Convenio colectivo - Salesians Sant Jordi, Comunitat Salesiana les Agudes, Associació Grup Unió, Associació Casa Don Bosco i Fundació Sant Joan Bosco, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5271 de 03/12/2008

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

RESOLUCIÓ

TRE/3585/2008, de 17 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Pacte d'eficàcia limitada per a l'empresa Salesians Sant Jordi, Comunitat Salesiana les Agudes, Associació Grup Unió, Associació Don Bosco i Fundació Sant Joan Bosco, per als anys 2008-2009 (codi de conveni núm. 7901542).

Vist el text del Pacte d'eficàcia limitada per a l'empresa Salesians Sant Jordi, Comunitat Salesiana les Agudes, Associació Grup Unió, Associació Don Bosco i Fundació Sant Joan Bosco, per als anys 2008-2009, subscrit per la part empresarial pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors, el 7 d'abril de 2008 i l'1 de setembre de 2008, dipositat en virtut del que estableixen els articles 1.c) del Reial decret llei 5/1979, de 26 de gener, i el Reial decret legislatiu 2756/1979, de 23 de novembre, i de conformitat amb el que disposen els articles 59.5, 59.6a) i 60 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, i l'article 170 de la llei orgànica, 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Pacte d'eficàcia limitada per a l'empresa Salesians Sant Jordi, Comunitat Salesiana les Agudes, Associació Grup Unió, Associació Don Bosco i Fundació Sant Joan Bosco, per als anys 2008-2009 (codi de conveni 7901542) al Registre de convenis de la Direcció general de Relacions Laborals.

.2 Disposar que l'esmentat pacte es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, previ compliment dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió negociadora del Pacte.

Barcelona, 17 d'octubre de 2008

Salvador Álvarez Vega

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

PACTE

d'eficàcia limitada de l'empresa Salesians Sant Jordi, Comunitat Salesiana les Agudes, Associació Grup Unió, Associació Casa Don Bosco i Fundació Sant Joan Bosco

TÍTOL I

Disposicions generals:

Article 1

Àmbit funcional i territorial

El present Pacte serà d'aplicació a les empreses Salesians Sant Jordi, Comunitat Salesiana les Agudes, Associació Grup Unió, Associació Casa Don Bosco i Fundació Sant Joan Bosco i a tots els treballadors i treballadores que prestin els seus serveis en les mateixes, sent aplicable a tots els centres de treball de les esmentades empreses.

Article 2

Àmbit temporal

El present Pacte entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC, i la seva durada serà de dos anys, a finalitzar el 31 de desembre de 2009, deixant de banda l'establert a la disposició addicional primera.

Els efectes econòmics es retrotrauran a l'1 de gener de 2008.

Article 3

Pròrroga

El present Pacte es prorrogarà pel propi temps que ara és subscrit, si no és denunciat abans del seu venciment o qualsevol de les seves pròrrogues, per una de les parts, amb una antelació mínima d'un mes i per comunicació escrita a l'altra.

Article 4

Exclusions

Queden exclosos de l'aplicació del present Pacte el personal d'alta direcció i aquells que estiguin vinculats a les empreses mitjançant contracte civil o d'arrendament de serveis.

Article 5

Normes supletòries

En tots els aspectes no previstos en aquest Pacte, s'actuarà en correspondència amb el Conveni de Catalunya d'Acció social amb infants, joves, famílies i d'altres, en situació de risc i l'Estatut dels Treballadors.

Article 6

Compensació i absorció

Totes les condicions pactades al present Pacte són compensables en la seva totalitat i en el còmput anual, per les millores de qualsevol índole que gaudeixin els treballadors i treballadores, tan bon punt aquestes superin la quantia total del Pacte i es consideren absorbibles des de la seva entrada en vigor.

Article 7

Garantia ad personam

Es respectaran a tots els treballadors i treballadores les situacions personals, actualment consolidades, tan bon punt determinin més grans drets dels concedits per aquest Pacte, en còmput anual.

Article 8

Vinculació a la totalitat

Ambdues representacions convenen que estant les condicions pactades un tot orgànic i indivisible, en el supòsit que l'Autoritat competent en l'exercici de les facultats que li són pròpies no ho aprovés, el present pacte quedaria sense eficàcia pràctica, havent-se de reconsiderar el seu contingut, llevat que es tracti d'aspectes concrets. En aquest cas es reconsideraria el títol on s'integren els mencionats aspectes.

TÍTOL II

Organització del treball

Article 9

Conceptes generals

La decisió sobre l'organització del treball és facultat de la direcció de l'empresa, que respondrà del seu ús en correspondència amb les lleis.

Als equips directius de cada plataforma educativa se'ls reconeix la funció d'assessorament, orientació i proposta respecte a l'organització pràctica del treball en cada un d'elles.

Article 10

Participació dels representants dels treballadors

Es reconeix el Comitè d'empresa o Delegats del personal, la funció d'assessorament, orientació i proposta, pel que fa referència a l'organització i racionalització del treball, de conformitat amb el disposat en les lleis i en el present pacte, sense que això suposi cap disminució en les atribucions conferides a la direcció de l'empresa.

Article 11

Competència

L'execució i aplicació, a cada plataforma i/o servei, de les directrius i objectius fixats per la direcció de l'empresa, és responsabilitat dels seus directors.

Article 12

Nomenament i cessament dels directors

Al tractar-se de llocs de confiança de l'empresa, el nomenament i cessament dels directors de plataforma educativa i de CRAE i els responsables de servei, és facultat exclusiva de la direcció i l'exercici dels mencionats càrrecs no atorgarà drets per raó de la permanència en ells, llevat del que fa referència als complements que s'estableixen al present pacte, mentre duri l'exercici de la mencionada funció.

TÍTOL III

Classificació del personal

3.1 Per raó de la permanència

Article 13

Classificació

El personal es classifica, segons la seva permanència a l'empresa, en fix, eventual i interí.

Article 14

Definicions

És fix el que es precisa, de mode permanent, per realitzar el treball normal i ordinari de l'empresa.

El personal eventual és el que es contracta per a atenció de treballs extraordinaris, de durada limitada. Aquest personal es pot prendre per a treballs determinats i pel temps i condicions establerts en la legislació vigent.

És personal interí el que es pren quan cal suplir a un empleat fix, al qual es reserva el lloc de treball. Les necessitats permanents de l'empresa no podran ser ateses per personal eventual.

Article 15

Retribució

La retribució de cada un d'ells, eventuals i interins, serà la fixada per al personal fix, inclosos plusos i gratificacions extraordinàries, per a la categoria corresponent.

Article 16

Provisió de vacants

Tant el personal eventual com l'interí, tindran en igualtat de circumstàncies, preferència per ocupar les places vacants que es produeixin a l'empresa.

3.2 Per la funció realitzada

Article 17

Grups professionals

Tenint en compte les característiques de l'empresa i les funcions atribuïdes al personal integrat en la mateixa, aquest es classificarà en els grups que a continuació s'indiquen:

  1. Personal directiu.

  2. Personal titulat.

  3. Personal educatiu.

  4. Personal administratiu.

  5. Personal d'activitats auxiliars.

Article 18

Categories i funcions

Dintre de cada grup s'inclouran les categories que es detallen, que tindran assignades les funcions que s'indiquen en cada una d'elles.

  1. Director/a: és a qui li correspon la representació ordinària de la Plataforma educativa i de cada un dels projectes que l'integren o del CRAE, davant el representant del titular, de les entitats públiques i privades i de la comunitat educativa.

    Assumeix l'elaboració i avaluació del projecte educatiu integral, en correspondència amb el projecte marcat per l'entitat titular.

    S'encarrega del seguiment del citat projecte, així com del funcionament dels serveis d'administració, mitjançant els seus responsables, donant comptes al representant del titular.

    S'encarrega de l'aplicació del Reglament de Règim Interior i proposa al representant del titular les eventuals modificacions, prèvia consulta als òrgans afectats.

    Es responsabilitza de la coordinació entre diferents projectes que componen la Plataforma educativa o el CRAE.

    Selecciona al personal dels diferents projectes o serveis, tant si són contractats, en pràctiques educatives o voluntaris.

    Promou i gestiona la formalització de convenis i concerts amb altres entitats, siguin públiques o privades.

    Proposa al representant del titular les persones per als càrrecs de responsabilitat.

    Els directors de Centres residencials d'acció educativa (CRAE) tindran, a més a més, les funcions reconegudes a la legislació d'aplicació, en les quals s'inclou la responsabilitat de la guarda dels més petits i les relacions educatives amb els òrgans de l'administració corresponents.

    En aquelles Plataformes o Centres en els que, per la seva dimensió, la funció de direcció no requereixi una dedicació a jornada completa, la mencionada funció podrà ser assumida per un treballador/a compatibilitzant-la amb les funcions de la categoria que tingués.

  2. Personal titulat: és qui, amb títol universitari de grau...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR