Convenio colectivo - Centro Mediterránea de Bebidas Carbónicas-Pepsico, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2015
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2016
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 7227 de 17/10/2016

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Centro Mediterránea de Bebidas Carbónicas-Pepsico (Catalunya) subscrit, en data 10 de maig de 2016, per la part empresarial pels representants de l'empresa i per la part social pels representants dels treballadors, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.1) del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; el Decret 289/2016, de 30 d'agost, de reestructuració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i l'article 6 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

--1 Disposar la inscripció del conveni esmentat en el Registre de convenis i acords col·lectius de treball de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, amb notificació a la Comissió Negociadora.

--2 Disposar la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Barcelona, 26 de setembre de 2016

Enric Vinaixa i Bonet

Director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball

Traducció del text original signat per les parts

Conveni col·lectiu de l'empresa Centro-Mediterránea de bebidas Carbónicas-PEPSICO (Catalunya) 2015-2016

Capítol 1

Disposicions generals

Àmbit d'aplicació

Article 1

Territorial

Les normes pactades en aquest conveni d'empresa seran aplicables als centres de treball que CEMEBECA-Pepsico té establerts a Catalunya, que són a Barcelona, Tarragona i Girona.

Article 2

Personal

Aquest conveni d'empresa afecta tot el personal que presta serveis en els centres de treball de CEMEBECA-Pepsico.

Article 3

Vigència

Aquest conveni entrarà en vigor el dia 01/01/2015 , es mantindrà vigent des del dia 01/01/2015 fins al 31/12/2016 i es prorrogarà tàcitament per períodes anuals successius si, amb trenta dies d'antelació al venciment inicial o prorrogat, no el denuncia alguna de les parts contractants.

A efectes del que estableix el darrer paràgraf de l'article 86.3 del RDL 2/2015, de 23 d'octubre, les parts acorden que arribat el termini d'un any a comptar des de la denuncia sense que s'hagi acordat un nou conveni, el Conveni col·lectiu d'aplicació a l'empresa no perdrà la seva vigència i mantindrà tots els seus efectes fins que s'aprovi un Conveni col·lectiu que el substitueixi.

Article 4

Garantia personal

Si és el cas que aquest conveni afecta algun productor que té reconegudes condicions econòmiques que, considerades en conjunt i computades anualment, són més beneficioses que les que s'estableixen en aquest conveni per als productors del mateix nivell i grup professional, se li mantindran aquelles i es respectaran a títol estrictament personal.

Article 5

Absorció i compensació

Qualsevol concepte de contingut econòmic que es pugui establir en un pacte, conveni o laude que afecti l'empresa durant la vigència d'aquest conveni, i també en matèria de jornada laboral, només tindrà eficàcia i s'aplicarà quan, considerades en conjunt i computades anualment, les seves condicions superin les d'aquest conveni, també valorades en conjunt i computades anualment; i si no és el cas, seran absorbides i compensades per aquestes últimes, i subsistirà el conveni sense cap modificació dels seus conceptes ni les seves condicions i retribucions.

Article 6

Facultat de l'empresa

L'organització tècnica i pràctica del treball correspon a la Direcció de l'empresa, seguint les normes i les orientacions legals, i la Direcció respon del seu ús davant l'Estat.

Sense perjudici del que s'ha establert més amunt, corresponen al Comitè d'empresa les funcions d'assessorament, orientació i propostes en tot allò relacionat amb l'organització i la racionalització del treball.

No obstant les facultats empresarials esmentades més amunt, quan es tracti de modificar de manera substancial les condicions de treball, la Direcció haurà d'obtenir la conformitat dels representants legals dels treballadors i, si no l'obté, l'empresa se sotmetrà a la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya i l'arbitratge es decidirà quan pertoqui.

Tindran la consideració de modificacions substancials de les condicions de treball, entre d'altres, les que afecten les matèries següents:

  1. Jornada laboral

  2. Horari

  3. Règim de treball per torns

  4. Sistemes de remuneració

  5. Sistemes de treball i rendiment

  6. Funcions que excedeixen l'àmbit de la mobilitat funcional

Article 7

Comissió paritària

Apartat 1. Es crea la Comissió paritària dels treballadors com a òrgan d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del compliment del conveni.

Apartat 2. La Comissió paritària estarà integrada per tres vocals en representació de tots els treballadors, escollits entre els que hagin integrat la Comissió negociadora del conveni, i tres en representació de l'empresa.

Apartat 3. Podran assistir a les reunions de la Comissió, amb veu però sense vot, els assessors de les respectives representacions, els quals seran citats a les reunions.

Apartat 4. Són funcions de la Comissió paritària les que assigna l'Estatut dels treballadors de manera expressa i les disposicions concordants i, especialment, les següents:

  1. La interpretació del conveni.

  2. L'arbitratge en les qüestions que les parts sotmetin a la seva consideració.

Apartat 5. La Comissió paritària s'ha de pronunciar en un termini màxim de 7 dies a comptar des que la discrepància li fos plantejada. En el cas de no assolir un acord, aquesta discrepància serà sotmesa, en el termini de 7 dies, al Tribunal de Catalunya a través del procediment de mediació o arbitratge si així ho decidissin les parts.

Article 8

Jornada laboral

Es treballarà de la manera següent: jornada de 1768 hores, computades anualment. Quaranta hores setmanals, de dilluns a divendres. La diferència que resulti entre les 40 hores setmanals, de dilluns a divendres, i les 1768 anuals es traduirà en dies festius per als treballadors, dels quals gaudiran en les dates triades de comú acord amb l'empresa, per seccions, de manera individual o col·lectiva.

Pel que fa a la secció de Vendes, caldrà que es gaudeixi d'un dels dies resultants de la diferència de jornada immediatament abans o després de vacances, i la resta (en els anys en què pertoqui) segons l'acord de l'any 1989.

Treballar en dissabte: un com a màxim per cada treballador, en compensació dels quals es descansarà dos dies. Els dies de festa per excés de jornada coincidiran amb la setmana de festes de Nadal. Cada any, en el decurs del primer mes, es decidiran les dates de festa i els dissabtes que cal treballar.

Els dissabtes es treballarà sis hores.

Els dies de festa per excés de jornada es faran de comú acord entre l'empresa i el comitè, i amb aquesta finalitat s'elaborarà un calendari amb dos torns del 50% del personal per Nadal i l'altre 50% per Any Nou.

El personal disposarà de 25 minuts de descans que es consideraran efectius de treball. La regulació d'aquest descans es farà d'acord amb la normativa establerta per l'empresa i acordada amb el comitè.

Jornada dels divendres:

Els divendres serà d'aplicació la jornada de 7.00 a 15.00 h per a tot el personal, tret dels llocs següents, per tal que no es perjudiqui l'activitat del departament i del negoci.

Grup 1 Grup 2
Servei al client i distribució: Comercial:
Administració portàtils Magatzem (rotatiu)
Administració distribució Força de vendes (per tasca)
Administració delegacions MEM:
Oficines comercial: Mecànics (per tasca)
Recepció/telefonista
Administració comercial – atenció client/comandes

Els dies que s'indiquen a continuació tindran una jornada especial i el seu horari serà de 7.00 a 14.00 h, amb l'excepció dels treballadors per tasca. Pel que fa als llocs de treball del grup 1, si el seu horari no es pot ajustar als dies indicats, tindran una hora menys de jornada en 5 dies que acordaran amb el corresponent superior immediat. Aquesta jornada especial no es tindrà en compte per al càlcul anual de l'excés de jornada.

5 de gener

Dijous Sant

Vigília de Sant Joan

24 de desembre

31 de desembre

Mecànics de màquines expenedores.

El personal mecànic de màquines expenedores i dispensadores ( vending & dispensing ) durà a terme les seves funcions segons la modalitat de treball per tasca i treballarà tot l'any, de dilluns a divendres.

Per tal de donar servei tècnic als clients, caldrà que els treballadors d'aquesta secció, de manera rotativa, cobreixin un servei de guàrdies els dissabtes, diumenges i festius, segons un horari establert entre les 16.00 i les 20.00 h, restant al marge els dies 01 de gener (Any Nou) i 25 de desembre (Nadal). En el supòsit que en el futur fos necessari realitzar guàrdia en aquestes dues dates, l'empresa i els representants legals dels treballadors (RLT) s'hauran de reunir per negociar i arribar a un acord. L'empresa elaborarà un calendari de guàrdies amb una antelació mínima de dos mesos. Si algun treballador s'ofereix voluntari per a aquest servei, se li donarà preferència.

Logística.

Té el mateix acord, pel que fa a la jornada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR