'abonar al treballador, juntament amb la liquidació, l'import del salari d'1 dia per cada dia de retard a fer el preavís.

L'empresa ha de comunicar als treballadors les denúncies i els preavisos per extinció dels contractes, adjuntant una proposta de quitança a l'esmentada comunicació.

Capítol 3

Condicions econòmiques

Article 12

Taula salarial

A tots els treballadors afectats per aquest Conveni se'ls ha d'aplicar la taula annexa.

L'increment salarial ha de ser l'IPC del conjunt de l'Estat amb més 0'75 punts per al primer any de vigència del Conveni, això és, l'any 2007. Per als 2 anys restants, 2008 i 2009, l'increment salarial de l'IPC del conjunt de l'Estat amb més 0'60 punts per a cada un d'ells.

A compte de l'increment salarial en cada un dels anys de vigència d'aquest Conveni s'ha de pagar la previsió de l'IPC estatal amb més 0'50 punts, i es liquiden els endarreriments de la manera següent:

  1. després de conèixer-se a principi de l'any 2008 la variació real de l'IPC de l'any anterior, s'ha d'efectuar la corresponent regularització dins del primer quadrimestre de l'any;

  2. després conèixer-se a principi de l'any 2009 la variació real de l'IPC de l'any anterior, s'ha d'efectuar la corresponent regularització dins del primer quadrimestre de l'any, i,

  3. després de conèixer-se a principi de l'any 2010 la variació real de l'IPC de l'any anterior, s'ha d'efectuar la corresponent regularització dins del primer quadrimestre de l'any.

El pagament a compte no ha de ser reemborsat, per eventuals diferències, en el cas que l'increment pactat resulti, en definitiva, inferior a aquest.

L'augment percentual ha de ser aplicat sobre els conceptes de salari base o de conveni, antiguitat i, en aquells casos en els que es tingui dret a aquests, també sobre els complements ad personam estipulats en les disposicions transitòries primera i segona.

Article 13

Augments per antiguitat

Els treballadors compresos en l'àmbit personal del present Conveni han de percebre augments periòdics per anys de servei, consistents en l'abonament de quadriennis en la quantia del 5% del salari de conveni que signa en la taula salarial corresponent a la categoria en què estiguin classificats.

Article 14

Gratificacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR